Vill dela med mig ett tips!

Välkommen! Forum Allmänt Vill dela med mig ett tips!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87936
    berghman
    Medlem

    Hej!
    jag vill dela med mig av tankar och av ett tips som har funkat för mig (än så länge)

    Först lite fakta: Jag är född 77 och har snusat i kanske 25 år. Har typ alltid försökt sluta och det har alltid slutat med att jag börjat igen. Testat ersättning både nikotin och utan (tex ingefära, papper, tuggummi, lakritsrot eller nikotinfritt snus), trappat ner, läst boken Äntligen ickerökare ett antal gånger och kört cold turkey. Fått barn och lovat att det skulle ta slut i samband med det, fick ett barn till och lovat att det skulle ta slut i samband med det. Slutade faktiskt ett par dagar efter nyår i år 2016. Detta efter att min storrökande pappa slutat röka äntligen och tyckte jag inte skulle tänka att jag slutar utan att jag bara inte ska köpa mer snus. Snusade upp dosan (General portion) och köpte ingen mer. Gick bra och jag tackade för morgonpiggheten redan efter 2 dagar (är extremt morgontrött) Höll i sig i en månad och då kom tankarna på snus hela tiden och jag höll på att bli tokig. Orkade inte längre och skyllde på saker som var jobbiga (som småbarnsförälder) och började igen. Ahhhh vilken underbar känsla! Som det alltid är när man tar första snusen efter uppehåll. Vilken kick! Illamående visserligen men det går ju över när man vant sig igen. Så här tänker (tänkte) jag som många andra:

    Jag identifierar mig med snus
    Allt jag gör gör jag med snus
    När jag tänker på saker som jag gör ser jag mig med en snus
    Hur ska jag göra sakerna utan snus?
    Känner mig ensam utan snus!

    Varför jag vill (ville) sluta: (har det på min Iphone ifall jag behöver påminna mig)
    Jag värderar att vara pigg å alert på morgonen
    Tänker att jag ev. ska ha mindre smärta i kroppen (ryggvärk, huvudvärk bla)
    Jag värderar en fräsch munhygien
    Jag har anledning att tro att det påverkar min sångröst negativt
    jag har ofta ångest/oro vilket jag tror är mer hanterbart utan nikotin och koffein (iallafall på sikt)
    Allmänt ett bättre humör
    När jag snusar tänker jag hela tiden på att sluta, kan ju aldrig köpa en stock för jag tänker att dosan jag köper är den sista. Skulle vara skönt att inte vara en slav längre.

    Och det var lite tankar, nu till hur jag gjorde denna gång och vad som känns annorlunda än alla andra gånger.
    Jag har ju inte varit fri så länge än, ca 2 veckor så egentligen ville jag vänta innan jag skriver här men jag bara måste tipsa om detta dels för att det har funkat så bra och dels för att det vore intressant om någon annan testade.

    Denna gången fanns inget som heter abstinens, allvarligt har jag nästan glömt snuset och nu när jag skriver här kan jag nästan känna doften vilket får mig lite illamående. Som sagt 2 veckor endast så jag vet ju inte om det kommer hålla i sig denna gång men helt klart känns det annorlunda den här gången.

    Nu till min metod. Googla på Oil-pulling och läs om det. jag snubblade över det i samband med att jag letade kokosolja till mat och till hudkräm. Är lite besatt AV kokosolja just nu 🙂
    Oil pulling är munsköljning med kokosolja och ska enligt vad jag läst bla rensa bort gifter i kroppen och ge vitare tänder.
    Tänkte att det skulle vara intressant att testa i samband med snusstopp. Så jag började skölja, 20 minuter 2 gånger om dan!
    Är inte så jobbigt som det låter. Vet att det för många låter flummigt men har en testat allt är det ju bara att köra!
    Känns väldigt fräscht i munnen efter sköljningen. (se till att inte spotta i handfaten eller toan då oljan stelnar å kan skapa problem. Spotta i papperskorgen.)

    jag vet inte vad jag ska tro om detta men som sagt jag har inte haft någon abstinens och tänker knappt på snus. Placebo eller inte det spelar ingen roll. Jag snusar inte!

    Om du orkat läsa detta och inte tycker att det är massa flum(eller tycker det men vill prova en då) vore det ju superkul att höra hur någon annan upplever det! Tänk bara på att det ska vara Ekologisk (extra virgin) kallpressad kokosolja

    Ha det super och lycka till alla som kämpar!
    johan

    #87937
    Tildan
    Medlem

    Coolt! Har googlat en stund nu och ska lätt prova! 🙂

    #87943
    berghman
    Medlem

    Vad glad jag blir! Hoppas du får samma känsla som jag. Återkom gärna hur det går!

    #87954
    Tildan
    Medlem

    Sköljde igår kväll och imorse. Tycker nog att suget varit mindre idag faktiskt! Det har ju andra positiva effekter också så jag ska fortsätta och se hur det känns på sikt 🙂

    #87988
    berghman
    Medlem

    Toppen! Ska bli intressant att följa!
    Är inne på tredje veckan å inga tankar på snus
    Blir eldprovet på fredag då jag ska på fest!
    Får skölja extra länge då😄

    #88173
    marcus_gbg
    Medlem

    Sköljs det friskt fortfarande? dag 30-90 är de mest intressanta dagarna för mig. 🙂

    #88191
    berghman
    Medlem

    Ja det sköljs så det står härliga till! Ibland har jag inte hunnit två gånger men nästan varje dag. Är dag 39 nu och inte snusat eller ens känt mig sugen. Har funkat bra även då jag träffar kompisar som snusar. Det brukade ju aldrig funka utan att det blev tiggeri. Vet inte vad det är med den här sköljningen men det har verkligen hjälpt. Låter ju helt sjukt egentligen! Det är också skönt att skölja eftersom det känns så fräscht i munnen om en är intresserad av munhälsa.

    #88192
    berghman
    Medlem

    Igår satt jag på tunnelbanan och plötsligt kom en sån där doft någonstans ifrån av sur snusandedräkt. Mådde illa och tänkte att fy fan vad skönt att slippa det där!

    #88198
    Fallera
    Medlem

    Vad jag känner igen mig i din beskrivning. I sommar är det 22 år sedan jag smakade min första snus och blev fast direkt. Slutade snusa vid en graviditet för 9 år sedan och höll uppe ca 1 år med hjälp av nikotinfri snus.
    För ett par år sedan slutade jag cold turkey och var snusfri i flera månader men föll tillbaka då jag trodde att jag skulle kunna köpa bara en dosa och sedan sluta igen. (Varje gång jag köper en dosa efter det tänker jag så). Men nu har jag bestämt mig! Har en snus kvar och sedan lägger jag av.
    Läste ditt inlägg om oil pulling och kommer ihåg att det hjälpte mig mycket förra gången. Tack för påminnelsen, det ska jag testa nu igen!

    #88217
    berghman
    Medlem

    Vad underbart att du bestämt dig nu! Är ju så skönt å vara fri! Så du har testat oil pulling! Hur kändes det då? Hur länge höll du på? Är ju lite kul det där med oljan för jag liksom använder den till lite allt möjligt, tex som ansiktskräm och läka tatuering och putsa skor och steka i och äta 🙂

    Lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.