VanQuijote

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 105 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Mitt första dygn utan snus. #90608
    VanQuijote
    Medlem

    1000! Tusen! T-U-S-E-N!!!! Grattis! Grymt bra jobbat Vante Ante!!!

    Fortsätt sprida ljus och glädje där du kommer åt! 🙂

    som svar på: Motivationen avgör #90255
    VanQuijote
    Medlem

    Hej Flygeln! Tack! Det blir absolut lättare för varje gång! Mer långdragna argumentationer med snusmonstret brukar landa i att jag påminner mig om alla nackdelar (praktiska, fysiska och mentala) som snus/nikotin medför. Då känns det solklart att jag inte vill tillbaka till noll igen!

    Läste din dagbok – låt släktingarna hålla på, kör ditt race och skit i dom! Det är ju du som har skaffat de bästa förutsättningarna nu! Lycka till! 🙂

    • Det här svaret redigerades för 6 år, 6 månader sedan av VanQuijote.
    som svar på: Motivationen avgör #90243
    VanQuijote
    Medlem

    En kollega nämnde nyligen att han sökt information och inspiration i detta forum för ett sluta snusa-försök och jag blev lätt överrumplad då jag insåg att jag själv inte har loggat in här på över ett år!

    Nu står min räknare på 777 dagar och slutandet går fortfarande lätt för det mesta, MEN under en tyngre period i våras/somras dök det förbannade monstret upp igen och började argumentera. ”Du som har hållit upp så länge nu, du kan ju ta en festsnus utan problem”, ”Köp en dosa nu och göm den – ingen kommer att få veta eftersom du bara behöver den dosan”. Gick inte på argumenten den här gången heller, så vänligen lämna mig ifred din illvilling!

    Ser att det finns många nytillkomna – bra beslut! Håll ut, det blir bättre sen! 🙂

    som svar på: Fy f*n #89122
    VanQuijote
    Medlem

    Fantastiskt bra jobbat – grattis! Bra gjort att inte ha snutte också – du är ju HELT fri då!!!

    som svar på: Motivationen avgör #89121
    VanQuijote
    Medlem

    Tack LinaMie! Detsamma!!! 🙂

    som svar på: Motivationen avgör #89088
    VanQuijote
    Medlem

    eIKa: Japp, vi har en resa bokad i höst som, när jag tänker efter, knappast hade täckts av den normala årsbudgeten. Så jag unnar oss! 🙂

    Vante Ante: Så länge vi inte faller tillbaka så lyckas vi hela tiden! Tack för dina fantastiskt positiva tillrop under mitt första nikotinfria år. Och det är ju inte bara i min tråd du påverkar mig – du sprider värme och glädje överallt du!

    Mumin: Tack för all peppning! Det har ibland mellan raderna känts som att vi har mer gemensamt än bara själva slutandet. Och jag menar inte bara löpningen… Blir nästan lite tårögd när jag läser ”Jag minns när jag läste din öppningspost…” och din parentes. Att någon bryr sig om just min historia – häftigt!

    • Det här svaret redigerades för 7 år, 7 månader sedan av VanQuijote.
    som svar på: Motivationen avgör #89082
    VanQuijote
    Medlem

    Tack! Jag har nu försökt i två dagar att klippa in ett längre inlägg här. Kunde skicka ett svar i en annan tråd, men inte här. Förkortar och gör ett nytt försök!

    Edit: Det gick bättre! 🙂

    • Det här svaret redigerades för 7 år, 7 månader sedan av VanQuijote.
    som svar på: Motivationen avgör #89061
    VanQuijote
    Medlem

    Om mindre än ett dygn har jag varit HELT NIKOTINFRI I ETT ÅR!!!

    De största upplevda vinsterna med nikotinfriheten försökte jag sammanställa i en post när passerade vecka 40, så jag repeterar inget. Kan kort bara lägga till i listan att nikotinfriheten innebär extra tillfällen att fira lite. Som imorgon då… 🙂

    Jag är medveten om att jag för all framtid bara kommer att vara en enda snus/cigg från att återinföra mitt beroende, så det känns konstigt att säga att jag har ”lyckats”. Men okej. Så länge det skiljer den där snusen/ciggen så har jag ju lyckats. Eller?

    För sisådär en sex-åtta år sedan gjorde jag ett par halvhjärtade försök att sluta. Trots att jag inte ”lyckades” då, så gav det mig ett par ovärderliga erfarenheter. Precis som med vilket missbruk som helst så är det bara DU SJÄLV som kan motivera dig att sluta! Och när motivationen finns där så låt inte livssituationen begränsa dig – det kommer ALDRIG att finnas ett helt ”rätt” tillfälle att sluta.

    Kasta. Dosan. Nu.

    som svar på: Motivationen avgör #88718
    VanQuijote
    Medlem

    Vid lunch idag passerade jag 40 veckor som nikotinfri människa! Och efter en tidsrymd motsvarande en graviditet sällar jag mig till den skara slutare som med bestämdhet hävdar att det är det bästa beslut jag tagit i mitt liv!

    Om någon funderar på varför hen borde sluta:
    – ÖVERLÄGSEN #1 – JAG ÄR FRI och planerar inte längre mitt liv utifrån tillgången på snus eller utifrån tillfällen att byta snus eller utifrån tillfällen att bunkra snus eller…
    – jag slipper kladda med äcklig snus, ihoprullade papper med gamla snusar, överfyllda doslock etc.
    – den ständigt unkna snusdoften är borta!
    – jag känner smaker helt annorlunda idag än som snusare – underbart!
    – jag känner mig helt utvilad när jag har sovit en natt (som småbarnsförälder är det iofs sällan man får sova en hel natt, men när väl tillfälle ges, så stör iaf inte nikotinhalten min sömn)
    – ca 10 slag lägre vilopuls, kan slappna av när jag ligger ner
    – hjärtat gör inget dubbelslag/extraslag vid insomning längre – det var jätteobehagligt och förekom ofta förut
    – känner mig fräsch i munnen på morgnarna (hände ALDRIG som snusare, oavsett mängd tandkräm, antal tuggummin, kompletterande munhygienprodukter etc)
    – jag behöver inte längre förklara för mina barn eller för deras kompisar vad som finns i dosan, vad snus är, varför jag snusar etc.
    – jag sparar sjukt många färdigskattade pengar varje vecka – över 400 stycken!

    Så välj ett argument eller två! 😀

    som svar på: Mitt första dygn utan snus. #88628
    VanQuijote
    Medlem

    Stort grattis till 11 månader Vante Ante!

    Jag ser nu att du slutade precis på min födelsedag, så om 30 dagar tar jag en bit tårta för dig med! Häng i!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 105 totalt)