Yet another cold turkey.

Välkommen! Forum Dagbok Yet another cold turkey.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 43 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #79161
    Lindström
    Medlem

    Igår bestämde jag mig för att sluta snusa. Främst tanken på att alltid vara så styrd av snuset, få panik när det börjar ta slut, alla pengar man lägger på skiten som egentligen inte ger något fick mig att göra det.

    Från det att tanken föddes hos mig så tog det max fem minuter innan jag hade bestämt mig. Jag slutar nu. Jag har min sista snus inne nu. Nog för att jag just köpt mig en stock och hade 8st dosor kvar, men om man ska hålla på att komma med olika ursäkter om varför man ska vänta lite så kommer det aldrig bli. Så fick det bli.

    När jag kom hem så bad jag min sambo att gömma allt mitt snus någonstans där jag inte hittar det. Vill att det ska finnas hemma så att jag kan snusa om jag vill, men att det inte ska vara för enkelt. Som det är nu måste jag be henne plocka fram det om jag ska snusa och det är jag för tjurskallig för att göra :).

    Jag har nu varit snusfri i cirka 18-timmar och jag tänker nästan enbart på snus just nu. Det pirrar i mina händer, jag har svårt att koncentrera mig och är extremt rastlös. Känns även som att jag har en märklig distans till verkligheten vissa stunder. Som att allt är väldigt långt borta. Skitjobbigt, men det är bara att kämpa. Hade det varit enkelt att bara sluta så hade den här sidan inte funnits, och det finns ju många andra som har klarat det så då borde jag också kunna göra det!

    #79164
    cheaptrick
    Medlem

    Kämpa på! Mitt tips är att slänga snuset som finns i huset! Bara tanken på att det skulle finnas snus hemma hos mig, skulle inte funka.

    #79165
    Kalkonen
    Medlem

    Du klarar det. Helt riktigt att sluta så fort tanken slog dig. Det finns ju faktiskt inge ursäkter till att fortsätta. Ta en långpromenad eller löptur om rastlösheten blir för jävlig. Det brukar hjälpa.

    #79166
    Motivation
    Medlem

    Räkna med att vara seg i skallen och okoncentrerad en par dagar. Hoppas du inte är hjärnkirurg till yrket 😉

     

     

     

     

     

     

     

    #79167
    nybrocorner
    Medlem

    Bjud hem en kompis… be sambon plocka fram snuset och ge bort det…

    Eller be sambon plocka fram snuset; öppna dosa för dosa och släng det i toaletten…

    Gör en rit av det att du lämnar snuset… se till att det är tomt när du börjar klättra på väggarna och leta efter snus i papperskorgar osv…

    #79168
    Lindström
    Medlem

    Tack för stödet!

    Ska nog faktiskt se till att göra mig av med snuset, har behövande polare som gott kan få det, för jag kommer ju ändå inte behöva det mer. Redan igår vid 21:00 gav jag mig ut på en löprunda och det minskade suget rejält. Kommer nog att bli mycket motion nu ett tag har jag en känsla av ;).

    Jag konstruerar elanläggningar =).

    #79169

    Elanläggningar? Håll händerna i fickorna den närmaste veckan 😀 Nybrocorners råd är bra. Vad ska du med snusdosorna till nu när resten av ditt liv ska bli nikotinfritt? Jag hade också en massa snus lagrat hemma, men tömde dem i toan, städade ur hela lägenheten, så jag visste att det var meningslöst att leta runt i fickor, lådor och papperskorgar. Paperskorgar föresten, fy farao vad lågt man kan sjunka när man en gång gjort en bend-over för Swedish Match…

    #79170
    Lindström
    Medlem

    Japp, ska se till att allt försvinner. Har redan lite oro över att det finns en halv dosa Kaliber hemma som är borta. Och jag vill inte behöva stöta på den någonstans. Det måste fram för att kunna slängas snarast. Det är fan sjukt hur skruvad man är i hjärnan. Att jag nästan känner att det är sorgligt att inte snusa mer. Att nikotinet är som en vän? Jag är ju helt rubbad ju! Och jag känner nu att det är inte innan man har bestämt sig för att sluta som man inser HUR beroende man verkligen är. Att sluta snusa tar upp all min tid nu i princip. Att var fullt upptagen med något man inte gör är ju också rätt vrickat? Jag ska sätta upp ett nytt bankkonto när jag kommer hem idag. Jag skall göra en automatisk överföring varje dag till det kontot, och de pengarna ska jag spendera på något riktigt onödigt. För hur onödigt det jag köper än är så kommer det aldrig vara mer onödigt eller bortkastat än de pengar som jag tidigare lagt på snus.

     

    #79173
    Lindström
    Medlem

    Jag har en dosa Onico till hands nu. Förstör jag något genom att snusa det eller är det en bra hjälp på traven?

    #79174
    Motivation
    Medlem

    Ja du, hittade en utlagd snus i en jackficka en dag. En gammal torr äcklig sak i ett hushållspapper. Kände mig ett ögonblick sugen på att smaka, lukta, känna… det gick över snabbt och jag slängde skiten i toan. Men….herregud… Gollum-syndrom!!!

    Jag vet att JAG ska absolut inte ha tillgång till något nikotin….på väldigt väldigt länge.

    Angående onico så kan du ju läsa vad de mer erfarna skriver här i forumet. = inte bra, men i första kampen mot snusen är väl allt tillåtet, men lätt att fastna i nya begär.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 43 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.