Velar redan

Välkommen! Forum Dagbok Velar redan

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88267
    Michonne
    Medlem

    Tog min sista snus klockan 15 idag. Börjar redan vela och förhandla med mig själv. Är det inte bättre att sluta den 19:e? Det var nog förhastat. Det är nog dumt att sluta snusa precis nu när så mycket annat är jobbigt. Etc.
    Har slutat MÅNGA gånger sedan jag började för 25 år sedan. Har provat alla hjälpmedel som finns. Ibland lyckats så länge som flera månader i sträck men aldrig längre än fyra månader. Någonstans där tror jag att jag kan snusa bara litegrann. Bara en snus. Bara en dosa. Är en allt eller inget-person i övrigt så vad har fått mig att tro att snus är undantaget?!? Blir också extremt abstinent. En del människor kan sluta snusa med en axelryckning. En del vaknar en dag med känslan att de har fått nog. Inte jag. Jag älskar mitt snus. Enda anledningen för mig att sluta är ekonomisk. Försökte tänka vuxet och tvingar mig nu att sluta trots att jag inte ”känner det”. Känner inget behov i övrigt, tvärtom är jag livrädd. För abstinensen.
    Jag blir deprimerad, aggressiv, tappar livslusten, känner mig ständigt gråtfärdig, orkar knappt ta hand om mina barn eller mig själv när jag slutar snusa. Och just nu, som sagt, har hjärnan redan satt igång med att deala. Det kanske trots allt ÄR bättre att sluta om en och en halv vecka… då är jag ju även bättre mentalt förberedd…. suck!

    #88268
    irenpanik
    Medlem

    Ingen kan egentligen tala om för dig vad som är bäst för dig, men det låter tyvärr som att du kör en självplågeri-variant som är dömd att misslyckas om du egentligen inte vill sluta snusa!
    Om man verkligen vill vara snusfri (inte bara så länge ekonomin är tight) så skulle jag försöka med bättre hjärntvätt om jag var du, så du inte längre känner att du vill snusa, och har mer hållbara argument som du verkligen tror på. Då har du större chans att lyckas i längden, för är man inte övertygad brukar man trilla tillbaka förr eller senare, och då var allt det där hårda slitet i onödan! :/
    Om du inte egentligen vill sluta snusa annat än för det enonomiska – tips, köp sån stor låda med ”gör det själv”-snus, som blir typ 10 spänn dosan. Och fortsätt snusa, hellre än att göra allt detta jobb i onödan!

    Förstå mig rätt, jag vill inte uppmuntra någon att fortsätta snusa egentligen. Tobaksindustrin är inte att leka med av miljö- och humanitära skäl, vilket i sig skulle kunna vara en anledning att sluta om man vill låta bli att stödja ett globalt problem. Hälsomässigt så nog sjutton tror jag att snusen gör skillnad i längden även om man har svårt att peka ut den som ensam orsak till allvarligare diagnoser, och även om det finns mycket annat som är värre. Har man barn vill man kanske vara ett bättre föredöme för dom, eller så kanske man bara vill slippa det opraktiska med att ha ett beroende.
    Anledningarna till att sluta är många, men bara du kan bestämma dig för om du verkligen vill sluta EN GÅNG FÖR ALLA, för att sluta bara litegrann funkar inte i längden. 😛

    #88271
    marcus_gbg
    Medlem

    Ett tips är att börja förknippa att stoppa in en snus under läppen med att kräkas. Steg ett: tänk att du för in snusen. steg 2, tänk på något riktigt äckligt som ger dig kväljningar, repetera denna känsla varje gång du tänker att du skall ta en snus. Gör det gärna även om du inte tänker på snus, gör det 100 gånger och känn kväljningstankarna. Så programmerar du om hjärnan till att ogilla snus. Simple as that. 🙂

    #88272
    marcus_gbg
    Medlem

    Angående om det är rätt tid att sluta eller inte, det vet bara du.
    Men du måste vilja sluta om du skall sluta, annars kommer du falla tillbaka tyvärr.

    #88278
    LinaMie
    Medlem

    Det är aldrig rätt tid att sluta snusa. Heller aldrig fel tid att sluta. Motivationen är allt, om du frågar mig. Du måste helt enkelt bestämma dig och inte ge utrymme för funderingar kring hur allt är runt dig.

    Kom igen nu!
    Kör!

    /LinaMie

    #88295
    Soffan
    Medlem

    Motivationen är egentligen hela grunden att stå på. Är du inte tillräckligt motiverad så kommer du förr eller senare att börja igen om suget blir jobbigt. Ekonomiska problem kan ju likställas med att någon annan ber dig sluta. Det är påtryckningar utifrån och inte inifrån. Det brukar inte bli bra.
    Något många glömmer är att det ju inte enbart är Nikotinet som är dåligt – i form av att vi blir totalt uppbundna vid detta ämne för att kunna fungera som normala människor. Det är ju helt sjukt! Börjar det ta slut kan man åka långt för att köpa. Bli stressad osv…. Det ÄR inte sunt. Vi är ju inte födda med det. Dessutom finns det ungefär 2500 andra farliga kemiska ämnen i snuset. Ungefär hälften mot i rökning – och ja – där drar man ju ner skiten i lungorna också! Dock är 2500 kemiska ämnen ingenting vi vill ha i våra kroppar. Ämnena som sådana är inte bra. Ändå forskas det mest kring tobak och nikotin.
    Så fråga dig själv….vill du vara en slav under snuset? Vara beroende av en jädra dosa för att kunna fungera? Om du inte led av abstinensen, skulle du vilja sluta då? Då kan du hitta din motivation. Abstinensen ÄR trots allt tillfällig.
    Stort LYCKA TILL tjejen!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.