Darius slutar – Dagbok

Välkommen! Forum Dagbok Darius slutar – Dagbok

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 36 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #80865
    Darius
    Medlem

    Dag 1:

    Hej,

    Så jag kom till denna sida för att få tips om att sluta snusa och när jag gick in på forumet såg jag en massa dagböcker och tänkte att det kanske skulle hjälpa om man dokumenterade allting.

    Jag har snusat i 16år nu, lös i 15år. Jag gillar att ljuga för mig själv och säga att jag tar en dosa om dagen men sanningen är förmodligen 1 per 12 timmar jag är vaken.

    Anledningen till att sluta är tyvärr mest ekonomiskt. Ju äldre jag blivit desto svårare har det blivit att motivera slöseri med ca 20 000 kr / år.

    Mitt tillvägagångsätt kommer att vara ”cold turkey” och jag kommer att återkomma till denna tråd med jämna mellanrum för att rapportera. Om jag vid något tillfälle inte uppdaterar denna tråden inom 8 dagar betyder det att jag misslyckats och flytt med svansen mellan benen.

    • Detta ämne redigerades för 10 år, 9 månader sedan av Darius.
    #80868
    issen
    Medlem

    Men du kommer inte att misslyckas. Räkna ut kostnaden för din återstående livstid med snus. Då vet du hur mycket nästa Prilla kostar att stoppa in i munnen…är det värt det? Dessutom vill du inte stinka avlopp ur munnen längre. För det gör du….även om du inte vet om det än…

    Lycka till och kör hårt!!

    #80876
    Perseus
    Medlem

    Ser du förtjänsten med att sluta ekonomiskt kommer du snart fatta vilken förtjänst du ger din kropp genom att sluta med vansinnet. Pengar är inte allt även om det är lätt att stirra sig blind i det korta perspektivet.
    Kroppen är ju svår att ersätta.

    Cold turkey tror jag är rätt metod. Så gjorde jag. Ta tjuren vid hornen, förkorta plågan.

    #80881
    Darius
    Medlem

    Dag 2:

    Tackar 🙂

    Jag försöker hela tiden komma på ursäkter till att gå och köpa snus i affären men hittills har jag lyckats hålla mig ifrån det. Jag har inte märkt av någon form av abstinens, yrsel eller liknande men det kanske är för tidigt för det. Just nu har jag lite papper dränkt i cola (zero) under läppen och det verkar hjälpa mycket.

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 9 månader sedan av Darius.
    #80883

    Bra jobbat! Jag slutade snusa för 12 dagar sedan. Dom första 2-3 dagarna var rätt jobbiga. Jag snusade zonnic första dagen. Sedan ingenting sedan dess. Jag har inte berättat att jag slutat för någon förutom för min flickvän. Vill att det ska bli en överraskning den dagen dom upptäcker att jag inte stoppar in en snusa men efter dom 3 dagarna har det varit rätt enkelt. Har Snusat i 7 år. Vit portion. Försökt sluta en gång tidigare men var då sjukt mkt svårare än denna gång. Har varit väldigt nere ett par dagar men har nu gått över efter att jag börjat träna. T.om köpt nya träningskläder och köpt en ny golfbag för att förgylla vardagen lite:) lycka till nu i fortsättningen!!

    #80898
    Darius
    Medlem

    Dag 3

    När jag sätter mig ner och startar upp ett spel på datorn, eller när jag precis har ätit eller när jag sätter mig i bilen har varit några exempel på då man alltid tagit en snus och då det är så satans gött. Känns som om man måste kämpa en del mentalt vid dessa tillfällen och de har varit det jobbigaste. Fortfarande inga abstinensbesvär, frossor eller liknande vilket gör att jag tror att det ”värsta” inte kommer att ske.

    Fortfarande inte märkt av några ”mood swings” däremot under natten hade jag vad många verkar få. Jag vaknade hela tiden men jag kände mig ändå relativt pigg när det var dags att gå upp.

    Dag 4

    Sitter på jobbet sedan några timmar tillbaka. Inatt sov jag dåligt igen. Somnade kanske kl 1 och vaknade varje timme tills det var dags att gå upp klockan 6. Det roliga är att jag fortfarande inte känner mig trött eller helt slut (jag hade tom tränat på kvällen). Att inte ha as-smak i munnen när jag vaknar är väldigt trevligt och bara det gör att jag känner mig fräschare 🙂

    #80903
    martin_1
    Medlem

    Det verkar gå bra för dig! Kämpa på!

    Jag hade problem med sömnen ett tag också. Man får sova det man kan. Det blir bättre i alla fall, nu har jag inga problem längre.

    #80915
    Darius
    Medlem

    Dag Fem:

    Igårnatt sov jag riktigt dåligt igen. Var uppe till ca 02:00 och vaknade hela tiden. Orolig att kroppen och hjärnan inte får den vila de behöver även om jag inte direkt känner mig trött.

    I övrigt fungerar det bra, småäter lite för mycket men försöker hålla mig till lite nyttiggare saker. Mini-morötter inhandlade från ICA fungerar prima.

    När jag dricker cola (zero) verkar hjärnan få någon typ av kick och det är så jädrans gott, något jag inte tyckt tidigare och jag misstänker att hjärnan försöker hitta en form av substitut.

    P.S dumt av mig att skriva detta kl 11 på dagen och säga ”dag fem” innan dag fem har passerat… menmen

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 9 månader sedan av Darius.
    #80920
    Pandora1
    Medlem

    Snyggt. I början är det david vs goliat. Men monstret krymper när man inte matar det. Om du inte visar svaghet så kommer monstret bli din lilla bitch som inte har något att säga till om en vacker dag.

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 9 månader sedan av Pandora1.
    #80926
    maffe
    Medlem

    Hur går det?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 36 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.