Tredje gången gillt – Emmachk's dagbok

Välkommen! Forum Dagbok Tredje gången gillt – Emmachk's dagbok

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 19 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #80839
    emmachk
    Medlem

    Hejsan!

    Ska börja med att berätta om mig själv. Jag heter Emma och är en 25 årig tjej som bor i Luleå. Jag har en sambo, som vi kallar M, och en dotter på 1,5 år, som vi kallar L. Jag började snusa när jag var 19 år. Jag bor i norrbotten och här är det vanligare med tjejer som snusar (tror jag?) och flera av mina kompisar snusar. Så jag föll in i det och började så småningom snusa på heltid. Vilket jag ångrar grovt idag.

    Jag har nog alltid sett snusen som en ”tröst”. Har haft lite problem med panikångest och dylikt. Tror inte att jag klarar av den jobbiga vardagen utan min snus. Jag slutade snusa när jag blev gravid med min dotter L. Det gick jättebra och det var sällan som jag kände suget. Var nog en stor motivation för mig när jag visste att det var för L’s skull.

    Men dum som jag var så började jag snusa efter att L hade fötts. Jag vet inte varför egentligen. Hade saknat att få snusa. Och när jag fick så kunde jag inte låta bli. Så fastnade jag igen. Jag har provat sluta snusa efteråt också. Men jag pallade knappt ett dygn. Det är väl den absolut jobbigaste tiden.

    Så varför tror jag att jag kan klara av det denna gång? Jag har mycket stress i mitt liv just nu. L ska börja dagis, jag måste hitta ett jobb, vi ska flytta till ett nytt ställe… Men jag är TRÖTT på lägga alla mina pengar på den där jäkla drogen! Finns ju så mycket roligare saker man kan göra med dom. Är inte så värst orolig för min hälsa så kan inte ge det som en anledning. Tänker inte på det direkt.

    Min sambo slutade snusa för flera år sedan och klarar sig fint. Jag avundas honom! Men nu vill jag också. Jag vill inte vara en belastning som ”måste” ha min drog varje dag…

    Idag ska jag köpa min sista snusdosa. Jag ska och jobba kväll på mitt sommarvikariat som snart är slut. Och imorgon så blir det nikotinfritt. För det fungerade för mig senast. Lär väl bli en massa godis på det också…

    Har ni tips på bra nikotinfritt? Tycker att Onico suger. Kickup var rätt bra men verkar vara rätt svårt att hitta här i stan.

    Nu jäklar!!

    #80843
    maffe
    Medlem

    Kör hårt, jag tycker faktiskt vanliga tuggummin fungerar. Kör själv med papper under läppen också, lycka till, bra tt du slutar tidigt i din ”snuskarriär”

    #80846
    martin_1
    Medlem

    Hej
    Jag har inte slutat så länge så jag törs inte komma med så mycket tips. Men angående nikotinfritt snus så har jag provat ”choise” nån gång när jag försökt sluta tidigare. Ganska torrt och inte speciellt likt snus vad jag minns, men det innehöll peppar som fick det att stickas lite under läppen. Det smakar inte snus, men jag tyckte det var bra ändå.

    Lycka till!

    #80848
    Noel
    Medlem

    Strunta i nikotinfritt. Lägg en Fishermans Friend Salmiak under läppen när det är som värst.

    #80850
    Generalisimo
    Medlem

    Mitt råd om du ska köra substitutsnus – välj det äckligaste och sätt en deadline på en eller två veckor efter att du slutat med snuset. Mitt tips på äckligaste nikotinfritt: Onico Mint. Det var nästan en lättnad att sluta med den efter dryga två veckor. Ladda även ner någon gratisapp som visar tid och pengar du sparar. Sätt delmål där du kan unna dig något med de pengar som du sparar, så att du har något att se fram emot när det verkligen suger.

    Lycka till!

    #80851
    issen
    Medlem

    Färsk ingefära, funkar kanon!

    #80853
    LarsG
    Medlem

    Bra beslut & lycka till!
    Onico funkade för mig men skulle tro att papper hade gått lika bra. Det mesta som lurar läppen är säkerligen ok. Mest en fråga om att intala sig om att valda metoden fungerar.
    Hoppas det går bra för dig!

    #80859
    emmachk
    Medlem

    Tack alla!

    Ja, för mig fungerade det superbra sist med nikotinfritt. När nikotinbegäret hade lagt sig så tyckte jag inte att det nikotinfria snuset var gott längre så jag slutade automatiskt utan att tänka på det knappt. Så jag hoppas att det blir samma sak denna gång 🙂 Jag köpte något som heter ”XQ’S”, smakar som tuggummi. Bränner riktigt bra under läppen. Billigt var det också. Har fortfarande kvar vanlig snus men dom borde ta slut imorgon. Så då börjar min kamp. Jag vill verkligen men det känns såklart skrämmande med alla biverkningar som medföljer 🙁

    #80867
    emmachk
    Medlem

    Nu är min sista snusdosa snart slut… Jag är såå nervös!

    #80870
    emmachk
    Medlem

    DAG 01:

    Nu var det 2 timmar sedan jag tog ut min sista prilla. Känner mig lite rastlös men samtidigt trött. Förväntar mig värre symptom ju längre tiden går. Ska köpa massor av godis till ikväll. Nu har min kamp tagit sin början. Jag SKA klara det här. Men jag måste erkänna att jag redan känner ett sug men jag försöker att inte tänka på det…

    Hur gjorde ni för att avleda tankarna på snus?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 19 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.