snorren

Forumsvar skapade

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Strategi? #85981
    snorren
    Medlem

    Jag har haft en ganska raffinerad strategi. Har snusat i 15 år men slutat två gånger innan (i ca 1 år varje gång men saknade att snusa så gick och köpte en dosa och drog igång igen). Ena gången körde jag cold turkey och blev ett monster i ca 10 dagar, inte trevligt. Andra gången med nikotintuggummi men det ersatte snarare ett beroende med ett annat.
    Men slutade för evigt nu i somras och gjorde på ett annat sätt som funkade mycket bättre.

    Snusade drygt en dosa om dagen och det känns ju rimligt att abstinensen blir större ju mer man snusat. Så steg 1 var att systematiskt minska konsumtionen.

    Dag 1– Ta en tom dosa som du fyller med dagens ranson, ta under inga omständigheter fler eftersom det blir otrevligare att sluta senare. Genom att lägga över i en annan dosa blir det lättare att ställa in sig på hur mkt man ska snusa, känns jobbigt att bara ta en på hela kvällen om man ser ner i en full dosa. Minskade från 25 till 20 snus första dagen eftersom det var många onödiga snus redan innan.

    Minskade därefter 1 snus om dagen till varje platå som var delbart med 5, dvs 15, 10, 5 och stannade på dessa i 3 dagar. Detta för att nedtrappningen inte ska bli plågsam.

    Avslutningen
    Efter 3 dagar på 5 snus om dagen hoppade jag ned till 3 om dagen som jag låg på i en vecka och därefter slutade jag helt. Då var mitt nikotinbehov nästan bara 1/10 av var det var från början. Visst var man sugen på en snus men abstinensen var minimal.

    Jag har snusat så länge så att trappa ner under 3 veckor spelar ingen större roll, däremot får jag typ inget gjort och blir så otrevlig i 10 dagar om jag slutar cold turkey.

    Tyckte detta sätt var så bra att jag skapade konto här för att tipsa er om det.
    Lycka till!

    Just ja, försök kröka så lite som möjligt under perioden. Alkohol väcker som bekant det inneboende snusmonstret!

    • Det här svaret redigerades för 8 år, 9 månader sedan av snorren.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)