Forumsvar skapade

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Depression / aggression / Ilska #75618
    SnusandeAndy
    Medlem

    Vid den tidpunkt jag skrev att snus är som heroin, så kändes det verkligen så.

    Idag kan jag nog instämma med dig, eftersom om det är så här enkelt att sluta snusa (sett i backspegeln) så borde det inte finnas några heroinister kvar. Så någon skillnad är det säkert som du skriver.

    Jag har länge haft några öppna doser i kylen plus en halv stock. Lagom till nyår kunde jag utan problem kasta doserna och ge stocken till en snusare…

    Precis som om det skulle vara gott med en pilser kan jag tycka att det skulle vara gott med en snus… Men det är ej längre ett måste…

    som svar på: Depression / aggression / Ilska #75615
    SnusandeAndy
    Medlem

    Ah, tråkigt att man har slutat snusa. Skulle vilja testa Nicorett mint-sprej. Verkar ju skit bra. ;)

    som svar på: Depression / aggression / Ilska #75614
    SnusandeAndy
    Medlem

    Ni som är rutinerade på att sluta snusa:

    Varför har detta behov av att ha någon underläppen kommit efter 7 veckor? Gick jätte bra i 7 veckor men nu tar jag blad från en Salvia planta, som vilar inomhus under vintern, viker ihop ett blad som ett kuvert och lägger på plats. Tillhör detta en bit av abstinensen? Gör jag fel som matar in ”fejksnus” (Salvia blad), skall jag bara gå igenom stålbadet och härda mig utan att ge kroppen något?

    som svar på: Depression / aggression / Ilska #75613
    SnusandeAndy
    Medlem

    WestToEast: Visst känns det bättre efter att man har fått vräka ur sig sin ilska.

    (Läste precis igenom vad jag skrev och det lät som om jag anklagade dig för att vara heroinist, men det var ju inte min mening)

    Nu har jag aldrig varit heroinist, men jag tror nog att känslan är precis den samma som när de tänder av. Förklarade min känsla för en vän inom sjukvården och enligt honom lät det precis som om när heroinisterna tänder av. Skillnaden är att snusare har ett ganska drägligt liv sidan om snuset till skillnad från stereotypen av heroinisten som inte har det. Det är därför snusare klarar av att sluta och heroinisten ofta faller tillbaka. En snusare kan ringa till sin förstående fru, det kan inte heroinisten und so weiter… Det handlar enbart om att bestämma sig, en snusare har grundförutsättningen för att sluta medan det har inte drogmissbrukare/alkoholister etc. då många i dess omgivning oftast har lämnat dem.

    Och varför skriver jag allt detta? Inte en s(n)usning, men det känns ganska skönt efteråt.

    Jo, nu tror jag att jag hittade tråden. Det är sjukt jobbigt att sluta, lika svårt som för drogmissbrukare att sluta skjuta droger, men det handlar om att bestämma sig. Var glad att du har en fru som kan hjälpa dig och förstår. Men vad du än gör, tänk inte följande: ”Svik inte henne genom att börja igen.” Tänker du så så kommer du garanterat att börja igen. Inte för att du vill svika henne, utan för att nu låter du bli att snusa för hennes skull. Låt bli snuset för snusets skull, för att bevisa för dig att du har självkontroll. Själv har jag en halv stock + två öppna dosor i kylen. När suget är riktigt stort så går jag dit, öppnar Knoxen (finns även öppen Granit) med enhandsöppningen som bara en snusare kan, drar ett djupt andetag genom näsan och njuter av doften. Efter det stänger jag locket, lägger tillbaka dosen bland potatisen och morötterna. Måste dock säga att jag inte riktigt längre njuter av doften. Det luktar inte så gott längre. Kan luktsinnet ha kommit tillbaka tro?

    Trevlig helg!

    som svar på: Depression / aggression / Ilska #75611
    SnusandeAndy
    Medlem

    Är det tre veckor sedan jag skrev här? Det innebär att jag har varit snusfri i 7 veckor. Najs =). Alla aggressivitets problem har försvunnit, jag kan fokusera på jobbet igen (jag menar 9 timmar stirrandes på datorskärmen utan att flippa) etc. Vad som dock är kvar är behovet av den orala stimulansen. Saknar att ha något i munnen. Har börjat tugga vanliga tuggummin, det löser problemet. Men det är helt klart ett beteende som inte kan pågå en längre tid.

    Men visst, jag skall inte ljuga för er. Det är klart att från dag till dag så kommer känslan att det skulle vara gott med en snus, men den ”kliande känslan” i kroppen finns inte kvar längre.

    som svar på: Depression / aggression / Ilska #75610
    SnusandeAndy
    Medlem

    Kort summering av veckan: Jag har varit mycket lugn denna vecka. Har kunnat fokusera på mitt arbete etc. Skönt! Har dock blivit fysiskt lat. Vet i och för sig inte hur mycket jag brukar träna på vintern, spelar vanligtvis fotboll. Det kommer bli ett intressant kapitel i sig, hur går det i omklädningsrummet där alla snusar?

    Jag har dock börjat tugga V6 el. motsvarande. i de värsta situationerna. Det håller mig lite sysselsatt. Kanske därför det gått så bra. Nackdelen är att magen blir som en varmluftsballong.

    som svar på: Slängde precis snusdosan! #75587
    SnusandeAndy
    Medlem

    Jag tror inte på några ersättningar för snuset, åtminstone inga som innehåller nikotin. Varför inte snusa då, det är ju billigare…

    som svar på: Depression / aggression / Ilska #75609
    SnusandeAndy
    Medlem

    Första dagen som det inte kliar i kroppen. Kan det bero på gårdagens träning som värker i kroppen? Blev 8km löpning på förmiddagen följt av boxning på kvällen. Skall nog fortsätta på det spåret.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)