Doktorn

Forumsvar skapade

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • Doktorn
    Medlem

    Hej.

    Jag har studerat och arbetar inom Sjukvården. Detta problemet som ni tar upp angående Sömnproblemen har med att göra att suget kommer i sömnen. Har själv varit där och det är riktigt jobbigt. Jag slutade och började tyvärr igen. Jag åkte det igen. Men ska lägga av nu framöver hade jag tänkt.

    Snuset har en uppiggande effekt. Där utav så blir kroppen påverkad när den inte får i sig nikotinet som den har fått innan. Man blir tröttare när man slutar snusa automatiskt. Eftersom snuset har en uppiggande effekt så blir kroppen nästan desorienterad. När du sen vaknar upp och känner att du inte riktigt vet vart du är. Det beror på att Nikotin suget är stort att du vaknar pga det. Sen tar det lång tid innan själv suget försvinner ur kroppen faktiskt. Det är ju som sagt ett gift som vi har i kroppen när vi snusar. Blodkärlen drar ihop sig och man fryser mycket lättare. Särskilt om händerna då. Men redan efter 20 minuter så börjar faktiskt värmen återkomma och blodkärlen öppnar sig igen.

    Det jag kan rekommendera är att ni tar en promenad innan ni ska sova. Motion innan man går och lägger sig hjälper kroppen att koppla av sen när man ska sova. Så ta en promenad på ungefär kanske 30-40 min brukar vara lagom. Det gjorde jag och det hjälpte mig med mina sömnbesvär efter att jag hade slutat. Du tröttar ut kroppen och det blir lättare att somna. Detta funkade på mig utmärkt men vet ej ifall det funkar på någon annan eftersom det är väldigt individuellt. Avstå Kaffe inom 2 timmar innan ni ska gå och lägga er. Ska ni lägga er klockan 22.00 kanske så ta inget kaffe efter 20.00. Avstå gärna Produkter med socker i också. Eftersom man får en sockerkick utav det och kroppen jobbar mer och man blir pigg.

    En Notis : Det kan även avta efter ett tag också. Sömnproblem kan faktiskt försvinna ju längre man håller sig borta. Efter tag var det borta helt för mig. Men som sagt väldigt individuellt när det gäller sömnproblemen i denna frågan.

    Hoppas detta löser era problem.

    Ni kan även kolla denna Länken ifrån Vårdguiden om flera andra tips.

    Önskar er Lycka till.

    Mvh Doktorn.

    http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Rokning-och-snusning/

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)