sunkan79

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 51 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Slut med smygandet #84223
    sunkan79
    Medlem

    Vi är här och vi lyssnar 🙂 Bra kämpat, nu börjar den branta uppförsbacken plana ut lite för dig, blir bara lättare och lättare framöver, eller jag kanske ska säga mindre jättejobbigt. Och du är absolut ingen idiot för att du tjuvsnusat, vi är nog många här inne som varit i samma sitts. Jag har nog slutat minst 3 gånger tidigare, fallit tillbaka och tjuvsnusat, inte lika länge dock 🙂 Knyt näven hårt och kämpa vidare så ska du se att du fixar det, trägen vinner 😉

    sunkan79
    Medlem

    Ja sluta snusa är ett projekt, ett långt projekt, och att sluta snusa kommer nästan aldrig lägligt, finns alltid något förhinder eller massa ursäkter att skjuta upp det.
    Jag har också försökt att sluta snusa flera gånger under min snusperiod men fallit dit och den enda anledningen att jag gjort det är att jag helt enkelt inte till 100% velat sluta, minsta lilla tvivel och du kommer förmodligen falla dit igen. Beslutsamhet är nog det viktiga ordet.
    Som du skriver i din text ”gott att ta sig en snus och en kaffe med arbetskollegorna, testa nya sorter, osv”, det håller jag med dig om men det måste du vara beredd att ge upp för alltid, acceptera och inte känna att det är synd om dig för att du måste sluta.
    Du KOMMER att kunna sluta snusa, alla kan sluta snusa men du måste vara committed, engagerad och beslutsam till 100 annars är det meningslöst.
    Humöret kan såklart vara ett problem på jobbet, var nog min största fiende som höll i längst, men har du möjlighet så förklara på jobbet att du slutar snusa. Jag skällde ut min chef på jobbet så han vart helt ställd, jag som aldrig höjer rösten. Fick förklara och be om ursäkt och han skrattade och förstod då han själv är storsnusare.

    Alla har också sitt eget sätt att sluta snusa, själv trappade jag ner och snusade miniportion de sista 2-3 veckorna och på det viset skar ner på nikotinintaget innan jag slutade tvärt. Det fungerade för mig.
    Vart en hel del frukt och halstabletter de första veckorna, även en hel del motionsträning.
    Jag var inne på den här sidan dagligen och läste och skrev, är det fortfarande och för mig fungerade det som terapi, hjälper faktiskt till att läsa om hur dåligt och jobbigt andra också har det och inte bara jag själv.
    Lycka till och när du bestämt dig till 100, då kommer du fixa det 😉

    som svar på: Tar striden för sista gången! #84211
    sunkan79
    Medlem

    Tack 😀

    som svar på: Tar striden för sista gången! #84191
    sunkan79
    Medlem

    Dag – 100

    Tjohoo, idag firar vi! 😀 Galet stolt över mig själv, har varit tuffa 100 dagar där det varit både upp och ner.
    Aldrig varit nära att åkt dit igen, allt hänger enbart på inställning och vilja.
    Jag har nästan varit in här dagligen och läst och det är otroligt inspirerande och hjälper oerhört att läsa om andras plågor i uppstarten, där man inte vill hamna en gång till.

    Är väl ungefär de två sista veckorna som ett av mina 2 problem, sötsuget har släppt, känner mig inte alls lika ”tvingad”
    att stoppa in något ätbart i munnen. Har nästan kliat i tänderna när jag inte ätit på någonting. Men tack och lov har det
    värsta släppt. ca 4-5 kg plus stannade vågen på och det får jag vara nöjd med.

    Humöret och tålamodet har varit min andra stora fiende, även det är bättre, kan fortfarande få dippar och bli arg men inte alls lika ofta som tidigare.
    Känner mig helt enkelt som en bättre människa, lite piggare. Men oj vilken skön känsla att slippa det där tvånget att alltid ha snus till hands.
    Kämpa vidare alla därute.

    som svar på: Tar striden för sista gången! #83951
    sunkan79
    Medlem

    Dag – 64

    Krisen runt 40-60 dagar som vissa skriver om borde vara passerad. Känns helt okej nu, visst får jag små attacker då och då men dom passerar relativt snabbt. Humörsvängningarna och trytande tålamod finns där fortfarande, dock inte lika frekventa som tidigare, dyker upp lite som gubben i lådan ibland 🙂
    Kortfattat skulle man väl kunna säga att jag är tröttare än jag var när jag snusade, känns som jag behöver mer sömn. Dock känner jag mig aktivare under dagarna med mer energi.
    Lycka till alla ”slutasnusare” under julledigheten, håll den vit och inga julklappar till snustrollet 😉

    God Jul samtliga!

