darvartagan

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: En gång för alla #87434
    darvartagan
    Medlem

    Bara vänta in behaglig medvind då! Fast min resa har faktiskt börjat bättre än jag förväntat mig. Jag har lovat mig själv denna resa att jag aldrig mer skall räkna mig i hamn och vara kvitt skiten..jag skall kämpa mot varje dag resten av livet!
    Innan detta 8månader långa återfall så var jag ju ”snusfri” i 3 år. Så kämpa på!

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87433
    darvartagan
    Medlem

    God morgon alla slutasnusare!

    Har haft dålig tid på morgnarna att skriva i dagboken denna vecka då jag har hand om min ettåttirga flicka denna vecka. Jag och sambon kör föräldra ledigt varannan vecka och lilltjejen tycker att allt roligt skall börja så fort hon slår upp dom två blå. Idag vaknade hon kl 05:00 och jag har nu mutat henne med ekologisk smoothie för att kunna få en stund att skriva dagboken.

    Snussuget känns än så länge under kontroll till och med bättre. Jag har behövt något i munnen hela tiden …så har blivit mycket skumtomtar, salami och andra sötsaker. Jag har ju dock förstått att jag inte kan vräka i mig sötsaker all min vakna tid..så igår var jag iväg och bunkrade tuggummi…nackdelar med det lär jag ju bli varse. Hur botar ni erat sug när man som jag gjort nu ridit ut den värsta stormen.
    En sak som förvånar mig är att mitt humör och psykiska mående är väldigt bra..känner mig glad och pigg!
    Ytterligare en grej jag skall lägga till är att börja träna igen..jag la av i maj med att motionärs satsa på längdskidor. Innan det tränade jag mellan 8-15h kondition i veckan beroende på om det var låg eller hög vecka. Jag la av med det då jag hade utvecklat rejäla luftrörsproblem och hade ständiga återkommande förkylningar…men nu tror jag att jag skulle må bra av 30-60 minuters lätt träning ca. 3 gånger i veckan.

    Jag har nu varit snusfri i 14 dagar och 11 timmar!! Nu känns en månad inom räckhåll!!

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87403
    darvartagan
    Medlem

    God morgon! Nu är det några dagar sedan jag skrev. Trots avsaknad av dagboksinlägg så har jag hållit mig snusfri. Gårdagen spenderades med rejäl huvudvärk vilket inte hör till vanligheterna för mig, när jag slutade med snus så bestämde jag mig även för att sluta med kaffe. Dock velar jag om jag skall ta in kaffe igen…det är godare än te kan jag tycka, dock associeras kaffe starkt med snus vilket är negativt. En sak jag dock inte är fri från är godis, jäklar vilken gottegris jag har blivit sedan jag tog bort snuset.

    Ha en fin dag! Det skall jag försöka ha!

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87388
    darvartagan
    Medlem

    God morgon. Blir ett kort dagboksinlägg idag. Skall up och packa in i bilen och göra klart för att bila norrut och tillika hemmåt idag. Det skall bli skönt att få åka hem igen och sätta lite rutiner. Igår var en hemsk sluta snusa dag, humöret var bra men suget var enormt…mitt luktsinne var på helspänn. Fick lov att köpa en jäkla massa godis och dricka vichy vatten för att hålla det i schack. Dock har jag hitills inte ens varit nära att kasta in handduken.

    God fortsättning!

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87382
    darvartagan
    Medlem

    Godmorgon, då var första dagen på året lagt till historieböckerna, och åtminstone jag blickar mot att få leva ut dag nummer två av år tjugohundrasexton.


    @cumulusnimbus
    : haha det kanske är så 🙂

    Nyårsdagen inleddes på samma sätt som de senaste tre dagarna börjat med en härlig promenad för att komma utboch lufta lite. Redan tidigt på dagen så kändes det som att det skulle bli lätt att besegra snussuget. Dagen var stillsamm med tour de ski och en nyårslunch på ett närliggande hotell för bara mig och min sambo. Idag är jag nu uppe och skriver snusdagboken redan klockan 05 för då tyckte min ettåring att det var dags att kliva upp och påbörja dagen.

