Tio veckor – 2,5 månader

Välkommen! Forum Dagbok Tio veckor – 2,5 månader

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68162
  henkeohenke
  Keymaster

  Imorgon är det tio veckor sedan jag slutade snusa. Jag tror att detta omedvetet dragit ner humöret litegrann på sistone. De första veckorna var jag rätt så lättirriterad, men sedan planade det ut och är nu är jag rätt normalirriterad :-). Men jag har nog blivit lite mer pessimist och har svårare att se positivt på saker och ting. Därför har jag satt igång med träning och bättre mat. Maten är ju en viktig faktor, både för att må bra och för att inte gå upp i vikt och motion har samma effekter.

  Så idag var jag ute och sprang en runda och det är fantastiskt skönt att känna livsglädjen återvända efter en tuff runda. Jag vet att det kan ta emot fantastiskt mycket att komma igång med att träna och att de första veckorna kan vara väldigt tuffa och svåra. Men det finns nog ingen bättre medicin mot övervikt, nedstämdhet och andra åkommor.

  Sammanfattningsvis så har jag inte återfallit en enda gång och humöret går fortfarande upp och ner, men jag tror att motion kommer hjälpa till att stabilisera det.

  #73739
  henkeohenke
  Keymaster

  Tolv veckor nu. Känns bra, tänker sällan på snus. Humöret är rätt stabilt och det är inte så mycket irritation över skitsaker. Jag är dock beredd på att det kan bli ryck av abstinens som jag måste tackla. Det är ganska många situationer som tidigare var förknippade med snus men där jag nu inte tänker särskilt på snus. Jag tycker heller inte att det lockar när andra snusar. Har ju som sagt gått upp några kilo i vikt, men å andra sidan så är det ett ganska lågt pris att betala för 13 års snusande.

  #73740
  mrhank
  Medlem

  Hej! Det är kul att läsa dina erfarenheter, verkar som du mår bättre och bättre? Själv kämpar jag på och måste säga att det har varit riktigt träligt ett par dagar nu. Har hänt en del grejer privat där jag verkligen känt att jag velat börja igen. Det har liksom inte funnits någon anledning att lida ännu mer eller vad man ska säga, men jag har klarat det än så längw.. jag ska klara det!

  #73741
  henkeohenke
  Keymaster

  Hej mrhank! Jepp, jag mår bättre och bättre känner jag. Men just för tillfället har jag blivit förkyld och känner att det är svårt att parera matsuget. Det har blivit en del extrakilon under snusstoppet får jag erkänna. Vägde tidigare runt 90 och är nu uppe i 95 så totalt fem kilon ungefär. Så nu ser jag egentligen inte snuset som något särskilt problem, har haft någon dag den senaste veckan jag tagit en nikotinfri variant, men annars har jag inget speciellt substitut, vilket är skönt.

  Jag hoppas att förkylningen är över efter helgen, för jag vill ut och springa! Hoppas du klarade att stå emot suget, berätta gärna hur det gick!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.