Champix – Den sista resan.

Välkommen! Forum Dagbok Champix – Den sista resan.

Detta ämne innehåller 52 svar, har 11 deltagare, och uppdaterades senast av  karinasfojg3 2 veckor, 1 dag sedan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 53 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #90855

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (1 dagar när inlägget skrevs)

  Tjena!

  Jag har gjort ett flertalet försök att sluta snusa; cold turkey, plåster, sugtabletter, tuggummi och spray. Alla försök har efter 3 – 16 dagar slutat i återfall.

  Hösten 2012 fick jag champix utskrivet av doktor. Den resan varade i 182 dagar och finns beskriven här; https://www.slutasnusa.se/forum/amnen/lufttork-is-back-champix-haller-mig-i-handen/

  Det här är min sista resa och nu jävlar tar jag inget återfall! Nu kavlar jag in armarna, knyter nävarna och gör mig beredd på en blodig fight med nikotinmonstret.

  #90856

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (1 dagar när inlägget skrevs)

  Första snus och nikotinfria dygnet. Igår kväll la jag ut snusen för gott!

  Jag har tyvärr tappat räkningen vilken dag på behandlingen jag idag har slutat, men jag tror det är dag 13 eller 14. Under dessa dagar har jag försökt trappat ner genom att snusa mindre.

  Så…

  Dag 1: vaknade med en svag morgon-abstinens. Under dagen har det övergått till ett sug från magregionen tillsammans med ett tryck i huvudet samt en längtan inombords efter nikotin. Jag har idag ett ganska svajigt humör och tålamod.

  Under dessa 13 dagar har jag haft några biverkningar från champixen. Dessa biverkningar har varit illamående och magont. Någonstans runt dag 12 försvann dessa.

  #90863

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (2 dagar när inlägget skrevs)

  Dag nr 2 som snus och nikotinfri avslutas nu.

  Denna dag har varit lika som gårdagen, dock något mildare men i så fall marginellt. Vissa stunder känner jag nästan ingenting. Strax efter lunch kände jag mig så fruktansvärt trött och ofokuserad, vilket slutade med en djup powernap. Ingen aning om det är kroppen som skriker efter nikotin eller om det är en biverkning från champix. Minns faktiskt trötthetsymtomen första vändan med Champix, fem år tillbaka. Fast då var det under de 14 första dagarna av behandlingen, precis före jag klippte bort snuset från mitt liv.

  Det är kul att läsa mina tidigare bloggar på detta forum och jämföra med detta snusstopp. Vad jag kan läsa och minnas, så var det första stoppet (med hjälp av champix) 2012 lättare än detta stopp. Nu har det bara gått två dagar, men jag tycker mig ändå minnas att de första dagarna på den tiden var mildare. Men jag kanske svarar olika på behandlingen då beroendet sätter sig starkare för varje år jag fortsätter – vad vet jag.

  Förövrigt så är det bästa för mig att sluta med nikotin. 18 år och 1 dosa/dag! Sista året har jag till och med snusat när jag sover. Kvalitén på sömnen påverkas och tandhälsan likaså. Det är ett missbruk som gått över styr.

  Syns och hörs en annan dag! Godnatt

  #90864

  Fisk
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-03-06
  998 dagar sedan
  (127 dagar när inlägget skrevs)

  Hej lufttork! Bra att du tar tag i att avsluta snusandet. Jag har också tidigare försökt att sluta snusa och som du, reflekterat över att det kändes annorlunda vid tidigare försök att sluta. Jag har inte använt champix utan bara slutat tvärt varje gång.. Även det sättet ger olika symptom.

  Slutsatsen borde bli att eftersom nikotin är centralstimulerande och kan stoppa både hunger/trötthet/diverse.. så kan alla symtom kopplas mot något av dessa sinnen/känslor. Galet.. Oavsett vad så går det över och man gör bäst i att inte oroa sig för mycket och använda oron till en orsak att börja igen.

  #90871

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (3 dagar när inlägget skrevs)

  Ja, nikotin är botemedel mot mycket – så länge man tillför nikotin. Och det är just det vi är här för; att avsluta relationen med nikotinet och må lika bra utan nikotin, för det är just de vi kommer göra resten av livet, då demonerna lämnat hjärnan.

  Dag 3.

  Har även på den tredje dagen abstinens. Bommulen i huvudet, som jag hade första dagen, har försvunnit – Samma med tröttheten. Dock har jag ett svagt sug efter nikotin. När jag äter något tänker jag på var snusdosan ligger så jag vet tills jag ätit klart. Det är som en liten vana kan man säga. Kroppen drar åt ett håll då den är van det, medan hjärnan påminner att relationen är avslutad. I skrivande stund släppte abstinens och sug på några sekunder, likt en nästäppa.

  Idag var jag på apoteket för att hämta ut en 4-veckor-kur (hade 15 dagar sparat från tidigare försök. När jag stod där berättade kvinnan bakom disken, att champix 56tabl var slut hos henne och alla andra apotek i staden, men att förpackning med 112 tabl fanns. Dock var jag tvungen att ringa läkaren och be honom skriva ut 112 tabletter. Och där var han snabb, för 1 timme senare gick det att hämta ut. 992 kr kostade 112 st tabletter! Problemet med att köpa en stor förpackning, eller att hämta ut samtliga 3 mån, är dessa biverkningar en del får. Och där står man med medicin till ett värde av 2500kr och hemska biverkningar. Så de bästa är för 1 månad i taget!

