Obeskrivligt jobbigt.. Dag 1

Välkommen! Forum Allmänt Obeskrivligt jobbigt.. Dag 1

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68750
    snustroll
    Medlem

    Inne på andra dygnet som nikotin och snusfri efter att ha snusat i 11 år,

    ca 1 dosa om dagen.

    Läst runt lite här, så jävla impad av er som varit fria från de en längre tid.

    Krävs mycket vilja och styrka. Är uppe i nästan 30 timmar nu, de känns obeskrivligt

    jobbigt. Mått illa hela dagen, huvudvärk, lite yr och liksom speedad. Vill bara springa och skrika. Verkligen hemskt att ha ett sådant beroende. Något som styr ens liv.

    Har tänkt på att sluta i många år men aldrig funnit motivationen för att verkligen

    försöka. I bland får jag små ryck och håller mig utan snus i typ 1,5 timmar innan jag ger mig. EN OCH EN HALV TIMME, löjligt vad starkt suget är. Jag var omotiverad, då är de ingen ide och försöka.

    Nu har jag bara bestämt mig. Är envis, ibland är de en bra sak och ibland mindre bra.

    Hade inte satt upp någon speciell dag för att sluta, de bara blev så. Snus förådet börja ta slut så var dags att beställa fyra nya stockar. Av någon anledning så beställde jag

    två av dom vanliga och två niktotin & tobaksfria. De bara hände, tänkte inte så mycket på de. Fick hem de på posten två dagar senare och bestämde mig för att testa dom nikotin fria och se hur de fungerar, om de reduserar suget osv.

    Gick till min förvånan väldigt bra. Blev visserligen peppad genom att utmana mig själv, är väldigt tävlingsinriktad så gav mig fan på att testa de mer seriöst och hur länge jag klarade mig. Gjorde de till en tävling helt enkelt. Första dagen så klarade jag mig på tre vanliga snus. Andra dagen tre, tredje 4, fjärde 3 och femte 2.

    I går var dag nummer fem, tog en morgon och en efter lunch. Sedan dess ingen.

    Jag säger inte att de här har något med nikotin fritt snus att göra, de är inget mirakel ”snus”. Men detta medel hjälper mig mycket för motivation och dämpar suget efter ha något under läppen. Helt klart värt och pröva.

    Känns lite larvig och sitta och skriva om mina känslor öppet så här. Men efter att ha läst bland andras poster lite så har det verkat hjälpa er, så då prövar jag med!

    Tittar nu på klockan och ser att det har gått 28 timmar prick. Jag ska klara de här, no matter what. Har några polare som har klarat de, jag är den kaxiga typen som kan säga till mig själv att om andra kan så kan jag me.

    Skrev ner alla anledningar till att sluta snusa på ett papper, dom viktiga anledningarna som spelar roll. Tar upp pappret och tittar på de varje gång de känns för jobbigt.

    Hjälper faktist. Blir som två rutor som poppar upp i huvudet, den ena där jag ser hur jag kommer må och se ut om jag fortsätter snusa. Den andra hur mitt liv ser ut om jag slutar. Det räcker för att hålla motivationen uppe!

    Nu flög en tanke upp i huvudet, nej inte att jag är sugen på snus, faktist något som hjälper lite. Fick just en känsla av pinsamthet, besvikelse. Inser nu att allt jag skriver här är ett slags löfte, ett kontrakt. Jag har lovat mig själv och alla som läser detta att jag ska sluta snusa och banne mig klara de. Tar jag en snus nu så sviker jag de.

    I går kväll la jag mig, vetandes att jag ska upp och jobba om 8 timmar. Hade sån abbs, låg bara och vred på mig, slog i väggen, kände mig helt speedad hade en miljon tankar per sekund. vakna flera ggr under natten och mådde riktigt dåligt, ville bara stanna hemma från jobbet.

    Nu är det dag nummer två, kommer antagligen vara lika jobbigt ikväll om inte värre. En tanke som hjälper är dock att de antagligen kommer känns lite bättre imorn.

    De är deppigt, vill gråta och skrika och slå en vägg typ.

    Ni som har lyckats, fyfan va grymma ni är

    #75848
    Laufrakan
    Medlem

    Tjena snustrollet

    Tack för att du delar med dig. Så givande för oss alla. Ja de är tufft i början. Håll ut det blir bättre. Redan efter 7 dagar… sen blir varje dag märkbart annorlunda.. för mig har det gått 9 dagar och de är en enorm skillnad från där du är . Men visst är man speedad fortfarande men inte lika mkt som i din situationen. Sömnen är fortfarande lite skum vaknar vid lustiga klockslag och är inte trött.

