Stötta någon som försöker sluta?

Välkommen! Forum Tips och metoder Stötta någon som försöker sluta?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68254

    Nu har min sambo efter 8 års snusande bestämt sig för att lägga av. Den främsta orsaken till att han vill sluta är för att det tär så hemskt mycket på våran ekonomi. Själv är jag också snusare men tänker inte försöka sluta förän jag känner att jag kan klara av det. Det har visserligen bara gått 2 dagar snart sen han tog sin sista snus men har ni några tips på hur jag kan stötta min pojkvän i det här? Vad kan jag göra för att hjälpa till? (Förutom att försöka sluta själv vilket inte är ett alternativ för mig just nu)

    Har ni några andra råd och tips till den som försöker sluta snusa som jag kan vidarebefodra till honom?

    #74544
    TLiman
    Medlem

    Hej,

    Jag tror att det bästa ni kan göra är att sluta tillsammans. Annars blir det väldigt svårt för honom att sluta, att hela tiden ha frestelsen på så nära håll kommer att göra det ohållbart, om han inte har ett pannben av granit.

    Och du, det är inte så svårt att sluta, och jag skulle tycka att det vore ännu lättare att sluta om man var två och kan pusha varandra. Så ta dig nu en ordentlig funderare på om inte du också skall sluta.

    Om båda slutar kan ni ju spara pengarna till en lyxig resa för er båda. En dosa om dan per person ger ju totalt någonstans mellan 20 och 25 tusen kronor på ett år, det blir en ordentlig resa det.

    #74545
    oskar_w82
    Medlem

    Att hela tiden ge beröm till din partner hjälper väldigt mycket, sen får du se till att inte lägga in en prilla när han är i närheten eller låta doser ligga framme, både lukten och synintrycket blir en stark igenkänning.

    Kan vara bra att inte sluta sammtidigt då man oftast blir riktigt irriterade, och att ha två irriterade personer i samma hus kan bli extremt påfrestande, vilket kan leda till att man börjar snusa bara för att slippa alla grälen.

    Köp ett runt akvarium till din kille som han kan slänga 40 kr i varje dag han avstår nikotin.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.