Tredje dagen utan nikotinplåster! KAOS!!

Välkommen! Forum Dagbok Tredje dagen utan nikotinplåster! KAOS!!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #90032
    Mertsiyy
    Medlem

    OK, nu har jag slutat med all form av nikotin. För 10 veckor sedan ungefär spottade jag ut den sista snusen. Då hade jag snusat sedan jag var 14, idag är jag 33. Hade tre års uppehåll när jag var 24, 25 och 26 år gammal, men sen började jag igen. Jag har snusat en dosa per dag ungefär, och då har jag haft en snus inne konstant, ja, även på natten. Detta har skadat tandköttet enormt mycket. Det ser riktigt illa ut. Det var det som fick mig att bestämma mig för att verkligen sluta. Det, och att jag har fått barn och vill vara en god förebild.

    Jag slutade snus för tio veckor sedan med hjälp av nikotinplåster. Då körde jag enligt instruktionerna, alltså, först plåster steg 1 i fyra veckor, sedan steg 2 i två veckor, och slutligen steg 3 i två veckor. I torsdags var det dags att skippa plåstren helt. Torsdagen var inget problem. Fredagen funkade ok. Lördagen blev jobbigare och idag söndag är det skitjobbigt! Jag förstår inte riktigt varför fyra dagar senare så är det svåraste dagen någonsin. Jag har bråkat med frugan, ätit upp en hel Marabou choklad 250g och har hjärtklappning, svettningar osv.

    Någon mer med erfarenhet av nikotinplåster? Så länge jag körde plåstren gick det bra. Det var när jag gick från steg 3 till att vara utan som problemen och abstinensen kickade in. Jag undrar om hoppet från steg 3 till att inte ha något plåster är för stort. Funderar på om jag kanske borde ha klippt steg 3-plåstret i två delar och använt halva plåster i två veckor. Kanske hade det gjort att övergången till plåsterfri/nikotinfri hade varit smidigare.

    Någon mer med erfarenhet av att sluta med nikotinplåster?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.