Dennis

Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #89607
    Dennis
    Medlem

    Håll ut!
    Jag började också med nikotin igen efter ett uppehåll på hela 19 månader. Efter 30 års missbruk var jag fri trodde jag.
    Så kom en kris modell större i förhållandet. Allt rasade! En cigg blev flera. Gott! Men jag tänkte att jag åtminstone inte snusade. Sen började jag köpa cigg, efter ett tag satt jag på verandan och rökte och var en ”rökare” igen. Barnen klagade att det luktade illa men jag (nikotindjävulen) sa ”äsch – ta en cigg – fan du är ju duktig för du snusar ju inte”
    En snus eller en cigg så är man där igen! Det konstiga är hur man kan glömma bort alla månader man kämpat, alla nätter man vaknat med yrsel och skakat av längtan till en snus. Hur man kämpade och klarade det! Hur kan man bara slänga bort det för ett litet lyckorus som varar i nån minut. Sen är det inte ens gott längre, sen är man bara en slav igen som får högt blodtryck och nikotin som rinner i munnen.

    Det som jag reagerade på när jag var fri var hur otroligt ofräscht det såg ut när människor lade in en snus. Sen la dom ut dom i locket och la in dom igen några minuter senare. Jag tyckte det såg skitäckligt ut!
    Som singel på en dejt tror jag inte det är nån hit direkt om den andra inte snusar själv.

    Håll ut nu! Du fixar det här. Vad än dina problem nu är så blir det inte bättre för att du börjar snusa. Det blir om något bara sämre!

    som svar på: Det Ska Gå! #89578
    Dennis
    Medlem

    Jag har läst hela din dagbok idag för första gången och jag är imponerad av din kamp!
    Precis som du höll jag upp en lång tid ( 19 månader) innan jag föll tillbaka. Började röka som tröst efter en kraschad relation och valde att snusa istället. Back to basic igen. Det var 1.5 år sedan nu.
    Idag har jag min 7:e snusfria dag och det som håller mig uppe är att jag vet hur mycket bättre man mår utan nikotin i kroppen. Det är ett fruktansvärt gift som plågar kroppen. Jag känner igen mycket av det du skrivit. Det som att man kunde lukta i en snusdosa efter ett år eller så och undra hur i h-vete man kunde stoppa det där i munnen – frivilligt?
    Nikotinmonstret är starkt och slugt!

    Du fixar detta återfall. Gör inte som jag gjorde! Jag var så jäkla röksugen ibland precis när jag börjat så jag blev så förbannad och sprang och köpte snus! Jag skulle stått mot då för jag är övertygad om att snusmonstret lade in det sista han hade i en attack då och måste ha gjort en high-5 när jag gav efter. Det var inte ens speciellt gott! Ändå satt man där igen!
    Nu är jag inne på dag 7 och jag fixar det här!

    ha det bra och jag håller tummarna!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)