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 4 månader sedan av sunkan79.
    som svar på: Vad kan jag förvänta mig när jag slutar? #83911
    sunkan79
    Medlem

    Ja det var en jobbig period dom första veckorna men nu känns det som framtiden ljusnar. Kan få något snussug ibland men dom kommer allt mer sällan och går över relativt fort. Lite väl godissugen är jag väl, åt aldrig godis tidigare, men försöker hålla mig borta från det så gott det går.
    Allra jobbigast tycker jag nog att jag var så grinig, lättretad och saknade tålamod. Svårt att kontrollera humöret, men är också på bättringsväg.
    Visst spar man pengar också, men konstigt nog är det tomt på kontot ändå i slutet på månaden 😀 😀

    Så fortsätt kämpa och lycka till, det här fixar du galant 😉

    som svar på: Vad kan jag förvänta mig när jag slutar? #83908
    sunkan79
    Medlem

    Välkommen och grattis till ett bra beslut 😀
    Vad skönt att du haft relativt ”lätt” de fyra första dygnen, oftast brukar dom vara dom absolut jobbigaste.
    Självklart är det olika för alla men jag har listat nedan ungefär hur det sett ut för mig.

    Dag 1-5, Snussug, yrsel, ofokuserad och dålig sömn
    Dag 6-10 Snussug, sötsug, deprimerad
    Dag 11-21 Stötvis snussug, arg och humörsvängningar, blåsor i munnen.
    Dag 22-32 Fortfarande humörsvängningar och deppig emellanåt, konstant sugen på något.
    Dag 33-nu (58) Nu är det jämna plågor, små snussugattacker ibland, sötsug, pigg, aktiv och träningssugen.

    Lycka till! 🙂

    som svar på: Tar striden för sista gången! #83895
    sunkan79
    Medlem

    Dag – 53

    53 dagar och fortfarande snusfri 😀 Har aldrig varit nära ett återfall men jag har fortfarande problem med sug i munnen efter något, vet inte om det är snus eller vad det är, något att stoppa i munnen.
    Sen väntar jag fortfarande på att det ska vända lite och att det ska bli en ”ljusare” tillvaro. Jag tappar fortfarande humöret
    relativ lätt, är otålig och känner ingen direkt glädje i vardagen, det mesta känns jobbigt.
    Men jag får väl bita ihop och ge det ett tag till och hoppas det blir bättre snart 🙂

    som svar på: Cold turkey efter 27 år #83842
    sunkan79
    Medlem

    Härligt, då har du nu tagit dig igenom det allra värsta helvetet. Nu blir det ”bara” jobbigt ett tag framöver om man jämför med första dagarna, men var på din vakt, snustrollet är lömskt och kriga på, bra kämpat 😀

    som svar på: Tar striden för sista gången! #83840
    sunkan79
    Medlem

    Dag – 36

    Dagarna rullar på. Man skulle väl kunna säga att det är jämna plågor, har väl inte känt någon förändring varken till det positiva eller negativa de senaste 4-5 dagarna. Har just nu inga problem alls att låta snusen vara. Små snusattacker då och då men dom försvinner efter bara nån minut.
    Fick mig en liten prövning i helgen då jag var på ”roadtrip” i bilen med en kompis som är storsnusare, tillbringade totalt 11 timmar i bilen med honom utan att egentligen vara riktigt sugen på att ta en prilla. Tyckte mest det kändes lite jobbigt och krångligt när han skulle baka och krångla i bilen för att sen spotta ut snusen någonstans.
    Är väl humöret eller rättare sagt tålamodet som fortfarande är lite på kant. Kan bli riktigt arg och irriterad men biter man sig i läppen går det över på 5-10 minuter. Vi jobbar på, just nu (peppar peppar osv) går det riktigt bra.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 51 totalt)