sputnik

Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Då var det min tur då #86160
    sputnik
    Medlem

    Dag 4

    Sov 11 timmar inatt och vaknade bara 3-4 gånger. Rätt obehagliga drömmar, men det var en betydligt mycket bättre natt än de två första. Dagen har rullat på som vanligt och det känns ganska bra. Är ju sugen på snus, men det tar inte över min tillvaro helt och hållet nu. Efter lunch kom som vanligt en liten dipp, men den var svagare idag än vanligt.

    Imorgon är det fredag och jag ska antagligen ut med jobbet och dricka några öl. Det blir en rejäl prövning, men ska bli lite spännande trots allt.

    som svar på: Känner mig efterbliven… #86139
    sputnik
    Medlem

    Grymt bra jobbat! Grattis!! 🙂

    som svar på: Då var det min tur då #86138
    sputnik
    Medlem

    Dag 3

    Sov rent ut sagt pissdåligt inatt också. Vaknar hela tiden, svettig och svamlandes. Drömmer konstiga drömmar (vilket i och för sig är lite kul). Så idag har jag varit ganska trött vilket också kändes på jobbet. Tror inte det är avsaknaden av snusen som gör mig trött utan snarare sömnbristen – sover normalt ganska mycket annars.

    Hur som helst så tog jag mig till jobbet, som utlovat utan nödsnus, och dagen har varit helt ok. Det jobbigaste har nästan varit tröttheten, och kanske den uteblivna snusen efter lunch. Däremot tänker jag mycket mindre aktivt på att ta en snus nu, prill-illusionerna framför ögonen är färre, och jag känner ingen större risk att jag inte skulle klara att stå emot abstinensvågorna som slår.

    Satt och funderade lite idag och märkte att en sak som fungerar för mig är att separera tankarna på abstinensbesvären och dess enkla lösning (snus). Jag ser abstinensbesvären snarare som en förkylning som jag inte kan göra något åt, det är bara att vänta ut den. Intalar mig själv sanningen – att snuset inte är lösningen, det är orsaken. Denna tanke har fått mig riktigt sporrad och gör att jag inte riktigt kopplar svettningar, darrningar och trötthet till att jag vill lösa det med nikotin.

    Kort och gott: Trött, men över förväntan. Att stå emot snuset har inte varit något problem idag.

    Snart blir det till att sova! Imorgon fortsätter tillfrisknandet.

    som svar på: Då var det min tur då #86137
    sputnik
    Medlem

    Hej sputnik!

    Grattis till dina första snusfria dagar! Jag är imponerad!
    Även jag är ny på forumet. Jag har ännu inte satt datum för mitt kommande snusstopp, utan har istället börjat med att trappa ner. Det känns som en lämplig början för min del. Jag har ett drygt 25-årigt snusberoende bakom mig att bryta…

    Jag ser fram emot att följa din ”resa”. Att du vågade ta din första snusfria dag din första arbetsdag efter semestern!
    Jag har en chefsposition på jobbet och måste försöka synka mitt snusstopp så att jag ändå funkar skapligt på jobbet. Jag kan inte ”bita huvudet av folk”, det finns liksom inte, och jag är rädd att jag kommer att bli riktigt otrevlig.

    Lycka till imorgon, utan medhavd nödsnus på jobbet!

    /Nix

    Tack så mycket för ditt inlägg Nix! Tror det kan vara vettigt att trappa ner,klarar du av det bra? Själv är jag ganska dålig på sånt, det är lite antingen eller som gäller för mig varesig det är träning eller snus.

    Jag har lite tur att jag inte har personalansvar. Dessutom är första veckan efter semestern rätt lugn för mig, vilket nästan är en förutsättning för att detta ska fungera. Däremot så tror jag inte att du behöver vara orolig för att bita av huvudet på någon om du inte gör det redan idag 🙂 Visst kan man bli tjurig och kort i tonen, men koncentrerar man sig så tror jag att det går att kontrollera (så länge man inte har problem med det annars också).

    Lycka till med nedtrappningen och fortsätt gärna skriva här hur det går!

    Välkommen! Härligt att du är i krigarmodus mot snusets grepp. Du är grym, håll ut snart lättar det!

    Tack Susanna! Såg att du började någon vecka tidigare än mig, riktigt kul att se! Vi får helt enkelt följa varandras väg här på forumet. Kör stenhårt nu!

    Bra beslut. Du har några kämpiga månader framför dig men vinsterna blir stora. Bara att vara envis och kriga på så lyckas du. Läs andras inläggen här från veteranerna som lyckats så kan du förbereda dig mentalt. En varning: Tro inte att du kan festsnusa eller feströka och ha kontroll över det. Det leder nästan alltid till totalt återfall.

    Tack Iceman! Jag håller med dig, det är bara att kriga på även om kroppen skriker just nu. Håller helt med dig om festtobak, det var nog mer en önskedröm än en ambition..

    som svar på: Då var det min tur då #86124
    sputnik
    Medlem

    Dag 1 och nu dag 2

    Igår var det första dagen utan snus. Det var även min första jobbdag efter semestern. Jag hade för säkerhets skull med mig en nödsnus så att jag inte skulle bli helt inkapabel att arbeta, då detta inte bara drabbar mig. Vid kl 14 var jag tvungen att ta den då jag knappt kunde läsa längre. Resten av dagen och kvällen kände jag mig sjukt rastlös. Abstinensen var hög och jag hoppade som hela tiden in i tanken att jag skulle ta en snus. Lite som när man håller på att somna och börjar tänka sig bort, precis så blev det – min tanke försvann från det jag höll på med och tänkte att jag skulle ta en snus. Lite skevt var det, men jag klarade mig.

    Natten till idag, dvs. första natten, bestod av en riktigt dålig sömn fylld med drömmar och uppvaknanden. Dock kände jag mig inte supertrött när jag vaknade, så det var inga större problem.

    Under förmiddagen idag (Dag 2) var abstinensen ganska påtaglig, men ändå mindre än Dag 1. Jag hade min nödprilla med mig till jobbet och jag var nog inställd på att få ta den kl 14 idag (som jag gjorde igår) för runt 14 blev det riktigt jobbigt. Men skam den som ger efter, jag struntade i att ta den och bet istället ihop. Under resten av eftermiddagen och fram till nu har det känts överkomligt med abstinensen. Känner sötsug, trötthet och tänker hela tiden på snusen – men jag känner mig inte lika desperat som igår, vilket är väldigt skönt!

    Dags för middag nu. Rapporterar vidare imorgon (då följer det inte med någon nödsnus till jobbet)!

    Återigen, tack för alla era inlägg här på forumet. När suget smyger sig på känns det extremt motiverande att läsa någon annans dagbok!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)