    Just nu är lätt att vara snusfri, över förväntan. Men vi är bortresta och inhysta hos släktingar och har liksom semester och inte en vardag för tillfället så det blir spännande att se om det går lika lätt hemma i ”grå” vardagen sen.

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87373
    darvartagan
    Medlem

    God morgon! Gårdagen gick smärtfritt i giftavvänjingen förutom att jag rök ihop med min svärmor en vända…lugnade dock ned sig fort. Man lever tyvärr med nerverna utanpå (adhd) i vanliga livet och med lite snusgrinighet blev det inte lättare när svärmor gick igång i mitt tycke onödigt tjatande. Dock skall det tillskrivas att hon är en fantastisk människa som jg tycker mycket om men det är väl oftst dessa man hamnar i luven med 😉 jaja det var egentligen ingen stor grej för dagen blev fantastisk med god mat, charader och nyårsraketer. Ungarna fick vara uppe så länge dom ville så dom höll ut till 02:00 och där fick vi runda av dagen.

    som svar på: Känn Sorgen #87368
    darvartagan
    Medlem

    Skönt! Bara fortsätta kampen och kanske hitta på en aktivitet runt 17 eller så på eftermiddagarna som kan få dig att behålla förmiddagens humör och livsglädje ytterligare några timmar på dygnet.

    Gott nytt år!

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87367
    darvartagan
    Medlem

    God morgon och trevlig nyårsafton


    @mumintrollet
    : Du har såklart rätt, tack för dina kloka ord. Jag skall absolut försöka få bort den romantiserade bilden av gift!
    Gårdagen gick ännu lättare och mindre dimmig i skallen. Denna rutin att skriva av sig lite och reflektera över gårdagen och sia om denna dag tror faktiskt jag är en bra rutin mer än att för att bara sluta snusa.
    Gårdagen bjöd inte på några svårigheter förutom att jag kom i gräl med min sambo…det är det värsta att snussug för med sig en lätt irritation och att man lätt hamnar i luven på sina kärestor. Sådant är ju såklart inte önskvärt och inte alls trevligt. Dock är det problemet inte heller gigantiskt. Drack igår min första öl efter utraderandet av snus och inte ens det gjorde mig enormt sugen. Efter maten börjar dock handen treva ner mot byxfickan för att få baka en kronan lös och smälta maten på. Idag är nyårsafton och mycket mat så det blir nog kanon med många sådana tillfällen att rata snusen. Nej nu blir det frukost!

    som svar på: Känn Sorgen #87363
    darvartagan
    Medlem

    Hej. Suveränt att du slutat snusa såklart! Men är det verkligen avsaknad av snus som gör att du känner som du känner? Frågan är dock inte så viktig, det viktigaste för att komma framåt är att prata/skriva om det. Så kanon att du delar med dig! Använd fler kanaler än ”sluta snusa” kanske någon vän eller familj?

    som svar på: 4:e gången gillt!! #87361
    darvartagan
    Medlem

    Ny morgon ny dag att besegra. Känns skönt att slå upp ögonen efter en halvgod natts sömn och fundera på snus och ha denna dagbok att kunna skriva av sig lite i. Gårdagen spenderades mest i bilen vilket var otroligt påfrestande vissa stunder och gick ganska lätt andra stunder…blir liksom ibland som riktiga yrsel-attacker där allt annat känns som det står still. Faktiskt inte så sugen på snus som jag trodde jag skulle vara…men jag vet ju att nu i början är det bara en tävling att besegra abstinensen och jag är en tävlingsmänniska så det är inte en chans jag börjar snusa och kasta in handduken tidigt. Sen börjar det livslånga ultra – marathonet och för att besegra det krävs det även lite intelligens och jag skall försöka uppbringa det och stå fast mot små myssnusar som börjar vid en öl och slutar vid ”livet är en fest”.

    Trevlig dag på er alla!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)