Fallera

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 51 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Livet utan… #91613
    Fallera
    Medlem

    Drygt två år har jag varit snusfri och kan inte påstå att det är jättesvårt att stå emot längre. Inser att jag har haft råd att köpa saker och resa till ställen som jag troligtvis inte skulle haft råd med som snusare.
    Känner mig fräschare och friare, men…
    Jag har inte hittat tillbaka till lyckan jag tidigare kunde känna. Jag kan inte koppla det till något annat än mitt snusstopp. Tror att belöningssystem blivit ”förstört” pga att man som snusare ger sig själv belöningar flera gånger per dag. Kanske tar det längre tid än två år för psyket att repa sig och jag kan vänta. Tycker bara det känns så tråkigt att aldrig känna sig riktigt lycklig längre och undrar om det är värt det?

    som svar på: Livet utan… #90758
    Fallera
    Medlem

    1 år!!!!!!
    Jag är så fantastiskt glad att jag har kommit så här långt! Efter 23 år av snusande känns det så bra att äntligen fixat ett helt år utan.
    Jag har försökt att inte se detta som en kamp och då har det heller inte varit så kämpigt. Önskar att jag kunnat hjälpa till och stötta andra som slutat, men den här metoden verkade vara lyckosam för mig – att inte se sig själv som en f.d snusare utan bara som en icke-snusare och då kan jag inte hänga här inne så ofta.

    Kroppen och vikten är stabil, även psyket. Och alla pengar jag sparat under detta år går till en lyxig resa nu i sommar.

    Jag trodde inte att jag skulle klara detta efter alla tidigare försök, men nu är jag här och fortsätter hålla garden uppe.

    Lycka till önskar jag alla er andra!
    Kram från Fallera!

    som svar på: Livet utan… #90273
    Fallera
    Medlem

    Ett halvår!! Jag vågar faktiskt tro att jag fixar det den här gången.
    Jag har försökt flera gånger tidigare, både halvhjärtade och mer seriösa försök men nu börjar jag lära mig fällorna.

    Denna gång var jag verkligen motiverad till att sluta. Började lite halvhjärtat läsa Sluta röka-boken men blev så inspirerad av denna att jag knappt kunde vänta till jag läst sista sidan och slängde då sista dosan med 4-5 påsar kvar.

    Rent mentalt tror jag att jag klarat mig lindrigt denna gång och tackar boken för det. Kroppen har däremot haft det kämpigt både med sömnlöshet och magproblem. Tror aldrig jag haft så mycket fysiska problem tidigare.

    Men allt detta är historia!

    Idag ligger vikten på samma som när jag slutade. Jag har fått kontroll på magen genom att undvika mjölk, gluten och socker. Det var inte särskilt svårt att plocka bort dessa delar ur kosten. Jag känner inget sug efter snus utan väldigt tillfredsställd med livet för det mesta!

    Jag har insett att jag tidigare överätit eftersom jag varit så rädd att känna känslan av otillfredsställelse eftersom jag då oftast blivit sugen på snus. Numera får jag inte panik när jag känner mig hungrig utan säger till mig själv att det är ingen fara, allt är som det ska.

    Just viktuppgång har varit en stor del i att jag valt att bli snusare igen vid tidigare sluta-försök. Inser nu också att så länge magen inte fungerar som den ska så blir hela kroppen svullen och går upp i vikt.
    Jag förlorade snabbt extrakilon när jag lade om kosten och magen blev fungerande igen.

    Mitt nästa mål blir 1 år!

    Ha det bra ni alla andra slutare, det här gör vi bra!

    som svar på: Livet utan… #90201
    Fallera
    Medlem

    Hallå! Tack cumulusnimbus!

    Ca 5 månader för mig nu och det fungerar jättebra, känner inget sug längre och hoppas det håller i sig.
    5 månader med magproblem och viktuppgång (vågen trasig, men kläderna sitter tight).
    Idag börjar jag (trots det jag skrev i förra inlägget) en livsstilsförändring!
    Nyttig mat, promenad/löpning varje kväll, inget socker och meditation varje dag. Målet är att magen/kroppen ska läka sig själv.
    Efter en halv dag är min mage fortfarande inte svullen, den brukar kännas svullen direkt efter frukost. Det bådar gott och peppar mig!
    Köpte en ny våg idag och imorgon bitti väger jag mig, vill ändå ha lite koll på vikten framöver men tror det mesta löser sig om jag får må bra i kropp och själ.

