Klarar jag detta???

Välkommen! Forum Dagbok Klarar jag detta???

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 131 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #78824
    Motivation
    Medlem

    Har hållt uppe nu i över en vecka. Snusade lössnus, inte så mycket men ofta. Små snusar som inte syntes. Har alltså inte snusat i min omgivnings ögon. Har väl gått igenom de flesta steg i abstinensen. Det har gått riktigt bra. Problemet är motivationen att fortsätta låta bli, det tänkte jag att jag skulle försöka åtgärda genom att gå med i detta forum. Ha något att gå tillbaka till och läsa när nikotin-jävulen sitter och himlar med ögonen på ens axel och tycker att: -en enda, det gör ingen skillnad! prova, du minns väl va gött det var??

    Varför vill jag sluta:

    Den sociala biten – jag kunde mycket hellre välja att vara hemma ensam än följa familjen på olika aktiviteter, för att jag skulle ju vara hemma och snusa.

    Tänderna – de blir gulare och gulare, tandköttet börjar flytta sig upp och man får ilningar.

    Magen – hade en mage som inte startade upp förrän jag fått en snus, och då blev det akut-besök på toan. Kan aldrig vara bra..

    Lukten – min doft, har upptäckt att jag, trots att jag duschar innan sänggående, luktar rök på morgonen då jag vaknar.  Märkligt då jag inte röker, men ändå.

    Stressen – att alltid ha koll på om man har snus hemma så det räcker.

    Ja, kan för tillfället inte komma på flera anledningar just nu. Jag kanske redan börjar sakna motivationen ;). Men å andra sidan borde väl dessa räcka.

    Nu efter drygt en vecka så kan jag väl säga att min doft har blivit bättre tycker jag,

    och jag känner mig  ju inte stressad av att inte ha snus hemma iallafall.

    Magen har väl kommit igång också skapligt.

    Tänderna vet jag inte om det blivit någon skillnad med, men det tar kanske lite tid, eller också blir det ingen återgång där. Någon som har erfarenhet??

    Den sociala biten är väl kanske inte förbättrad. Vill helst krypa ner under en filt när jag kommer hem från jobbet, har ingen energi över känns det som…

    Ska försöka komma igång med träningen, jag har alltid tränat och haft bra värden men en envis förkylning har tvingat mej till avhållsamhet nu ett tag.

    Det får vara allt för denna gång.

    Over and out

    #78825

    Om du klarat över en vecka så är det klart. Grattis. Nikotinet är ur kroppen. Vad som kommer sedan är den psykologiska fasen som kan vara kortare eller längre tid. För mig som snusat mycket och länge skedde en klar vändning efter 6 månader. De flesta är nog över psykfasen betydligt snabbare än så, men det är väldigt individuellt.

    Snustrollet är väldigt fiffigt på att försöka lura in en i snusträsket igen. Under psykfasen trillar faktiskt de flesta snusslutare tillbaka in i träsket, så det är en farlig tid. Läs mycket här så lär du dig snabbt genomskåda snustrollets alla billiga finter och tricks.

    #78842
    Motivation
    Medlem

    Ja jag förstår att snustrollet är en riktig rackare :). Det är härligt att få lite pepp, Tack!

    Har försökt sluta tidigare, en gång köpte jag hem nikotintuggummin och fejksnus, men det gick bara någon dag så var jag fast igen. Denna gång har jag bara slutat. Tar en ”pappers-snus” ibland när läppen längtar.

    Det tråkiga när man inte varit en offentlig snusare är ju att man inte kan få några highfives av omgivningen. Men man kanske inte får så många sådana annars heller, eller? Man får nog inse att sluta snusa är något man bara gör för sig själv och sitt eget välbefinnande…men än är det dåligt med det också.

    Är kroppsligt väldigt ”seg”, ja även mentalt, hjärnan är liksom inlindad i bomull. Det svider och gör ont i munnen. Har mardrömmar och vaknar flera gånger varje natt. Kommer på mig själv att kolla alla människor jag träffar om de snusar eller inte. Men, men det har ju bara gått drygt en vecka…

     

    #78848
    Motivation
    Medlem

    Tur det är lugnt på jobbet, är så jäkla seg i skallen. Hoppas arbetsgivaren förlåter mig för min låga effektivitet. Men sen blir jag ju en bättre anställd som inte sitter fast i nikotin-träsket,  HA! …..ska dricka mera vatten och äta en frukt.

    #78854
    Anonym
    Inaktiv

    Grattis! Vi blev snusfria samma dag, och jag har haft rent ut sagt ett helvete under den här första tiden. Jag tog ut semesterdagar när det var som värst, seg i skallen och trött blir man i mellanåt för att nästa dag få energi till tusen. Jag dricker också mkt vatten, känns som man är konstant uttorkad av snuset. Visst fasen blir vi bättre anställda när vi har kommit längre i vår snusfrihet. Chefen får en effektivare anställd, och du mår bättre + att du kan gå rakryggad och be om löneförhöjning!

    #78857

    Omgivningen är tyvärr rätt likgiltig till sluta snusa projekt… Kampen i början är heroisk och man tycker att man förtjänar hejarrop och fanfarer, men omgivningen bryr sig knappt tyvärr… De fattar helt enkelt inte vilket lidande det är att sluta snusa om de inte gjort det själva. Därför är den här siten så bra. Vi här vet vilka hjältedåd du gör varje dag

    #78866
    nybrocorner
    Medlem

    jag började ganska tidigt att ta bvitamin brustabletter varje morgon, det höjer mig, eyeQ e också bra för signalsubstanserna i hjärnan, särskilt när dopaminhalterna e låga så tror jag att eyeQ hjälper det dopamin vi har att flöda runt i hjärnan… bvitaminbruset innehåller magnesium men nu har jag börjat tagit riktiga magnesiumtabletter och jag känner verkligen att det har lyft mig, tydligen behöver kroppen ha magnesium för att tillverka dopamin…

    #78874
    kusken
    Medlem

    Tänk dig när du vaknar en morgon…på ett strålande humör….utan snus…det är värt allt slit…jag lovar. Och den har du framför dig…

    #78889
    Motivation
    Medlem

    Jahapp, man brukar ju klaga på att tiden går fort…. sedan jag slutade snusa så går dagarna i snigelfart tycker jag. Är fortfarande seg i skallen och har liksom ingen go.

    Jag brukar också motionera regelbundet men inte ens det känns kul just nu. Jag som annars brukar bli rastlös när jag av någon anledningen inte kunde träna .

    Äter också mina vitaminer och grönsaker som jag ska ;).

    Jag tror bara att jag har gått in i något slags vakum-läge. Kanske jag ska vara nöjd med ett sådant läge ett tag? Men jag skulle gärna vilja att den morgonen du beskriver Kusken, ska komma snart nog….

    Tack alla som skriver och berättar, peppar och förmanar. Det är guld värt och jag skulle aldrig, aldrig klarat mig så länge utan detta stöd. Stor kram till alla hjältar här :).

    #78909
    Motivation
    Medlem

    Gaahh, fy tusan. Nu vill jag att det ska hända något positivt!!! Att jag ska känna mig glad och nöjd med mitt beslut och sluta tycka så jäkla synd om mig själv… Det var nästan skönare de första dagarna med abstinensen, då KÄNDES det liksom mer , lättare att fightas mot.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 131 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.