Mitt beslut – mitt ansvar

Välkommen! Forum Dagbok Mitt beslut – mitt ansvar

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88125
    Schneidarn
    Medlem

    Jag kan nästan inte beskriva lättnaden jag kände när jag hittade den här sidan. Flera i min situation där jag kan läsa och känna igen mig i abstinensbesvär och målbilder. Verkligen guld värt.

    Lite om mig. 37 år. Snusat i 20 år med ett uppehåll på ca 8 månader när jag var 19. Idiot som jag var så började jag igen. Minns att magen inte riktigt klarade av snuset efter så långt uppehåll men det stoppade mig inte från att börja snusa igen.

    Nu har jag varit snusfri i 3 dagar. Min fru väntar vårt första barn och jag vill vara en nikotinfri förebild för barnet. Datumet för barnets ankomst var satt till 19 mars så kan komma vilken minut som helst.

    Innan jag slutade så snusade jag en dosa portionssnus per dag (dubbla portioner ). Jag tuggar nikotintuggummi 2mg för att lindra abstinensen, men tycker det hjälper föga. Jag har väldigt svårt att sova och har väldigt mycket värk i lederna. Känner mig som en gammal gubbe just nu. Tog en löptur för att mjuka upp lederna men det blev snarare värre.

    Jag vet att det kommer bli bättre med tiden men just nu känns det som en klen tröst. Det går inte en minut utan att jag försöker greppa i fickan efter dosan. Jag har svettningar och ingenting smakar särskilt gott.

    Ledsen om det blev mycket gnäll såhär i första inlägget men behövde få ur mig det då jag inte har någon i min närhet som är i samma situation.

    Jag ser den här dagboken som en kanal där jag kan ventilera jobbiga stunder samt stolpa upp mål.

    Mål 1: snusfri i 24 timmar (avklarad)
    Mål 2: snusfri i 1 vecka

    #88126
    PatrikB
    Medlem

    Man får gnälla :), du kommer fixa det.
    Själv har jag nu varit snusfri i drygt 4 år, efter 27års toksnusande. Snusade ~10 dosor grov lös i veckan..
    Första veckan var riktigt tuff, sen är det mest en mentam match mot vanans makt.
    Tvärslutade med nikotin men använde Onico i ett år ungefär.. Blev rätt löjligt med Onico så jag kastade den efter ett år.
    Är så grymt skönt att slippa beroendet.

    Kämpa på,det är värt det!

    /Patrik

    #88129
    Schneidarn
    Medlem

    Tack för peppen Patrick, det uppskattas verkligen!

    4 dygn har nu gått sedan sista snusen och jag inbillar mig att kroppen börjar vänja sig lite vid tanken att inte få nikotin. Inte lika ont i lederna längre och spänningshuvudvärken börjar avta. Suget är dock fortfarande väldigt påtagligt. Försöker snarare acceptera suget än ignorera det.

    /Peter

    #88134
    Anders P
    Medlem

    Hej du Schnaidarn. Bra beslut du tar. Var stolt men var också beredd att berätta för dina barn när de är
    Tillräckligt gamla att du, ja just du är grymt stolt över att ha blivit fri från giftet. Detta kommer göra att dina barn undviker giftet. Sedan skulle jag rekommendera dig att skippa tuggummin och gå över till plåster. Detta gör att du slipper ha något i munnen vilket kommer gynna dig i din kamp. Kör så det ryker. Vi kommer hjälpa dig så gott vi kan.

    #88146
    Schneidarn
    Medlem

    Jag kanske ska testa plåstren Anders, tack för tipset. Mina första fem dagar utan snus kändes som en fysisk kamp med kroppen. Min kropp sa ifrån på olika sätt när den inte fick sin dagliga dos med gift. Nu känns det mer som det mentala tagit över då suget för snus är väldigt påtagligt. Jag tänker på det konstant. Även om min fru påstår att hon inte märker någon skillnad på mig så pågår det en inre kamp i min kropp. Jag inbillar att jag har en fördel då jag är en riktig vinnarskalle (andra skulle nog kalla det tjurskalle) och det här är en match jag bestämt mig att vinna!

    Min plan är att sätta upp ett träningsschema och försöka byta ut nikotinbehovet mot träningsbehovet.

    Mot en snusfri vecka med målmedvetna kliv!

    /Peter

    #88147
    Schneidarn
    Medlem

    Mål 2 avklarat.

    En vecka har gått sedan jag sist tog en snus.

    Känns bra men det här är första riktiga dagen på jobbet utan snus. Det var tuffare än vad jag trodde. Stressnivån, kaffet och alla små ”snusbelöningar” som man är van vid gör att begäret är kraftigare än någonsin. Sommartiden gör inte saken bättre eftersom jag känner mig tröttare än vad jag brukar göra. Botemedlet för trötthet har tidigare varit… snus.

    Mål 1: snusfri i 24 timmar (avklarad)
    Mål 2: snusfri i 1 vecka (avklarad)

    Mål 3: snusfri i 1 veckor

    #88148
    PeA
    Medlem

    Kämpa på Schneidarn!
    Jag har slutat efter 30 års bekantskap med General lössnus. Jag kommer aldrig påstå att det varit lätt att sluta. Suget kommer fortfarande i ganska kraftiga doser. Särskilt på morgonen.
    I skrivandes stund är det 9 veckor sedan sista snusen. Det går åt en del läckerol och tuggummi och godis men det håller mig borta från snuset. Viktuppgång kom som ett brev på posten. Det ska jag ta itu med när begäret lagt sig lite. En sak i taget.

    #88164
    irenpanik
    Medlem

    Grattis till en vecka! Bra jobbat!
    Det lär nog vara tufft ett tag, men i längden kommer det vara värt det, kom ihåg det!
    Brukar försöka påminna mig om att det som känns JÄTTElänge när man är uppe i det, och särskilt i början när det är som värst, är en kort tid att ”offra” för att må bättre sedan och slippa ha ett beroende att dras med.
    Tycker det är fint av dig att vilja vara nikotinfri när du ska bli pappa. (Om inte annat kan jag tycka det är lite orättvist att mammorna måste sluta, men papporna kan komma undan med att fortsätta! 😉 )

    #88188
    lyckkorp
    Medlem

    Starkt jobbat, Schneidarn! Jag satte själv min första vecka idag. Sjukt imponerande att ta tag i det här efter 20 år! Hoppas du kan ta hjälp av föräldraskapet och känna att du går in i en ny period av ditt liv.

    #88189
    messi
    Medlem

    Schnaidarn –

    Nr.1 Bra jobbat!

    Nr.2 Gör dig av med nikotintuggummit… Ta vadsomhelst, men välj nåt som INTE innehåller nikotin. Dessutom blir man helt fel i magen av dom, får lätt halsbränna mm.

    Nr.3 Du klarar det här!!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.