Vill Du ge goda råd åt en nykomling?

Välkommen! Forum Dagbok Vill Du ge goda råd åt en nykomling?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68523

    Hej allihop!

    Jag slutade snusa ”på prov” igår vid två-tiden. Jag har gått med tankarna att jag verkligen borde sluta i flera månader nu. Jag har försökt sluta några gånger fast jag har ångrat mig och börjat igen ganska omgående.

    Nu är klockan 04:25, natten mellan dag 1 och 2, jag har vaknat 2-3 gånger.

    När jag låg och försökte somna utan resultat, kom jag på att jag behöver hjälp av någon som själv har varit beroende av snus och slutat med det. Jag hoppas att någon orkar läsa och motivera mig!

    Jag har många anledningar till att jag vill sluta och det är ungefär samma som står på förstasidan här, och jag tänker även att:

    – Nikotinmissbruket är en illusion. Snuset i sig höjer egentligen inte livskvalitén överhuvudtaget, även fast det kan kännas som om det vore så, när man har abstinens och vet att alla ens jobbiga symptom, skulle försvinna direkt, ifall man tog en prilla. (Det där sista jag skrev gjorde att jag plötsligt blev jättesugen på att gå till kylen och ta en snus för övrigt!!)

    Min poäng är att jag har egentligen inget logiskt skäl till att fortsätta snusa.. det är bara att härda ut det jobbiga i början, jag har gjort det förut och hållt upp i över ett år. Sen började jag igen för jag trodde att de skulle ge mig lycka. Totalt självbedrägeri.

    Jag har inte sagt till några bekanta att jag har ”slutat” ännu.. och jag har inte heller kastat mitt snus.

    Jag har även tillverkat mitt eget snus och har ett kit liggandes , känns surt att slänga det.

    (Förut har jag tänkt att jag ska ta det lugnt och sluta när jag känner mig redo för det, men det är ju svårt att avgöra det. Jag känner mig redo för att sluta innan jag slutar och jag känner mig redo för att börja igen när abstinensen/sömnlösheten kommer.)

    Hoppas på svar! Jag behöver allt stöd som går att få just nu..

    :-)

    MVH Immanuel

    #75266

    Hej igen.

    Jag spolade precis ner mina sista dosor i toaletten.

    Nu är det färdigvelat!

    Vi höres snart igen

    #75267

    Hej! Jag har hållt uppe i sju dygn nu och har haft väldigt jobbiga symptom men nu börjar det släppa. Jag har ätit alvedon mot huvudvärken och hinkat vatten. Det här är första natten som jag sovit riktigt bra.

    Kämpa på! Det är värt varenda sekund sen. Bättre kondis, sömn m.m. Lycka till och hör gärna av dig!

    Mvh /Mattis

    #75268

    Bra tips där Mattis! Jag har också ätit alvedon och druckit massor med vatten idag. Har även kört ett lugnt pass på gymmet..!!

    Känns väldigt skönt att ha varit snusfri över 24 Timmar. Håller på och laga middag, får se hur sugen jag blir efter att ha ätit.

    Längtar tills jag är fri från abstinensen helt!

    KÄMPA PÅ ALLESAMMANS!

    / Immanuel f.d snusare.

    #75269

    Ytterligare en natt med dålig sömn. Vaknade upp ur någon märklig mardröm och hade panik i några sekunder, flög upp ur sängen och sen insåg jag att det var en dröm.

    Efter de tog jag mig en tjockis-macka, en alvedon och en papperstuss under läppen… sen har jag kollat på Starwars och halvsovit i soffan.

    Ser fram emot den dagen då dessa symptom är borta!!!!

    #75270

    Jag sov som en stock i natt och är hyfsat utvilad för första gången på en vecka. Du är snart där du också! Tänk dessutom på att tobaksbolagen utnyttjar oss så går det lite lättare att låta bli! =) Kör hårt!

    #75271

    Nu börjar det bli riktigt jobbigt. Känns väldigt lockande att gå och skaffa snus, bara för att slippa dessa humörsvängningarna……

    Men jag ska låta det klinga av,

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.