    Och ni… för mig är det ingen kamp längre. Kändes så skönt när jag insåg det!!

    som svar på: Livet utan… #90187
    Fallera
    Medlem

    Tack! Jag läste era svar redan tidigare och det känns skönt att flera haft problem med magen. Ibland blir jag orolig att jag fått något värre problem med magen, men det handlar nog bara om en stor omställning för kroppen.
    Först tänkte jag att det är märkligt att kroppen behöver ett gift för att fungera som den ska. Men sedan insåg jag hur hemskt det är att min kropp blivit så påverkad att den inte fungerar normalt utan gift. Fy för den lede, aldrig mer snus!
    Jag ska försöka ändra om kosten (orkar inte göra en hel livsstilsförändring i detta läget) och hoppas att mindre förändringar ändå gör skillnad.
    Tack för att ni underbara människor här finns!

    som svar på: Livet utan… #90163
    Fallera
    Medlem

    Allt rullar på och jag känner knappt något sug längre. Men magen fungerar fortfarande inte fullt ut. Är det någon fler här som haft problemet förstoppning?

    som svar på: Livet utan… #90148
    Fallera
    Medlem

    Tack Vante Ante och jaeger för att ni påminner mig om att allt är precis som det ska vara! ❤️
    Suget har sedan några dagar sedan släppt helt (peppar, peppar).

    Sedan dag 1 har jag samlat pengar på ett konto, de pengar jag annars skulle köpt snus för. I helgen dök det upp en grej som jag länge velat köpa, men tycker att 2000kr är för mycket pengar för en sådan onödig pryl. I vanliga fall skulle jag inte lagt de pengarna, men nu tog jag från mitt ”snuskonto” och har ändå pengar kvar där!

    Jag har bestämt mig för att försöka att hela tiden ha något att se fram emot, en liten resa , en konsert eller t.ex ett teaterbesök. Detta lyfter mitt humör och den senaste veckan har jag återfått lyckokänslor och det är så HÄRLIGT!!

    Men jag måste påminna mig själv om att det bara är en dum del av hjärnan som försöker locka mig med snus, det är ingen kamp utan i själva verket är jag redan FRI!

    som svar på: Livet utan… #90135
    Fallera
    Medlem

    Åh, senaste dagarna har jag varit så sugen!! Ingen fara att jag trillar dit, men i min hjärna vore det så gott med en snus… Nåja, hur var det nu, nästa mål är ett halvår, va?!

    som svar på: Livet utan… #90112
    Fallera
    Medlem

    Tack Vante Ante! Känns skönt att höra att känslan jag söker efter kommer tillbaka. Jag får vänta och se.
    Mitt nästa mål är nu ett halvår. Det låter i mina öron som en väldigt lång tid utan snus, men det går bra, så snart är jag där! 😊
    Jag måste skärpa mig när det kommer till sockret också, men just nu känns det väldigt svårt,så det får vänta lite.
    Kan säga att vikten nu ligger på ungefär samma som innan jag slutade. Sömnen och magen känns helt ok, så förhoppningsvis är min kropp i balans igen. Jag äter tabletter från en hälsokostbutik som hjälper magen att fungera och även andra tabletter för sömnen och för att humöret ska höjas.
    Min tanke är att fortsätta med tabletterna några veckor till och sedan pröva att sluta med dem.
    Trevlig söndag till er alla! Kram

    som svar på: Livet utan… #90102
    Fallera
    Medlem

    I helgen var jag ute och promenerade. Det var fint väder och allt kändes riktigt bra! I en park mötte jag en bekant som också var ute på promenad. Jag noterade att han hade snus inne när vi stod och pratade med varandra. Han var också inne i ett lugnt semestermood och vi njöt av vädret under vårt samtal.
    Efteråt tänkte jag mig in i hans situation. Fint väder, en lugn promenad i en vacker park, frisk luft och sedan för att känna total avkoppling och frid lägger han in en snus. Aaaah, livet är underbart!
    Trots att jag inte snusar längre och inte plågas nämnvärt av mitt slutande når jag inte hela vägen fram. Jag kan njuta av situationen i sig men just den där totala friden och livet är underbart-känslan infinner sig inte. Jag försöker hitta ett verktyg till att nå dithän, men har inte riktigt hittat något. Jag har senaste veckan känt lyckokänslor igen, men inte den där ultimata känslan av total frid och att allt är precis som det ska vara. Jag fortsätter leta och hoppas nå fram till slut.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 51 totalt)