Marcus

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 31 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Må bättre nu! #107257
    Marcus
    Medlem

    Hej,

    Det där med att snusa är inte min grej. Jag har nu under ett halvår snusat en del och det blev mer och mer, upp mot en dosa portion på 2 dagar… Och om jag ska summera det så är det inte värt det. Man kommer in i ett beroende som inte ger nåt, plussen mattas ut och så blir det bara en belastning. Kommer ihåg det nu varför jag slutade för 10 år sedan. För det första så står jag inte för att snusa, så redan där är det skam i kroppen. Att smygsnusa är ingen bra idé. Munhygien var bättre utan snus.
    Utan snus hade jag bra koncentration hela tiden men med snus måste man ha snus för att vara koncentrerad. Nu när jag håller upp så tappar jag koncentrationsförmågan totalt. Så jag måste ju vara snusfri för att må bra.

    Nu har jag alltså slutat snus igen. 2 dygn klara nu. Inte så sjukt jobbigt som jag trodde, men väldigt dålig koncentrationsförmåga och sjukt ont i huvudet.

    som svar på: Må bättre nu! #98070
    Marcus
    Medlem

    Hallå igen,

    Nu är det gått ca 8,5 år och jag har blivit sugen på att börja snusa igen. Det luktar alltid väldigt gott. Men varför jag tänker på det är att jag har ganska många dåliga vanor i mitt stressiga liv. Jobb, barn, hus och alltid massa att göra. Har lite svårt att varva ner och tar en öl eller ett glas vin eller unnar mig nåt att äta/snacksa… Funderar nu på att flytta alla laster till snus istället… Så när man är sugen så kan man ta en snus bara. Det är ju lätt substitut… Men då fastar jag såklart igen, men det kan det väl vara värt. Att köpa lite olika dosor och prova runt, känna den goa känslan igen… jag kommer antagligen inte att göra det men livet ska ju levas, nu fick jag dålig karaktär känner jag…

    Nja, får fundera lite…

    som svar på: Må bättre nu! #87405
    Marcus
    Medlem

    Dag 788,

    Fortfarande inga problem. Fortfarande nöjd. Livet är finare utan snus 🙂

    God fortsättning!

    som svar på: Må bättre nu! #85581
    Marcus
    Medlem

    Dag 591,

    Jag har inte snusat och jag är inte sugen på snus. Jag är fortfarande stolt och nu så känner jag mig som en person som inte förknippas med snus. Detta har ju varit mitt mål hela tiden att ha ett snusfritt liv.

    Jag har fortfarande inte gått ner mina sluta-snusa-kilo utan kanske upp ett till. Men det är så bara. Kanske det handlar om vanlig motivation och inte nåt som är förknippat med snus. Men jag måste säga att det var lättare att hålla vikten när jag snusade för då kunde jag lägga in en snus och tacka nej till snacks/kaka/efterrätt osv. Nu är det lättare att äta snask.

    Jag mår mycket bättre nu och det känns sjukt bra att jag slutade med snuset. Jag vill inte ha det ogjort. Det har varit svårt mellan varven men jag gjorde det.

    Till er som funderar så läs gärna mina andra inlägg och låt ingen annan avgöra om ni ska sluta. Det ska komma från er själva. Ta lite egentid där ni får vara helt själv. Fundera på om ni vill sluta och skapa ett bra motiv och bestäm dig. Berätta inte det för någon utan det ska vara ditt beslut. Det är du som ska klara det. När det gått några dagar så är det lämpligt att berätta det för nära och säga att det är ett eget beslut och att jag vill bli stöttad i det. Då tror jag det funkar. Det gjorde det för mig.

    Tack igen för allt stöd!!

    som svar på: Då var det dags, Hjälp mig på traven ;) #83759
    Marcus
    Medlem

    Tjena,

    Bra start och lycka till. Jag fick ont i magen efter några dagar som visade sig vara helt normalt när jag läste lite. Tänk på det om du får ont i magen. Och efter ytterligare några dagar så hade jag svårt att koncentrera mig men det fick vara så några dagar.

    Många skrev att det skulle bli bättre vilket jag hoppades på men det kändes som det aldrig kom.

    Nu vet jag att det kommer och det blir mycket bättre snart, tro mig 😉

    som svar på: Tar striden för sista gången! #83758
    Marcus
    Medlem

    Kämpa på. Varje dag är en bragd! Jag tror på dig…
    Glad jag blir när du skriver att du är stolt. Det ska du vara för det är du som gör det!!

    som svar på: Ingen MERA SNUS! #83757
    Marcus
    Medlem

    Vad duktig du är som tagit beslutet. Tänk att det är jobbigt nu så du vet vad du är stolt över i morgon. En dag i taget och skulle det bli för jobbigt så spring en liten runda.

    Sömn, kost och motion.

    Jobbigt i 3 dagar sen kommer en vecka ovh ytterligare en dipp vid 30-40 dagar.

    Jag fick ont i magen, sömnproblem och koncentrationssvårigheter. Jag hade det sjukt jobbigt. Nu mår jag bra och är sjukt stolt.

    Jag tror på dig, kämpa på!

    som svar på: Må bättre nu! #83755
    Marcus
    Medlem

    Wow, det blev ju nästan som födelsedag med era grattis.

    Era stöd hjälper massor!!

    som svar på: Må bättre nu! #83737
    Marcus
    Medlem

    Dag 365, ETT ÅR SNUSFRI…

    Idag ska jag fira. Jag har bokat bord på ett ställe som är väldigt fint för brunch. Jag ska även unna mig ett nytt golfset som present till mig själv.

    En summering:
    1. Det är värt att sluta snusa
    2. Jag tränar mer, har ställt upp i motionslopp
    3. Läppen har läkt och munhygienen är mkt bra
    4. Jag sover gott
    5. Koncentrationen är tillbaka och fungerar perfekt
    6. Lätt att motivera mig till andra saker
    7. Har inte gått ner till målvikten men så får det vara helt enkelt. Den pendlar ju lite ändå 🙂

    Jag mår mycket bättre nu. Detta är en bragd för mig och jag har nu fixat ett år. Och fler ska det bli!!

    Tack för allt stöd…

    som svar på: Må bättre nu! #83713
    Marcus
    Medlem

    Dag 359,

    Nu är det inte så många dagar kvar till det gått ett år. Jag är sååå stolt. På söndag är det 1 år sedan jag spottade ut snusen och det ska firas med en lyxig brunch på ett härligt ställe. Måsta ju göra nåt som man kommer ihåg.

    Om man räknar ihop pengarna som ”blivit över” så är det typ 6000 kr och det ska jag köpa nåt för. Måste ju köpa nåt så att man kommer ihåg.

    På söndag…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 31 totalt)