gwester

Forumsvar skapade

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Är det värt att sluta? #82758
    gwester
    Medlem

    Jag slutade för två dagar sedan – har jobbat inom tränings- och hälsobranschen och kändes inte mer än rätt då jag hjälpt många att bryta sockerberoenden, småätande och liknande. Hursomhelst så gillar jag att tänka på det som jag har hört att AA gör – som en ”nykter nikotinberoende”.

    Istället för att fokusera på att ”jag ska aldrig snusa mer i hela mitt liv” så fokuserar man på ”denhär förmiddagen ska jag vara snusfri”, ”denhär eftermiddagen ska jag vara snusfri” etc. Sedan så tror jag jättemycket på att undvika att tänka att ”jag ska INTE snusa” för då tänker man ändå på snuset, utan istället ”när jag blir sugen på att snusa ska jag göra si eller så/ringa den personen/ta en kort promenad/ta en kopp kaffe/tuggummi eller vad man nu hittar för strategi istället”. Alltså: säg åt hjärnan vad du vill att den ska säga åt kroppen att göra istället för att förbjuda hjärnan för något.

    MEN sen så är det svårt. Kan låta hur präktig som helst men just nu isolerar jag mig för jag är verkligen en satans bitch som hade noll självinsikt i hur beroende jag var.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)