Varma händer

Välkommen! Forum Dagbok Varma händer

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #97664
  torskivarmland
  Deltagare

  Ännu en torsk sällar sig till skaran som vill bli fri.
  Bakgrund: Började snusa lite sporadiskt vid 14, började snusa på allvar vid 17. Summan blir gravt snusade i 24 år. Lös givetvis. Har börjat med portion för att dra ner – 2 påsar alternativt så sprätter jag upp påsarna och gör en lössnus av 2-3 påsar.

  Åkte dit på utmattningssyndrom nyligen med hög puls som standard samt högt blodtryck samt stress i kroppen. Inte optimalt med nikotin då.

  Trött på att vakna trött, trött på kalla händer och fötter – vill ha handskar inomhus mer eller mindre. Barnen och frun skriker när jag tar i dem för jag är så kall. Erektionen blir ju inte maxad heller för den delen. Så idag, torsdag, fick det vara nog vid 10:00 för att ha en rimlig chans att vara funktionell på måndag igen. Har tidigare provat följande metoder:

  Tuggummi, plåster, nedtrappning, Champix, sugtabletter, nån nikotin-spray och sluta-snusa-grupper på vårdcentralen. Kall kalkon blir det den här gången – kalkonen kan jag iallafall inte överdosera.

  #97665
  Lurarn
  Medlem

  Välkommen till frihetens kamp torskivarmland.

  Skönt att du också kör kall kalkon, men se till så du har planen väl förberedd och tänker ofta på din målbild. För det underlättar verkligen att vara förberedd rent mentalt, och att bearbeta tanken ofte och mer eller mindre hela tiden till att börja med.
  men du har så stark målbild av att vilja må bra, få tillbaka värmen och att du kan krama dina nära och kära igen, utan att de fryser till is på kuppen.
  Kör hårt och vi finns här för din skull. Det här kommer bli så bra så bra.

  #97668
  himmelstrutz
  Deltagare

  Välkommen hit och grattis till ett bra beslut. Det du beskriver låter som hämtat från mig egen historia. Hade det inte varit den chockartade upplevelsen då jag kollade mitt blodtryck skulle jag aldrig ha slutat snusa. Rädsla har varit en bra motivator för mig. Förstår att det är första dagen för dig. Var beredd att kedja fast dig några dagar nu. Be frun att ta hand om nyckeln och inte låsa upp de närmsta 3 dagarna – vad som än händer.

  Lycka till!

  #97669
  Ziiid
  Medlem

  Stämmer in, grattis till ett bra beslut och givetvis känner även jag igen mig i din historia. Jag hade så kall högerhand att det på riktigt gjorde ont, obehagligt ont där man nästan funderade på om man skulle få amputera om man fortsatte. Jag botade detta (vintertid) med just en handske emellanåt – för snusen måste ju alltid in, oavsett. Fan så sjukt det är.

  Efter 137 dagar är det mycket bättre men jag tycker fortfarande handen emellanåt är kall men det kan ju också bero på att man sitter klistrad vid en dator med högerhanden på musen 8 timmar om dagen. Du kommer se många bra hälsoeffekter men som Himmelstrutz säger – mobilisera för lynnigt humör, uppgivenhet, färgen grå och allmänt vemod. Det positiva är att detta vänder väldigt snabbt. Redan efter ca 14 dagar tycke jag själv jag började se ett visst ljus…

  Kämpa på!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.