SvenneBanan

Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: En vecka! #84067
    SvenneBanan
    Medlem

    setet* = DETet

    som svar på: En vecka! #84066
    SvenneBanan
    Medlem

    1/9 2013 – juli 2014 utan snus.
    Jag tycker Freud funkar bra som förklaringsmodel för mig:
    setet:Söker ögonblicklig njutning, vill hela tiden att du tar en snus. ”Bara en, det är inte så farligt”, ”Du förtjänar det”, ”Snus är inte så farligt, ta bara en” osv osv. Detet är väldigt aktivt i början och påminner dig hela tiden att det bästa du kan göra är att ta en snus. Efter ngn vecka fattar Detet att det inte funkar och drar sig tillbaka. MEN DETet har inte gett upp utan planerar för nästa attack som kommer när du minst anar det. Du är stressad, förbannad, på fest o är lite på lyset, bilen krånglar, ungarna bråkar eller ngt annat så kommer attacken med full kraft!!!

    ÖVERJAGET: Här är din moraliska polis, resonerar rationellt med dig om hur nyttigt det är att inte snusa, hur mycket pengar du tjänar, hur du nu är fri och inte i händerna på tobakslagen. Det är ÖVERJAGET som slår hjälper till att slå tillbaka DETets attacker. ÖVERJAGET jobbar för högtryck under den första tiden. Men är alltid redo för att slå tillbaka DETets attacker. OM den inte är redo för att slå tillbaka finns risken för återfall…

    JAGet: Det är ditt medvetna som får info från både DETet och ÖVERJAGET. Om Jaget och ÖVERJAGET tycker samma så håller du dig snusfri.
    Kom ihåg att DETet är otroligt mamipulativt och kommer göra allt i sin makt att få JAGet på sin sida…DETet kan vänta länge, mycket länge och i min erfarenhet kommer det ALDRIG att ge upp. Men med tiden kommer Jaget och ÖVERJAGET bli starkare och klara eventuella attacker från Detet.

    Kom ihåg att DETet kommer manipulera, dupera och ljuga…allt för att du ska börja igen.

    Detta är endast min lilla bild jag har hur det fungerar i min hjärna…

    som svar på: En vecka! #84063
    SvenneBanan
    Medlem

    Grattis till en vecka, har själv hållt upp sedan i måndags. Använder Nicorette Novum 25 mg/16h, har snusat ca 30 år och har haft två längre uppehåll, ca 9 månader som längst. För mig är det så att suget ALDRIG försvinner :-(. Det ”rena” begäret håller i ngn vecka sen är det grönt (för mig). Ang puls, när jag slutar sjunker vilopulsen med ca 15 slag i minuten!!!
    Blir en elit idrottare utan att springa ett steg!
    Nikotindemonen kommer ALLTID vara med o det handlar om vem som vinner den dagliga kampen!

    Lycka till alla som kämpar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)