    Håll ut… du fixar det… Kör på… dela med dig..

    #75849
    snustroll
    Medlem

    Ber om ursäkt om min post hamnat på fel ställe. Ser nu att det även finns en flik för

    ”dagbok” vilket de här mer eller mindre är.

    Tack Laufrakan, hjälper o höra att de inte alltid kommer va så här…

    Upplever eller upplevde du att ögonen blev väldigt trötta? Iof så är väl hela jag trött, märker i bland att magen liksom går och spänner ihop sig, hela kroppen går o spänner ihop sig i mellan åt. Sjukt trött men inte på sånt sätt att jag kan sova, men klarar knappt o göra nått. Enorm otur med en tung förkylning i samband med snus stoppet. Annars hade jag suttit på bänkpressen och kört ut mig. Dock är ju fördelen att man oftast inte är riktigt lika snus sugen vid sjukdom. Vill gärna tro de iaf.. Blir och lyssna på ljudband, försöka koncentrera mig på de tills jag somnar. Nya tag imorn och ett steg närmre.

    Tror fortfarande inte att jag riktigt förstår att sluta snusa innebär att jag aldrig mer kan dra in en riktigt fet läpptöjjare till bak då jag sitter och metar gädda med ett fet brax… =(( så man blir tår ögd.. håller tummarna för att sånna tankar blir lättare att hantera senare

    #75850
    Fyrkanten
    Medlem

    Hej snustroll

    Det värsta är redan gjort. Nu blir det bara lättare. Det jag kan känna är att när suget sätter in så är det lika starkt nu som innan, skillnaden är att det inte kommer lika ofta och inte håller i lika länge. Jag har börjat se det som att vara riktigt bakfull. Bara en sak att göra, stå ut och låta tiden gå. Tiden är på din sida. Logiskt är ju att ju längre tid det går, desto mindre sug. Sen har det blivit lite macho pryl för mig med. Ingen annan ska bestämma. Nu kör vi tillsammans. Jag ligger några dygn före dig

    #75851
    Laufrakan
    Medlem

    Instämmer med Fyrkanten..

    Trötta ögon minns jag inte. Men trött så in i när jag gick till sängs ja verkligen. Första veckan gick jag och lade mig i sängen mellan 20.30-21.00. Och var helt slut varje kväll. Dock vaknade jag 22.30-23.30 och hade svårt att somna. Gick upp 06.00.

    För mig var det viktigt att motionera men även hjälpa kroppen att slappna av genom meditation/avslappning 2-3 ggr om dagen. Men den stora grejen är att härda ut. De blir enklare. För mig är det 1,5 vecka snart och de är som natt och dag. Visst finns suget emellanåt men de är fjutigt i jämförelse där du är idag.

    Tror på dig… Meta gädda och en Onico funkar nog också.

    #75852
    snustroll
    Medlem

    Nästa milstolpe klarad, 48h sträcket, faktist 48h och 35 min nu. Fyfan va

    glad jag är. I går natt drömde jag flera olika drömmer där alla hade focus kring snus.

    Var rätt tufft och vakna. Tack vare den dåliga sömnen två nätter i rad så var jag riktigt suddig då klockan ringde i morse, stoppa in en bacoff på direkten och fick känslan av en riktig snus. Då man känner giftet strömma ut i kroppen, oo va skönt. Efter några sekunder blev jag dock tveksam, helvete råka jag ta en från fel dosa nu?

    Njae, var mycket riktigt den nikotin fria, måste ha varit riktigt suddig då fake snuset lurade kroppen så pass.

    Var dock skönt som fan. Blir ju nästan samma sak i drömmen då man tar en snus, då jobbar hjärnan fullt med att få än att känna som de är på riktigt. Bra skit!

    Var jobbigt på jobbet i dag, tänkt på snus hela dan, inte gått en minut utan att tänka på de. Den där inre rösten har flera gånger under dagen försökt göra olika slags deals med mig. ”48H, nu kan du ta en fet snus och njuta, har du klarat 48h nu kan du göra de igen. Bara en sista snus sen kan du sluta för gott! ”

    Bara ett exempel, den rösten inom mig har hållit på hela dagen, lockade…. Men lyckas stänga den ute. De ända positiva med att de är så fruktansvärt tufft att sluta är väl att de ska vara en slags motivation till att inte trilla tillbaka då man väl slutat. Menar, vill fan inte ta mig igenom något sånt här igen.. Men som sagt, är väl lite dom flesta trillar tillbaka tror jag. Den inre rösten övertalar än, har man slutat en gång kanske de är lättare nästa. Bra snusa på så kan du sluta senare…

    Fortsätt vara starka!

