Stöttning please

Välkommen! Forum Dagbok Stöttning please

Etiketter: 

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88764
    rosea
    Medlem

    Hej,

    Jag har snusat i 5 år. Började väldigt oskyldigt med bara ett par om dagen, ökade till det dubbla efter nåt år. Men sen ett år tillbaka har jag snusat 10-14 miniprillor om dagen. Kanske inte mycket jämfört med andra storsnusare men jag tror att detta är en bidragande orsak till att min sömn är så kass.
    Jag har alltid varit lättväckt men nu är det extremt. Jag vaknar säkert 20 ggr varje natt och det i kombination med att jag bor i ett extremt lyhört hyreshus, gör att jag aldrig får sova ut. Väldigt ofta kan jag inte somna om på flera timmar, som nu. Skriver detta mitt i natten.

    Jag känner att jag måste sluta med snuset eftersom det håller på att ta kål på mig, måste ju få kunna sova! Säkerligen är inte snuset hela anledningen, men jag vill försöka ta mig ur beroendet nu.

    Plus att jag inte direkt blir särskilt snygg med denna bulle under läppen…

    Jag använder snuset som en slags snuttefilt, så det kommer bli ett helvete att lägga av. Behöver all stöttning, peppning jag kan få!

    #88766
    Fallera
    Medlem

    Åh, jag har också använt snus som en snuttefilt, men sanningen är den att den inte tröstar alls egentligen.
    Mitt råd är att börja träna i samband med att du slutar. Det kommer göra dig trött och även ge dig en möjlighet att få ur dig den ev. frustrationen man kan känna.
    Men tänk också på att många kan få sömnproblem i början, ge inte upp då utan kom ihåg att det är en fas du måste gå igenom och sedan blir sömnen bättre än någonsin.
    Lycka till och stor kram!

    #88770
    rosea
    Medlem

    Ja, det är helt rätt. Jag tränar redan men kommer absolut träna mer. En joggingtur i skogen är kanon så det ska jag göra oftare. Är inställd på att sömnen kommer bli ännu värre till en början. Jag har börjat trappa ner idag, för att om en vecka sluta helt. Jag ska på en tredagars retreat då, så då kommer jag inte ta med nåt snus. Uäh… Kommer bli tufft.

    Och som du säger Fallera – det är ju bara inbillning att snuset skulle trösta. Sitter bara i huvudet.

    Kram!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.