Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #74295
    Erki
    Medlem

    Man 21 år.

    Snusat i 7 år. (ett uppehåll tidigare i 1.5 år)

    Tid utan nikotin: 28 dagar.

    Tid utan onico: 1 dag.

    Dagarna utan Nikotin med endast Onico (nikotinfritt snus) var enklare än jag räknat med. Idag är dock en riktigt jobbig dag då jag slutat med Onico också. Efter träning känns det enklare men dock fortfarande ett sug efter nått under läppen. Kämpa alla!

    som svar på: Sista gången jag slutar… #75103
    Erki
    Medlem

    Jag känner också igen det där med sömnproblem allt för väl, har varit snusfri i 27 dagar men trots detta har jag vissa nätter där jag vaknar ofta och sover oerhört lätt. Så var det aldrig innan när jag snusade. Dock har det helt klart blivit bättre och det stör mig inte nämnvärt längre. Kämpa på!

    som svar på: Då var det dags igen. Dag 1 #75108
    Erki
    Medlem

    Starkt av dig att ta steget efter 10 år!

    Jag har själv snusat i 7 år (med ett uppehåll på 1.5år där emellan) och slutade för 26 dagar sedan. Det jag kan rekommendera är att om du har en sk. smartphone så kan du ladda ner appen ”sluta röka och snusa”. Den håller sedan räkningen åt dig, hur länge sedan du tog en snus och hur mycket pengar du har sparat. Fungerar faktiskt förvånansvärt bra som motivationshöjare. Något som jag gör är att i slutet av månaden sätter jag in så mycket pengar som appen säger att jag sparat på ett sparkonto som jag senare tänkte ta en resa till New York för. Vad du gör med pengarna är upp till dig, men det kan vara bra att ha ett uttalat mål!

    Annars är det väl Onico och andra typer av nikotinfria ”snusliknande” produkter som är bra i början. Jag har precis slutat med Onico och det känns nästan värre än när jag slutade med nikotinet. Vanans makt är den värsta skulle jag tro. Tyvärr finns det ju inget enkelt sätt att komma loss från beroendet.

    Det bästa är kanske att köra såkallat cold turkey (sluta helt direkt). Men har du karaktär och vilja så kan du även testa att trappa ner (t.ex. genom plåster och tuggummin). Tänk bara på att tuggummin även det kan vara vanebildande.

    Efter en vecka blir det bättre! kämpa på och lycka till!

    Erki

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)