Snusat i 46 år

Välkommen! Forum Dagbok Snusat i 46 år

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81565
    Larz
    Medlem

    Hmmmm!!!!! Jaaaa !!!!! Vad gör jag på ett sådant här forum då? Har som sagt snusat nu i 46 år och vågar inte ens räkna på hur mycket pengar det har kostat 🙂
    Har nog provat minst hundra gånger under årens lopp att sluta men alltid misslyckats. Snusar en dosa om dagen och att lägga in snus är det första jag gör när jag vaknar på morgonen och har snus konstant inne tills jag har huvudet på kudden inför natten. Snusar för tillfället LD vit salmiak portion. Fick lägga ner lössnuset för en del år sedan när tandköttet delvis försvann i överkäken.

    Vaknar ibland mitt i natten och är snussugen. Tar då en pris och njuter en stund, ibland somnar jag med snuset inne.
    Ibland ursäktar jag mig själv med att någon last kan man väl ha. Jag dricker inte alkohol och röker inte. Cyklar 14 km om dagen fram och tillbaks till jobbet. Tränar 1 till 2 ggr i veckan på gym.
    Är hyffsat bra skick trots mina 60 år och vill så förbli i många år till. Inser ju så klart att jag borde sluta med snuset men kan inte bygga upp en tillräcklig motivation inför mig själv.

    Det känns bara som att har jag överlevt snuset så här länge så kan jag lika gärna fortsätta tills jag dör men skulle ändå innerst inne vilja hitta rätt knapp att trycka på för att kunna sluta för snuset styr mycket i mitt liv.
    Hjälp……………..:)

    #81566
    Motivation
    Medlem

    Larz!
    Hade inte tänkt logga in förrän i morgon då jag firar 300 dagar som snusfri, men ditt inlägg gör att jag måste hit idag!
    Läs själv det du skrivit här ovanför så måste du väl för tusan förstå varför det är dags att sluta…. Spelar roll att du är i ”hyfsad form” för en 60-åring. Du är ju BEROENDE!!! Är inte detta skäl nog att försöka så vet inte jag.
    Se, så, spotta ut och skölj. Dags att bli snusfri!

    #81570

    Välkommen hit. Vi är flera gamlingar här med lång snuskarriär. Det går att lära gamla hundar nya trix. Livet utan snus är värdigt och härligt. Du kommer inte att ångra det.

    #81572
    martin_1
    Medlem

    Om du inte älskar snus fullt ut efter 46 år så har du iaf gett det en ärlig chans. Det kanske har haft sin tid och det är dags för nått nytt. Ett snusfritt liv utan beroende!? Jag tycker du ska göra ett försök! Lycka till!

    #81587
    Larz
    Medlem

    Ok! Tack för svaren. Att jag sökt mig hit är väl ett steg i rätt riktning 🙂
    Nu skall jag bara bestämma mig också. Är för tillfälligt sjuksriven sedan den 13 sept på grund av ett krossat knä. Det kommer att ta 4-6 månader innan jag är ok igen.

    Man vet inte än om jag blir helt återställd. För tillfället håller jag på att trappa ner det smärtstillande morfinet och skall kanske inte försöka skippa snuset än på ett par veckor. jag har faktiskt nästan halverat min snusförbrukning under den här tiden för jag har mått lite illa av all medicinering.

    Detta är ju i sig en nertrappning och nu borde det gå lite lättare. Skall se om jag har så mycket stake så jag kan trappa ner ytterligare innan jag säger adjö till snus för gott.

    Alla tips, råd och peppning är mer än välkommet.
    //Lars

    #81588
    Oskarviking
    Medlem

    Hej Lars och alla andra
    Själv börjar jag på att närma mig 2 år som snusfri efter att ha snusat i 34 år, Jag har nu nått den punkten
    då jag inte ens tänker på snus längre förutom då man ser någon snusa. Det är väldigt skönt att slippa beroendet,så lycka till med att sluta!.Min erfarenhet är att efter 72 timmar är det bara hjärnspöken, sluta rakt av när du känner dig stark nog,nedtrappning är nog bara att lura sig själv//Oskarviking

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.