    48h 43 minuter, varje minut är fan en fight. Efter de här finns de inget jag inte klarar av. Tack för stödet, förstår nu hur detta har hjälpt er andra tidigare, att prata om de. Kändes skönt att komma in här och skriva av sig efter jobbet.

    /48h 44 minuter

    #75853
    stefan65
    Medlem

    Starkt jobbat och håll ut ett par dagar till. Utnyttja din envishet och besegra din inre röst om att en liten snus är gott och kan inte göra någon skada.

    Jag hade samma problem med dålig nattsömn och de första dagarna så kändes huvudet som fyllt med bomull samtidigt som känslan i kroppen var en blandning av halvfull och bakfull. Det värsta för mig var att sätta sig bakom ratten och köra bil när man var så ofokuserad.

    Dessutom håller jag med dig fullständigt om att skriva här hjälpte till att sätta press på mig. Jag berättade också för alla jag mötte att jag slutat så att börja igen finns inte på kartan. Ge inte upp.

    #75854
    MrBister
    Medlem

    Bra jobbbat!!

    Själv la jag ner både snus och cigaretter samtidigt för nästan 7 veckor sedan och har klarat mig utan återfall. Har kört stenhårt på onico och kickup och dragit och tränat så fort det värsta suget dragit igång.

    Klara man bara första månaden så brukar det vara lugnt, men det tog nästan en månad för mig innan min nattsömn blev normal.

    Kör hårt!

    #75855
    snustroll
    Medlem

    Dag 3

    Då jag vaknade så kändes de skit bra, bortsett från tok förkylningen.

    Inge sug efter snus eller nikotin alls. Käkade och drog i väg till jobbet.

    På vägen kom suget från ingenstans, som en bomb. Som tur var jobbade jag bara halv dag.

    Men suget håller i sig, på för middagen tänkte jag att kanske måste jag ta till med plåster/tuggummi. Jobbar med barn på förskola så är väldigt viktigt att jag håller mig lugn osv, mitt snus stopp för inte påverka jobbet så att säga.

    Abstinensen idag är värre än tidigare, trotts dag tre. På väg hem stannade jag på affären, var lite som behövde handlas. En till attack kom och denna va jobbig, va rädd för att jag

    skulle göra något extremt mitt i mat affären, typ slå ner en hylla eller värre, slå någon person.

    Andades ut och försökte slappna av. Kände då att nej, de här går inte, abstinensen är för svår och vill inte spåra ur. Bestämde mig för att testa tuggummi så köpte mig ett litet pack med nikotin tugummi. Dock tog jag dom svagaste, 2mg. Alltså fyra ggr svagare än en snus. Lät lungt, menar om de är en fjärdedels snus så ska jag väl inte behöva va rädd för o fastna för den i stället.

    Sitter nu hemma med paketet framför mig, inte öppnat de ännu. Attacken har dämpat sig lite men känner mig nyfiken på hur tuggummit skulle påverka mitt stopp.

    Ändå så vet jag att om jag tar ett, så är samma sug tillbaka igen senare så va spelar de för roll? Kan dock inte hjälpa att tänka att kanske abstinensen blir mindre om man avvänjer kroppen med 2mg tugummi.

    Men ska försöka hålla mig, bita i hop. Nu har jag i alla fall ett paket i nöd fall.

    Får som sagt inte spåra på jobbet så kan vara bra och ha. Har även en dosa med riktigt snus i väskan men de vågar jag inte stilla abbsen med, de är för starkt och gott.

    Känner mig inte lika stark just nu, svår abstinens och mår så piss. Motivationen är inte lika hög heller, nu de gäller att hålla i, kanske är de här sista riktigt svåra attacken. Många av er som sagt att ni upplever de lättare efter 3 dar.

    69h och 20min nu, snart vid 72h sträcket.

    Hoppas de går bra för er övriga.

    #75856
    Fyrkanten
    Medlem

    KÄMPAA

    Jag tror att min värsta dag var dag 3. Fan det låter jobbigt att det sitter i så länge.

    Jag har märkt att lyssna på musik högt i hörlurar hjälper mig. Sitta och trumma med. Överhuvudtaget att tugga på något. Skit samma vad det är, bara tugga.

    Ge inte upp nu!!!!! Som en sista utväg tryck ett tuggummi. INGET SNUS.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.