Snuta slusa vol.2

Välkommen! Forum Dagbok Snuta slusa vol.2

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #106482
  Akira
  Medlem

  Något konstigt på gång med det här forumet, nu har massa trådar plötsligt försvunnit, bl.a. min gamla. Tråkigt, tyckte det hjälpte och var kul att läsa sina egna funderingar från några år sedan.

  Ja ja. Har snusat i ca. 9 år (började när jag slutade röka) med uppehåll för graviditet och amning, men började tyvärr igen. Har försökt sluta igen några gånger, längst blev det ca. 90-100 dagar för 2 år sedan. Snusade inte tobak men starka nikotinpåsar.

  I dag firar jag 1 månad som snusfri! Sover bättre, munnen och tandköttet mår bättre, skönt att inte behöva planera snusinköp.
  Sugattacker kommer då och då, sällan starka och försvinner snabbt. Lite deppigt, tomt och meningslöst känns det ibland men hjärnan måste ju omprogrammeras och vänja sig vid att vara utan nervgift.

  Hade två ganska stressiga och jobbiga veckor på jobbet, stolt av att ha klarat det utan nikotin. Att ha något annat att tänka på (min hobby) och att träna (mest långa promenader för mig) hjälper! Dricker mer kaffe än vanligt och äter för mycket godis fortfarande. Lite småsugen och koncentrationssvårigheter på jobbet just nu men jag överlever, en timme i taget!

  Förbereder mig för 30-60 dagars kampen, och ser fram emot att klara 100 dagar!

  #106492
  Akira
  Medlem

  37 dagar.

  Dricker lite för mycket kaffe och får koffein-huvudvärk i eftermiddagen, påminner om nikotinhuvudvärken jag fick när jag snusade för mycket. Stressigt på jobbet och mycket på to-do listan också hemma och socialt!
  Har kännt lite sug idag, prickar lite i munnen. Äter för mycket socker. Känner mig låg, stressad, ledsen, rastlös. Vore bra att börja med meditation och/eller yoga.
  Har saker att se fram emot men mycket som måste göras innan.

  Tar en långpromenad/cykelrunda ikväll, hoppas det hjälper.

  #106494
  Akira
  Medlem

  38 dagar.

  Copy/paste av dag 37, tyvärr. Långpromenaden hjälpte under promenadens gång men kände mig fortfarande väldigt låg efteråt. Ganska starkt sug idag! Frustrerad och stressad.

  #106498
  Akira
  Medlem

  Dag 45

  Blev väldigt irriterad och ledsen efter ett jobbmöte igår. Slutade 1 timme tidigare än vanligt och tog en promenad i skogen, det var skönt. Kände lite snussug också.
  Idag är jag fortfarande sur och orkar inte träffa kollegorna så jag jobbar hemifrån. Blir sällen upprörd och så här irriterad, det kryllar i kroppen. Kanske har något att göra med Dag 40-60 fenomenet. This too shall pass, och no way att jag skulle må bättre med en prilla under läppen. Uppleva känslorna istället för att dränka dem i nikotin.

  Ser fram emot långhelg, och semester (på ett snusfritt ställe) om en vecka!

  #106499
  Akira
  Medlem

  Dag 50.

  Halfway there, eller?

  Har det varit lite extra jobbigt de sista veckorna/dagarna på grund av att jag förväntade mig det, eller har jag bara haft otur med extremt jobbstress och mycket annat som pågår? Hursomhelst, mår inte toppen, ledsen, stressad, irriterad. Sugen på nikotin, alkohol, socker. Nöjer mig med socker och frisk luft.

  #106519
  Akira
  Medlem

  Dag 64.

  Var på semester utomlands och gillade tanken om att det skulle inte ens gå att köpa snus där, men såg faktiskt snus (och till och med ”min” snus) i kioskerna där!. Men jag är lite lugnare och utvilad efter semestern, lite sug kommer och går men inget allvarligt. Tänkte börja meditera igen, använde min app för första gången på länge i går kväll.

  #106610
  Akira
  Medlem

  Dag 70.

  Jag var ute och festade med kompisar i fredags och snusade faktiskt en prilla. Det kändes helt ok men inget speciellt. Jag vill inte ställa om min räknare, jag är fortfarande på dag 70 av 99,99% nikotinfrihet, och är medveten om att festsnusande är farligt och det är inte något jag tänker göra igen.

  Lite intressant att se om en enda prilla kan ha påverkat något i processen, just nu har jag lite konstig känsla i munnen som påminner mer om de tidigare abstinensbesvären. Men annars mår jag helt OK!

  #106787
  Akira
  Medlem

  Dag 80.

  Det var intressant med den där prillan jag pratade om ovan, jag tror den orsakade ungefär en veckas onödiga abstinensbesvär, och jag kände starkare sug en på länge. Farligt, men jag överlevde!
  Just nu känns det bra och jag tänker väldigt lite på snus.

  #107008
  Akira
  Medlem

  149 dagar!

  Nu tänker jag knappast på snus alls och sugattacker är väldigt sällsynta, svaga och svishar bara förbi. På semestern umgicks jag mycket med mina systrar som alla snusar men det gick förvånansvärt bra och jag tänkte inte så mycket på det. Inget återfall, inga festprillor.
  Nu har jag börjat jobba på nästa projekt, träning och viktnedgång – gick upp nästan 10 kg eftersom jag tyckte synd om mig själv när jag kämpade med abstinens och åt alltför mycket godis och annat skräp. Nu lägger jag märke till vad jag äter (räknar kalorier ibland), började med crossfit förra veckan (3x i veckan till en början, tänkte jag) och går/cyklar mycket.
  Tråkigt att forumet verkar ha dött, men det finns kanske folk som läser utan att posta själva.
  Hursomhelst, lycka till alla med slutandet, efter 100 dagar har det bara varit smooth sailing för mig än så länge.

  #107099
  Akira
  Medlem

  Ett halvår! Lite oväntade sugattacker då och då men de går snabbt över.
  Det går OK med träningen men 3x i veckan med hög intensitet är lite för mycket, gjorde illa mig, så jag tar det i lite lugnare tempo.

  Kämpa på alla därute!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.