tredje gången i år – giv mig styrka, giv mig klokskap

Välkommen! Forum Dagbok tredje gången i år – giv mig styrka, giv mig klokskap

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 29 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85559
    deovin
    Medlem

    2015-06-19 var senaste gången jag fick i mig nikotin. Jag har snusat sedan jag var 8-9 år, dvs 29 år. Den senaste tiden har förbrukningen varit omkring 2-3 dosor om dagen. Jag har slutat vid fyra tillfällen tidigare (tre 2015), så jag känner mig lite stukad. Jag vet inte riktigt vad det är som triggar i gång mig igen efter någon månad eller så… Min målsättning är iallafall att bli helt fri från detta beroende eller i alla fall bevisa för mig själv att jag kan vara utan nikotin i 200 dagar. Efter 200 dagar som fri borde man ju kunna fatta ett rationellt beslut 😉

    De senaste dagarna har jag haft tämligen stark fysisk abstinens med rubbad tidsuppfattning, känsla av att vara utan sammanhang och sprängande huvudvärk. Det börjar väl bli lite bättre i dag men kände mig rejält frånkopplad när jag körde bil innan. Som tur är så har jag bara tre arbetsdagar kvar till semestern. Vältajmad snusavslutning är viktigt för mig… först en långhelg sedan en lättvecka för att avsluta med två veckors semester. Detta borde utgöra ett tillräckligt fundament för att lyckas.

    • Detta ämne redigerades för 8 år, 11 månader sedan av deovin.
    #85565
    misja
    Medlem

    Om du klarat en månad förut så vittnar ju många om att det är en svår period runt den tiden. Jag minns det som oerhört tufft någon gång 30-40 dagar. Kommer man bara över den puckeln så blir det dyrare och dyrare att ge upp och börja igen.

    Jag upplever att det lättat oerhört efter 90 dagar. Nu kommer suget som en fläkt då och då och man blir lite förvånad och kanske en smula nostalgisk men återgår fort till det man höll på med.

    Samla all viljekraft du har och kämpa. Du har redan varit sjukt duktig och stark. Sök stöd och gemenskap här. Skriv – det hjälper! Lycka till!

    • Det här svaret redigerades för 8 år, 11 månader sedan av misja.
    #85570
    deovin
    Medlem

    Hej och tack Misja! Vi får hoppas att det är som du säger.Jag kommer givetvis vara extra observant vid de tillfällen då jag trillat dit tidigare. Lite pinsamt är att jag trillade dit ungefär dag 80 förra gången, tidigare gånger kring en månad. (”en pris går ju bra” och det gör det men en blev två etc.)

    Jag är imponerad av Dig som håller i och håller ut efter 113 dagar… fortsätt så

    Nu är den störda nattsömnen irriterande. Jag vaknade säkert en gång i timmen i natt… ja, ja. Jag vet ju att även det går över men det är irriterande.

    • Det här svaret redigerades för 8 år, 11 månader sedan av deovin.
    #85587
    deovin
    Medlem

    Jaha! Vad ska man säga? Det fysiska beroendet verkar brutet! 🙂 Att jag sedan tänker på snus en gång var 15:e minut eller något får jag leva med ett tag skulle jag gissa. Jag skulle bara önska att få sova lite bättre än vad jag gjort och svettas lite mindre…

    #85632
    deovin
    Medlem

    Det var en tämligen besvärande dag i går. Jag ställer mig själv lite frågande till om jag tagit mig vatten över huvudet när jag parallellt med mitt uppehåll i snusandet även tagit uppehåll i intaget av kolhydrater. Sug av olika slag dominerade gårdagen. Jag får väl utvärdera efter någon vecka… någonstans tänkar jag att ska man lida kan man lika gärna lida rejält.

    #85652
    deovin
    Medlem

    Då har det gått ganska exakt en vecka. Jag är tämligen stolt över mig själv och lite förvånad över hur lätt det går. Kanske är jag vältränad på området att sluta… hmm inte så bra kanske eller är det bra?

    Det kan ju också vara så att jag uppnått någon form av mystisk synergieffekt när jag slutat med kolhydrater som gör det totala suget enklare att hantera. Å andra sidan så var gårdagen så där kul med alla slags sug och cravings 🙂

    Nästa delmål 1 månad… fast å andra sidan varje ny dag är väl också ett delmål.

    #85662
    deovin
    Medlem

    Till och från under dagen som gått har jag lyckats glömma bort suget… Å andra sidan värkande muskler, huvudvärk, och en känsla av inre klåda och stress har under andra delar av dagen hållit mig någorlunda medveten om att jag slutar snusa. Den som lever får se, har jag stått ut åtta dagar skall jag väl klara den nionde också.

    #85665
    LinaMie
    Medlem

    En vecka! Stort! Bra jobbat och fortsätt så! Det är en skumpig väg den här sluta snusa vägen. Det är vi många som kan intyga. Men det är så jäkla värt det!

    När man står där en dag, i affären, och stirrar på snusstockar och känner…….absolut ingenting!! Då jäklar, min okände vän, är det värt alla plågor, allt slit, all vånda, all sömnlöshet, all depp, ångest, ilska och sorg!

    Klart du klarar dag nio!
    Och tio!
    Och vidare!

    #85672
    deovin
    Medlem

    Tack för pepp LinaMie!Visst är det värt det i slutändan men under resans gång så känns det till och från ganska ovärt det 🙂 Grattis till 100 dagar! Håll i och håll ut! Det är lättare att inte snubbla när man kommit så långt som du men man får fortfarande tänka på vart man sätter fötterna 🙂

    Som sagt tack för pepp! Nu är jag redo för att beta av ytterligare en dag.

    #85686
    deovin
    Medlem

    Det är ganska intressant hur suget kommer och går. I dag är jag i hyfsad form och känner inte mycket av det… kanske har tänkt på snus tre eller fyra gånger ännu så länge. Inte mycket till huvudvärk eller spänningar och sömnsvårigheter heller. Bra dag i dag med andra ord. Undrar hur morgondagen kommer att te sig? Varannan dags syndromet 😉

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 29 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.