trillian

Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Helt oväntat avslut efter 13 år #83879
    trillian
    Medlem

    Dag 5:
    Igår kväll hade jag nya raseriutbrott. Trodde att de hade gått över men det kom nya på kvällen. Satt och bet ihop käkarna och gjorde massa armhävningar. Skrek en del i lägenheten men försökte lugna ner mig hela tiden. Ringde runt till kompisar för att hålla mig sysselsatt. Ångesten blev stor också för jag trodde att allt skulle ha gått över igår men så var det inte riktigt. Jag blev exempelvis otroligt FÖRBANNAD på en kompis. Hans tjej hade skrivit till mig på Instagram och föreslagit middag i mitt nya kök. Jag tänkte då att jag skulle göra konfiterat sidfläsk men när jag kom på att min polare är vegetarian så blev jag så rosenrasande att jag bara bet i min kudde och skrek i säkert 2 minuter. Jag låg och slog i sängen och efteråt skämdes jag jättemycket. Han hade ju inte gjort ett skit och inte ens sagt någonting. Allt bara hände i mitt huvud. Jag gick ner till COOP och jag var som en zombie. Det gick till den punkten att jag var tvungen att säga till kassörskan att jag precis slutat snusa och var lite disträ. Sedan lommade jag därifrån. Utan snus såklart. Trots att det var det enda jag kunde tänka på när jag gick omkring i butiken. Det kändes som att jag hela tiden visste exakt var den där digitala skärmen med lapparna stod – trots att jag inte hade något ärende till den.

    Men så kom vändningen.

    Imorse när jag vaknade så kändes det som att jag var ”tillbaks”. Svår känsla att beskriva men allt kändes lite lättare och lite mer positivt. Jag har fortf. min Onico som ligger här bredvid mig men jag är inte lika frekvent användare av den längre. Töntigt och säkert alldeles för pretentiöst men what the hell, jag är ju anonym 😉 Det var som att jag såg ”ljuset” i världen igen. Saker var lite bättre, lite roligare och jag kunde fokusera på det som var positivt. Härom dagen hade jag exempelvis en tanke-snurra som gick ungefär såhär: ”Fan vad livet suger hårt egentligen. Jag går upp för tidigt, jobbar för sent och sover för lite.”.
    Idag skrattar jag lite åt att jag var så deppig. Det borde ju vara ett tecken på någonting.

    //Henrik

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #83877
    trillian
    Medlem

    5e dagen utan. Jag kanske inbillar mig men det känns som att jag börjar se ljuset igen. Livsglädjen på väg tillbaks. Var nästan glad imorse när jag vaknade och nu har jag ork och energi att göra saker.

    som svar på: Kan själva abstinensperioden vara farlig? #83876
    trillian
    Medlem

    Grattis till ett klokt beslut! Jag är 5e dagen snusfri och det börjar kännas mycket bättre.
    Det mesta sitter i ditt psyke. Det är HELT ofarligt att sluta snusa. Finns inga dokumenterade olyckor kopplade till snusabstinens när man slutar.

    Tänk såhär i stället: vilken hälsomässig VINST du gör genom att sluta. Du kommer bespara ditt tandkött och din läpp på väldigt mycket slitage.

    Från botten av mitt hjärta, lycka till!

    som svar på: Klarar jag detta??? #83874
    trillian
    Medlem

    Wow! 2 år är mycket bra jobbat! Du är min mästare i ämnet inser jag 😉 Om inte annat så måste du hålla birt snuset för vår skull. Vad händer när självaste Motivationen tryter?!

    som svar på: Helt oväntat avslut efter 13 år #83873
    trillian
    Medlem

    Stort tack för ditt svar!
    Det betyder jättemycket att få pepp av ngn som gått igenom samma resa (trots att jag bara är i början av min).

    Ikväll har jag ätit soppa, tvättat kläder, tränat, tuggat tuggummi och pratat i telefon med nära och kära. Allt hjälpte till på sitt vis.

    //Henrik

    som svar på: Cold turkey efter 27 år #83867
    trillian
    Medlem

    Hur går det?! Jag sitter också i skiten här men nu håller vi huvudet högt kompis! Du kan klara det! Du klarar det!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)