Hoppas att jag klarar det

Välkommen! Forum Dagbok Hoppas att jag klarar det

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 34 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73427
    USA
    Medlem

    Slutade snusa igår (25 timmar sen) första dygnet var inte så kul! Lite ångest och en hel hög av abstinens attacker.

    Träning hjälpe lite och har börjat med ingefära, som faktiskt verkar hjälpa.

    Vankat fram och tillbaka i vardagsrummet som en osalig ande, svårt att sitta still.

    Har bunkrat upp med nikotin plåster och nikotin tuggummi. Men vill försöka köra ”kold turkey”. Och ha nicotin substituten som en nöd fallskärm.

    Skriv gärna komentarer då jag bor i USA och det är inte direkt någon här som fattar vad jag går igenom .

    #77974
    Flatpicker
    Medlem

    Skippa alla nikotinplåster och tuggummin! De kommer inte att hjälpa dig utan bara förlänga plågan. De första 3-7 dagarna kommer du att må fysiskt dåligt. Den fasen går över och sen tar det psykiska över. Det är i den fasen det är lättast att man trillar dit med nikotintuggummin och plåster för att trösta sig.

    #77975
    USA
    Medlem

    Ska försöka stå emot nikotinets frätelse. Men jag måste fråga hur fan gör folk för att sova dom första dagarna ? Om man ska lida av total sömnbrist så är det inte konstigt att man blir deppig.

    #77976
    Flatpicker
    Medlem

    Det är nog tyvärr bara att bita ihop de första dagarna och inse att man kommer att sova dåligt som fan. Deppigheten kommer främst av att dopaminet i hjärnan är så lågt när man lägger av nikotin. Som tur reparerar det sig själv efter några veckor. Att ta hjälp av läkare eller samtalsterapi kan vara en god idé om man lider väldigt mycket av det.

    Du kommer att klara detta! Kör hårt! Vik dig inte! Kan man sluta snusa kan man göra vad som helst! :-)

    #77977
    USA
    Medlem

    Deppigheten kommer som i vågor, men det är bara att köra på. Jag ska klara det här !

    Tack för dina komentarer och ditt stöd.

    Ps kan man överdosera på ingefära 😆 det är det enda som hjälper just nu eftersom mina käkar värker av tuggummi tuggande 😉

    #77978
    Flatpicker
    Medlem

    Som snusare har man ständigt förhöjda dopaminnivåer i hjärnan och när man lägger av sjunker de under det normala värdet. Då kan det blir riktigt nasty att leva. Gud vet hur jag led när jag la av. Kan man bara acceptera detta faktum och klara sig igenom stormen till nivåerna är uppe på det normala igen så är man en vinnare.

    Mitt dilemma är att jag hamnade i ett återfall för lite över ett halvår sedan. Har mått superdåligt av att småsnusa i smyg så jag har bestämt mig för att ta tag i mitt liv och bli fri från alla dessa cravings jag har efter nikotin, alkohol och sånt. Att ta en snus då och då har bara triggat min abstinens och jag har hamnat i en deppression med humörsvängningar och ångest.

    #77979

    Haller med Flatpicker att du ska halla dig borta fran nikotinplaster och nikotintuggummi. Se ditt boende i USA som en fordel. Du slipper arbetskamrater som sitter och geggar snus och stinker forforiskt ur munnen. Det finns ingen som paminner dig sa att saga…

    Det ar bara att bita ihop och kroppen staller in sig ganska snabbt pa den nya normaliteten. Den forsta vagen som ar varst, vararde for mig de tre forsta dagarna, Efter en vecka hade problemen avtagit enormt. Idag 6 veckor senare ar jag fortfarande lag, men det blir battre och battre hela tiden. Det gar i vagor och efter nagra veckor ar man inte sa himla kaxig och i ett svagt lage ar det da mycket latt att falla in i plan B, dvs att ta till nikotinplaster och sant. For det flesta ar det dodsstoten, eftersom man redan ar utmattad av veckors kamp och inte har kraften att borja om…

    #77980
    USA
    Medlem

    Låter som bra tipps, dumpar nog plåster och tuggummi om jag klarar fösta veckan.

    Men just nu känns det skönt att ha dom som en säkerhet.

    Flatpicker stå på dig, du har klarat det förr och kan göra det igen.

    Själv är jag bara grymt imponerad av alla på det här forumet som klarat av att sluta. Ni är mina hjältar.

    Kan bara kämpa mot att kunna säga att det gått 48 timmar ( 20 timmar kvar) hoppas att kunna sova ett par av dom .

    #77981
    ante83
    Medlem

    Kämpa på! Du fixar detta!

    #77982
    USA
    Medlem

    57 timmar, tungt men det går.

    Testade acupunctur i går, tror att det hjälpt lite då natten inte var fullt lika hemsk. Hade till och med stunder under kvällen då jag nästan kände mig normal. Men tankarna handlar fortfarande mest om snus eller avsaknaden av det.

    Fysisk mår jag lite sämre nu, huvudvärk,lite hals ont och en mage som inte vet hur den ska reagera.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 34 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.