Lufttork is back – Champix håller mig i handen

Välkommen! Forum Dagbok Lufttork is back – Champix håller mig i handen

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 134 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73469
    lufttork
    Medlem

    Tjabba, tjena, hallå, allt bra? läget? okej…

    I Onsdags 5/9 påbörjades en 12 veckor lång behandling med champix. De tre första dagarna tar man en tablett, därefter två i 7 dagar, och tillsist – och resterande tid av behandling – två tabletter av större storlek. Den 18/9 har jag satt snusstopp och därefter ska jag inte snusa mer.

    En vecka före kuren påbörjades trappade jag ner från en snus på vardera sida till en snus per session.

    Jag ska alltså rapportera hur det går för mig, eventuella biverkningar osv för er skull under hela min behandling. Så här har mina tre första dagar varit:

    Dag 1: Ingen kännbar effekt.

    Dag 2: Har snusen under läppen kortare tid och spottar ut den efter halvtid då den smakar konstigt.

    Dag 3: Snusar på som vanligt med en snus per session.

    Återkommer…

    #78142

    Välkommen tillbaka hit! Tror många här är nyfikna på champix och ser fram emot dina skriverier. Lycka till!

    #78143
    nybrocorner
    Medlem

    Välkommen hit igen… spännande med champix… vi ser verkligen fram mot rapporter under din resa… lycka till… vi finns här för dig…

    #78144
    lufttork
    Medlem

    Dag 4 och ikväll tas tablett nr 2. Ska bli intressant att se hur kroppen reagerar med dubblerad dos champix.

    Har läst runt lite på forumet och sätt att en del slutat före dag 14. T.ex. dag 9 eller 10. Funderar på att även jag sluta tidigare nu när jag tänker efter, men det beror då på hur bra champixet stöter bort nikotinet. Vi får se!

    Återkommer…

    #78145
    nybrocorner
    Medlem

    Hur känns det nu? Inför stoppet… är så intresserad av hur man mår med den behandling du går igenom… smakar snusen annorlunda, är det lättare att tänka negativa tankar om snuset…

    #78146
    lufttork
    Medlem

    Tror det är dag 8 eller 9 nu. Är sedan 2 dygn inne på full dos och känner än så länge inga biverkningar. På måndag har jag det planerade snusstoppet (Söndag 23.59 senast skall snusen vara urspottad och alla dosor kastade).

    Jag vet inte hur jag ska förklara det…

    Förut la jag in en snus på vardera sida. Första dagarna då jag tog de små halverade doserna – så kom det i vågor att jag kände att jag behövde en dubbel snus. Nu känner jag aldrig att jag behöver en dubbel snus! Klarar även av hålla mig i 30-45 min innan jag petar upp en ny snus.

    Slutord: champixen har än så länge en mindre verkan på mig. mer än så kan jag inte säga först på Tisdag då jag provat på att vara nikotinfri i 1 dygn – vilket jag kan jämföra med tidigare snusstopp (cold turkey, plåster, tuggummi och sugtabletter).

    #78147
    lufttork
    Medlem

    Tittade i snusdosan och räknade ut hur mycket jag snusat sen jag köpte mina sista två sista snusdosor inför snusstoppet på Måndag.

    Strax under 10 portionspåsar! Jag har trott att det varit mer, men tydligen har champixen fått mig att glömma ta vissa snusar. Så här lite har jag aldrig snusat på jätte länge. Normal dos är dubbelsnus och 24 påsar per dygn!

    #78150
    lufttork
    Medlem

    Inne på dag två som nikotinfri, Kompletterar med Onico Enbär.

    Om jag nu ska jämföra med tidigare försök, både cold turkey och med nikotinhjälpmedel – så har man näst hela tiden abstinens. Huvudet känns som en blöt svamp liksom. Detta är inget jag känner av just nu med champixen. Abstinensen är mer lätthanterlig och det är mer; ”abstinens, äh..” och sen försvinner det – inge mer med den saken.

    #78151
    lufttork
    Medlem

    Hej igen!

    Har tappat räkningen, vilket kanske är bra, så slipper man gå och räkna dagarna – plågan blir bara värre.

    Uppdate om läget:

    Fortsätter kuren med Champix och kan säga att det går otroligt bra. Ibland kommer det en smäll med abstinens, och den är inte svårare att bli av med än att sitta sig vid datorn och kolla på ett youtubeklipp. Dessa smällar dyker upp cirka 1 gång per dag och varar i någon minut. Men de är inte särskillt tuffa tycker jag.

    Summering av de metoder jag testat genom åren och vilket betyg de får:

    Cold turkey: pest och pina. Får 1/5 flugor.

    Cold turkey och Onico: 2/5 flugor.

    Nikotinhjälpmedel: 3/5 flugor. Nikotinhälpmedel dämpar abstinensen. Men du har fortfarande det psykiska behovet av att stoppa något under läppen.

    Champix: 5/5 flugor. Kanon! Känner knappt någon abstinens och när jag väl känner den så försvinner den dubbelt så snabbt som ovanstående metoder, och den känns 50% lindrigare. Den fysiska känslan att ha något under läppen finns där, men är inte jobbigare än att du vid en god måltid ger tusan i att ta mer mat. Du är mätt och belåten, det går ner mer mat, men att hoppa över är inte hela världen.

    Brukar kika in här då och då. Svarar gärna på frågor om ni har några. Annars återkommer jag med ny rapport om 2-3 veckor.

    #78152
    lufttork
    Medlem

    Ja just, glömde skriva hur många dagar jag har varit nikotinfri, men jag tror att det ligger någonstans kring 10-11 dagar. Är lite osäker, men men.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 134 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.