Missen

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Imorgon slutar jag för gott! #83568
    Missen
    Medlem

    Hej DH!

    Starkt jobbat! Det blir faktiskt bättre hela tiden- jag har varit helt nikotinfri sedan den 8 februari i år. Jag slutade cold turkey och var på väg att mörda andra människor i min omgivning den första tiden. Ett tips (det är inte säkert att du upplever detta och du har säkert koll på det här ändå, men OM) utifall att du börjar känna dig nedstämd, konstig eller permanent smådeprimerad: nikotin påverkar dopaminreceptorerna negativt. De fungerar sämre när de inte får sitt nikotin och det kan få dig att känna dig nedstämd. När du slutar med Onico (som lurar skallen att tro att du ger den nikotin) de reagera lite. Det går över. Jag lovar. Det tar tid, men genom bland annat träning kan du lura receptorerna och må bättre. Ja, det är SKITJOBBIGT att snöra på sig löparskorna/hasa till gymmet/simhallen etc men träningen fungerar antidepressivt. Jag når bäst effekt genom att träna utomhus, men det är olika för alla. Det kan ta ganska lång tid innan receptorerna funkar igen. Inget konstigt, bara att hålla ut.

    Om demonen blir för högljudd kan du pröva att visualisera/konkretisera dina abstinens- hur de ser ut, känns etc och vad du behöver göra med dem. Det låter lite flummigt, men det fungerade för mig. (Jag blev polare med mina!?!)

    Nu går det flera dagar mellan de gånger jag är sugen på en snus och när det kommer, kan jag bara avfärda det.

    Jag lovar att det går över, kämpa! Det funkar!

    som svar på: Härligt! #82607
    Missen
    Medlem

    Grattis i efterskott!

    som svar på: Insomnia #82606
    Missen
    Medlem

    Det kommer! Jag hade sömnsvårigheter de första två veckorna och gick till jobbet som en zombie. Jag berättade för alla arbetskamrater hur det låg till och fick skitmycket förståelse.

    Det kommer att bli bättre, jag lovar! Stå ut, ge snustrollet fingret! Det är värt det.

    Missen
    Medlem

    Läget migraine? Funkar det? Jag är ju i samma position 🙂

    Det där med 40 dagar fick mig att fatta att nej, det är inte inget annat än snus. Lite för lätt att glömma när de värsta abstinensen lagt sig. Jag bröt ihop härom dagen. Nu inser jag att det är nästa vända…

    Missen
    Medlem

    Okej! Fem veckor son snusfri! Jag överlevde fas ett. Nu är jag ”bara” sugen på snus. Abstinensen är borta. När jag tänker tillbaka på den första veckan och väger de uplevelserna mot suget att ta en, bara e, snus, så fetförlorar snuset. Det är inte värt det.

    som svar på: Härligt! #82514
    Missen
    Medlem

    Hoppas det går bra! Sofia- det går över, även om man inte tror det. Jag var fullt övertygad om att jag skulle dö en av de första nätterna. För mig peakade det värsta det sjunde dygnet. Sedan vände det! Så värt det, håll ut!

    som svar på: Slutter for siste gang! #82513
    Missen
    Medlem

    Hur funkar det? Jag är inne på mitt sextonde nikotinfria dygn på över tjugo år. Snusade lika mycket som du. Håll ut, löpträna, surfa, vad som helst som funkar för dig. Det går över. Faktiskt 🙂

    Stå ut! Kämpa emot! Det är värt det! På väg att bli fri!

    Missen
    Medlem

    16 dygn utan snus. Hade någon sagt det till mig för en månad sedan, hade jag inte trott det var möjligt. Hur går det för er andra? Funkar det? Det går (faktiskt??!!!) lättare för varje dag, även om jag också råkar ut för ett helt oprovocerat sug efter snus med ojämna mellanrum. Alla tuggummin tog slut i torsdags. Jag bestämde mig för att inte köpa nya eftersom jag upplevde att de bara ökade mitt snusbegär. Men det går lättare!

    Jag blir fortfarande genomförbannad ett par gånger om dagen, men nu får jag påminna mig om att det är mina demoner- inte alla andra som är helt körda i grus. 🙂 Idag kom jag på mig med att inte ha tänkt på snus på ett par timmar! Så dj-a skönt att det börjar vända.

    Löparskorna fungerade kanon tills jag blev sjuk igen. Tydligen ökar förkylningsrisken när man slutar snusa. Då är det möjligen inte skitsmart att bryta ned kroppen ytterligare med ett tvåtimmars löp-pass upp- och nedför ett skitbrant berg. Jag bör tillägga att jag inte har tränat alls på ett par år… 😀 Återupptas på normalnivå när jag blivit av med förkylningen.

    Jag har åtminstone en sak glasklar för mig; jag kommer aldrig att våga snusa igen. Då kommer jag att få återuppleva de här veckornas ångest, sug, kallsvettningar, yrsel, hjärnan-sitter-fast-i-klister-känslan, humörsvängningar och sömnlösheten, rastlösheten. Icke.

    som svar på: Jag tänker inte förlora mot en liten svindyr plastburk #82453
    Missen
    Medlem

    Räknade lite på hur mycket jag lagt ut på snus under mina sju år… Minst 80 000 spänn!!! INTE värt det!

    som svar på: Dags att sluta #82452
    Missen
    Medlem

    Har varit snusfri i nio dygn och slutade som du Alexsander, rakt av, fast efter över sju år- det blir lättare snart och sömnen blir sakta men säkert bättre! Håll ut, tröskeln kom vid sju dygn för mig. Nu blir det lite enklare för varje dag. Var beredd på att nedstämdheten kan komma. Det är dopamindipparna. Har hört att de går över efter ett tag.

    Kom igen, det är värt det! En dag till! Du fixar det här!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)