Värre än vad jag trodde..

Välkommen! Forum Dagbok Värre än vad jag trodde..

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68269
    Feffander
    Medlem

    Hej!

    I går (23/1) bestämde jag mig för att sluta med all slags nikotin, vilket är ett stort steg för mig då jag varit fast i 7 år.

    Jag började snusa som 15 åring och slutade med det förra året och ersatte snuset med nikotintuggummi, hemskt beslut känner jag nu i efterhand!

    Efter ett års tuggande så kände jag att det räckte, de styrde min vardag och det var dyrt och jobbigt att alltid ha med sig de där jävla tuggummina. Jag var en sådan person som inte kunde göra någonting utan nikotin och nu känns det som jag måste börja om med allt! Jag har en ganska stark vilja så jag trodde att jag skulle klara av det bättre än vad gjorde.

    Dag 1, (igår) var hemsk! Jag pendlade mellan att storgrina och vara superglad. Jag kände tomhet och sorg, jag var yr osv. Blev också väldigt trött och jag var så glad när klockan slog 11 och jag kunde gå och lägga mig. FEL, jag kunde inte somna, låg och hade ångest och panikattacker, det var hemskt! Svettningar och det kändes som jag hade feber. Jag hade absolut ingen aning om att det påverkade min kropp såhär mycket och jag trodde aldrig att jag skulle må så dåligt utan nikotin.

    Dag 2, (idag) vaknade upp efter 2 h sömn och kände mig helt ok. Jag blev 1000 gånger mer motiverad efter natten, även om jag är sugen på nikotin så vill jag ALDRIG uppleva en sådan dag och natt igen och vill därför inte återfalla. Idag har jag prata med kompisar och försökt vara ”normal”, funkar sådär. Känner mig fortfarande yr och distanserad. Idag ska jag dock försöka gå ner på stan en sväng, även röra på mig och så.

    Jag satt och läste era berättelser igår när jag mådde som sämst och det hjälpte verkligen att läsa att ni går igenom samma sak. Jag vill verkligen klara detta och om någon kommit längre i sin process så skriv gärna och beskriv hur du upplever allt.

    /Camilla

    #74600
    TLiman
    Medlem

    Hej!

    Du har tagit rätt beslut!

    Tyvärr kommer du nog att få några j–liga nätter till men, det blir bättre för varje dag som går, visst man hamnar i svackor, men sett över tid så. Du har ju iaf redan gjort dig av med behovet att ha något under läppen, det som jag kämpar med nu, och som jag tycker har varit det svåraste.

    Du kommer att lyckas med detta! Här finns det många som går igenom samma sak så säg bara till om du behöver support.

    Kämpa på!!

    #74601
    Feffander
    Medlem

    Tack TLiman!

    Ja jag har förstått att jag har fler hemska nätter att se framemot!

    Känns så tomt i mitt liv, skrämmer mig att nikotinet utgjorde så stor del i mitt liv.

    Det är sjukt att jag känner hur hela mitt liv ändras nu medan alla andra bara fortsätter som de brukar. Jag pratar med alla min vänner och familj och de säger åt mig att kämpa på, men de förstår inte hur man känner sig inombords, världens konstigaste känsla.

    Jag har dock berättat för alla om mitt beslut för att jag ska kunna känna stolthet för varje dag som går.

    Hur länge har du varit nikotinfri?

    Ja alltså jag hade inga problem med att byta från snus till tuggummin, men jag kunde verkligen inte sluta med tuggummina, försökte trappa ner och allt sånt, men icke.

    Just nu känns allt mörkt, känner typ ingenting, och jag ser inge ljus, men jag fortsätter kämpa!!!

    Det är så skönt att det finns en sådan sida där man kan ta del av andras erfarenheter och motiverande ord!

    #74602
    Richie
    Medlem

    Starkt jobbat att sluta med nikotin!

    För mig som nyligen slutat också så kommer de jobbiga i vågor då försöker jag göra något annat. Har blivit mycket mer huslig med att städa och diska nu sen jag slutade.

    Tror att de är en bra idé att prata med dina vänner och din familj, man behöver allt stöd man kan få när de är som jobbigast.

    Fortsätt kämpa!

    #74603
    Feffander
    Medlem

    Ja detsamma!!! Ja det är samma för mig, fast verkligen häftiga vågor. Ena stunden tänker ja att det kommer gå kanon bra och att det är så skönt att vara utan och andra stunden mår jag så fruktansvärt dåligt, gråter som aldrig förr och vet inte vad jag ska göra.

    Hemskt! hade jag vetat dessa biverkningarna så hade jag fan aldrig börjat med skiten! Ung och dum.

    Haha ja det är ju iofs bra att du har blivit mer huslig! Något positivt får du då iallafall. Men hur länge har du varit nikotinfri? hur var dina första dygn?

    Jag får liksom en våg av ångestkänslor över mig och jag vet inte riktigt hur jag ska coopa med dem, känner du också så?

    Fortsätt kämpa du med!

    #74604
    TLiman
    Medlem

    Jag har varit nikotinfri i exakt tre veckor.

    Jättebra att prata med alla runt omkring sig, så att man kan få peppning och förståelse för humörsvängningarna.

    Sen tror jag att mycket beror på ens eget tankemönster, man behöver bli medveten om sin beroendepersonlighet och när det är den som tar över och hur man skall tänka för att styra bort beroendetankarna. Jag har insett att om jag är medveten om att nu är det min beroendepersonlighet som står och är förbannad blir det lättare att kontrollera sig, eftersom det är den personligheten jag vill bli av med, då får jag helt enkelt försöka att kväva den på alla sätt. Jag har snappat upp en del från min sambo som är beroendeterapeut och försökt att använda detta i min egen avvänjning.

    Kämpa på!

    #74605
    Feffander
    Medlem

    Grattis till dina tre veckor! :D

    Mycket smart skrivet, har tänk på det hela dagen. Jag har faktiskt inte blivit så irriterad utan mer ledsen och känner ångest, men jag när dessa känslor kommer fram så tänker jag på att det är min beroendepersonlighet som spökar och att det inte egentligen är den jag är! Jag har mått mycket bättre idag om man jämför med de två föregående dagarna.

    Hade inte heller någon press på mig att jag var tvungen att sova i natt utan låg och lyssna på radio och bara tog det lugnt. Dock har jag någon konstig känsla idag, typ som att jag inte är i min kropp, har svårt att prata ordentligt och känner mig ovanligt klumpig.Herregud, hade jag vetat om att man fick dessa symptom då hade jag aldrig börjat, vilken jävla skit nikotin är!!

    Är spännande att följa sin egen process och se hur den ändras från dag till dag. Min räddning än så länge har varit promenader, gå ut så fort du känner suget, hjälper verkligen!! Kämpa på allesammans!!!

    #74606
    TLiman
    Medlem

    Härligt att det har gått bättre idag.

    Och kul att du har tagit till dig av det jag skrev, det känns ju lite lätt flummigt :?

    Kämpa på!

    #74607
    Feffander
    Medlem

    Hej!Dag 4 idag, fan alltså vilken jävla ångest jag har hela tiden! Nätterna är hemska, får inte många timmars sömn. Är det någon som har likadant? Trodde de tre första dagarna skulle vara jobbigast, men alltså ångestkänslan jag har i bröstet är hemsk.

    #74608
    TLiman
    Medlem

    Härligt med fyra dagar – snart en vecka! :D

    Jag har fortfarande vissa problem med sömnen, men det är ljusår bättre nu än vad det var i början.

    Det kommer att bli bättre, det kan jag lova!

    Kämpa på!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.