Slutar nu

Välkommen! Forum Dagbok Slutar nu

Detta ämne innehåller 272 svar, har 37 deltagare, och uppdaterades senast av  Vante Ante 1 vecka, 4 dagar sedan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 273 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #73482

  OlleSvensson
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-11-15
  13 dagar sedan
  (-2960 dagar när inlägget skrevs)

  Lite om mig: 32 år, började snusa för ett par år sen. Feströkte innan dess. Provade kompisars snus, och länge var det bara festsnus. Sen började jag hitta på ursäkter, om jag skulle resa med en kompis som snusade köpte jag själv en dosa för att inte nalla, om jag skulle jobba natt..

  När jag köper snus så snusar jag ganska mycket, gör av med en dosa på 2-3 dar. Sen kan det gå några dagar när jag tänker att jag ska sluta, sen börjar jag tigga av snusare i min omgivning, sen köper jag en ny dosa..

  Så det är ganska lite på det hela, men jag klarar inte av att sluta. Jag måste ha försökt 20 gånger. ’

  Varför sluta? Sover sämre när jag snusar, det blir svårare att hålla igång träningen, jag får huvudvärk om jag snusar mycket. Eftersom jag är singel så tänker jag också att det inte direkt ÖKAR mina chanser att träffa någon.

  Så jag slutar nu. Tiggde en snus av en jobbarkompis i eftermiddags, får bli den sista. Det kan bli återfall, men jag ska göra allt för att undvika dem.

  Farliga situationer. Allt med alkohol, speciellt om det är snusare med. När jag är trött och hungrig, eller på dåligt humör. När vi repar med bandet, 2 snusare med.. lätt att nalla.

  #78291

  nybrocorner
  Medlem

  Du gör ett smart val, att sluta med nikotinet innan du är helt såld, vi som snusat i över 30 år vet vad du har framför dig…

  Du säger att din upplevelse är att du inte klarar att sluta, det gör du självklart…alla kan sluta om jag klarat att bryta mitt beroende då kan du…

  Hemligheten är att inte plocka i sig mer snus… aldrig… inte ens om folk trugar en.. inte ens om man längtar så man håller på att gå sönder… inget nikotin över huvud tagat…

  Du måste till att börja med väja situationer och sällskap så att du klarar att stå fast vid ditt beslut…

  Alkohol e en så vanlig fälla att det måste gå ut den första tiden… jag firar fyra månader på lördag och jag kör alkoholfritt.. vilket ären förutsättning för mig…

  Återkom hit och skriv av dig…

  Att sluta snusa är nåt som inte alla vill kunna, det e nåt som bara de tuffaste klarar…

  #78292

  OlleSvensson
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-11-15
  13 dagar sedan
  (-2959 dagar när inlägget skrevs)

  Kul att du svarade! Jag har en jobbarkompis som kommer förbi sen, han kommer säkert bjuda på snus, ska tänka på ditt inlägg och tacka nej. Snart uppe i ett dygn utan snus, vilket inte är något ovanligt för mig. En vecka däremot, det var länge sen.. får bli första delmålet.

  Farsan har snusat hela livet, nu har han slutat, men klarar inte av att sluta med nikotintabletterna istället =/.

  Stenhårt att sluta både med alkohol och snus, all respekt!

  #78293

  Flatpicker
  Medlem
  Blev snusfri
  2012-08-01
  3041 dagar sedan
  (69 dagar när inlägget skrevs)

  Jag känner igen mig väldigt mycket i din situation. Jag snusade på heltid en dosa per dag i 15 år innan jag la av. Jag började dock efter ett år, på samma sätt som du. Tog snusar på fest, feströkte, nallade av bandkompisar. Jag trodde att jag kunde hålla det på den nivån. He-vete vad fel jag hade! Förnekade för mig själv hur beroende jag var. Jag började ta nikotintuggummi i flera månader i stället för snus. Fick för mig att det var mer ”OK” att göra så. Allt gick åt skogen. Jag är ren sedan den 1 augusti. Saknar ingenting men humöret går upp och ner hela tiden.

  Stå emot frestelsen att ta snus av din kompis! Man kan få en kick av vara duktig och tacka nej.

  #78294

  OlleSvensson
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-11-15
  13 dagar sedan
  (-2957 dagar när inlägget skrevs)

  Inget snus sen i måndags. Sovit bättre. Tänker på snus varje dag, men bara då och då. Har tackat nej till bjudprillor. Hoppas det går bra för er andra!

  #78295

  nybrocorner
  Medlem

  HÄRRRRLIGT… Du e på G

  #78296

  OlleSvensson
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-11-15
  13 dagar sedan
  (-2956 dagar när inlägget skrevs)

  Det jag märkt är som sagt att jag sover bättre. Jag somnar mycket snabbare, och stör mig mycket mindre på när min granne lever om. Sen blir jag hungrig när jag ska bli hungrig, och jag får för mig att jag är varmare om fingrar och tår. Då och då får jag ett sug efter snus, och jag anar att längre fram, när motivationen börjar plana ut, kommer det dyka upp svåra situationer. Men jag kör på. Efter helgen är det en vecka, tjoho!

  #78297

  Flatpicker
  Medlem
  Blev snusfri
  2012-08-01
  3041 dagar sedan
  (72 dagar när inlägget skrevs)

  Håll i! Som du märker så är det bara fördelar. Det finns inget med nikotin som berikar våra liv.

  #78298

  OlleSvensson
  Medlem
  Blev snusfri
  2020-11-15
  13 dagar sedan
  (-2952 dagar när inlägget skrevs)

  En vecka avklarad, det värsta var att spela brädspel med en snusande kompis i Söndags kväll. Sov dåligt inatt, men det var för att jag var hungrig.

  #78299

  cumulusnimbus
  Medlem
  Blev snusfri
  2012-06-26
  3077 dagar sedan
  (112 dagar när inlägget skrevs)

  Bra jobbat! Första veckan är värst, de flesta fixar inte det. Nu är förmodligen nikotinet ur din kropp och resten handlar om psykologi. Envishet in i döden i ett par månader är allt som krävs nu, sen är du hemma! Lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 273 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.