  Hur som helst. Det är kul att läsa hur det går för er andra, men tyvärr är inte forumet lika aktivt som det en gång var.

  Så fort det kommer en period utan ett endaste abstinensbesvär, då kommer jag ta några dagars paus från de här, mem återkomma när stöd behövs.

  Godnatt

  #90876

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1984 dagar sedan
  (1117 dagar när inlägget skrevs)

  Hej Lufttork!

  Hur går det ? Bra hoppas jag förstås.
  Jag har ingen erfarenhet av hjälp medlet Champix
  Jag körde cold turky way.Läste massor och hade de abstinens som verkade
  brukligt vid slutande av nikotin.Hjälpte kroppen rensa drack vatten.
  Det är ju inte bara att sluta det är en livs stils omställning också.
  Vilket innebär du ska tänka om i de situationer då du lägger in en snus.
  Göra det dagliga på ett annat nytt sätt.En högre medvetenhet i vardagen.
  Du behöver ha en plan för dina framtida dagar med nya på fyllande aktiviteter.
  Och ett massivt pannben 🙂

  Kroppen har helt klart minnet av nikotin De återfall jag upplevt har varit som att
  ”äntligen komma hem”
  Alltså nolltolerans som i alla missbruk.

  Stort lycka till/
  Vante ante

  #90877

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (7 dagar när inlägget skrevs)

  7 dagar utan nikotin!!

  Så här har mina dagar sett ut:

  Dag 4: ingen abstinens, inget sug. Ungefär som någon som aldrig brukat nikotin.
  Dag 5: enligt ovan.
  Dag 6: svagt sug, väldigt svagt som försvunnit efter en 30 min.
  Dag 7: enligt ovan fast återkommande. Visar sig i 10 min och försvinner i några timmar.

  Champix är lite som bedövning!

  AnteVante; jo det är nolltolerans. Nikotinmonstret försöker alltid få dig att romantisera snuset och få dig att börja. Tex ”en prilla varje dag är ju inte så farligt” och sen är du fast.

  #90879

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (10 dagar när inlägget skrevs)

  10 dagar utan nikotin!

  Jag har inte så mycket att säga egentligen. Sedan förra uppdateringen har jag inte haft någon abstinens. Det jag kan känna är själva vanan och planeringen, men den är lätt att övervinna. En biverkning från champixen är ett kraftigt sug efter mat eller godis, men den är övergående vill jag minnas från tidigare stopp. Idag stod jag över, men igår och förrgår svängde jag in på affären och köpte en påse surt godis och en chokladkaka.

  Ett plus; bättre andedräkt helt klart!

  Nu åker jag vidare. Hörs!

  #90882

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (14 dagar när inlägget skrevs)

  14 NIKOTINFRIA DAGAR!!! 😀

  Abstinensen på morgonen är fortfarande kvar. Men den försvinner när jag stigit upp och varit uppe en stund. Minns jag rätt höll den i sig upp mot 30-40 dagar innan den lämnade kroppen. Jag får ta och läsa i den gamla tråden. Har för mig att det stod där!

  Senaste 3 dygnen har varit helt fri från abstinens och sug, förutom idag. Denna dag har en återkommande längtan och sug varit där. Det är lite som att nikotinmonstret försöker säga; ”kom, ta min hand tillbaka till koncentration och focus”. Det är bara dumt att falla för detta, därför att morgondagen med efterföljande dygn kan bestå av abstinensens frånvaro, För så är det med Champix. Längtan och sug kan man känna, men det är sällan och all övrig tid är man precis som vilken annan människa som aldrig brukat nikotin. Det är bara att hålla i sig! Hjärnan där monstret bor, har inga armar och inga ben. Monstret använder övertalning som vapen, att i praktiken få mig att köpa snus. Men nope! Icke!

  #90889

  lufttork
  Medlem
  Blev snusfri
  2018-07-08
  874 dagar sedan
  (21 dagar när inlägget skrevs)

  Tja!

  21 dygn utan snus och nikotin! Dagar blir till veckor.

  Hur ska jag summera senaste 7 dygnen?! Den 15:e dagen fick jag en rejäl knuff av snusmonstret. Under ungefär en timme hade jag ett jäkla sug, men sedan gick det över. Sedan har jag haft en dag utan besvär följt av någon dag där suget bara sagt ”tittut” i några minuter, varpå det försvunnit. Senaste två dygnen har jag varit helt befriad från vad allt vad sug heter. Morgonabstinensen har försvunnit också!

  Förövrigt har jag senaste tre dygnen märkt av en, vad jag tror är en biverkning; svettningar på natten. Visserligen har det varit varmt senaste dagarna och kvällssol mot sovrummet. Men jag har sovit med fönstret öppet och en temp på ca 19-20 grader på natten och fram till morgonen. Trots detta är kudden blöt och likaså lakanet.

  Champix är världens bästa och effektivast metod att sluta snusa!

  Hörs en annan gång!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 53 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.