Slutsnusat

Välkommen! Forum Dagbok Slutsnusat

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87308
    micko
    Medlem

    Då var det dags att lägga av med snuset efter 25 år. Bestämde mig för 2 veckor sedan och slutade tvärt i lördags. Sista snusen togs 02.00 natten till lördag. Är nu inne på 4:e dagen och det känns något bättre idag. Tre nätter med mycket lite sömn, svettats, gått omkring som i en dimma. En mycket underlig känsla i skallen, som ett tryck. Har läst några dagböcker här på forumet och skönt att känna igen sig. Så därför gör jag också ett inlägg här, ytterligare en morot att stå ut. Karaktären är ju ibland lite dålig… Just nu efter en kopp kaffe skriker hela min kropp efter SNUS!!

    #87309
    mumintrollet
    Medlem

    Grattis till ett väldigt bra beslut!
    Värre än vad du kände det de tre första dagarna kommer det inte att bli, helt riktigt så börjar det klarna till lite i knoppen från dag fyra och framåt.
    Bara att fortsätta beta av dag efter dag. Ibland känns det som man trampar vatten men tro mig, det blir bättre och bättre hela tiden.
    Försök att sysselsätta dig och gärna med saker som du kanske inte normalt förknippar med snus, det hjälpte iaf mig första veckorna.
    Lycka till, det är SÅÅÅ värt det!

    #87310
    elKa
    Medlem

    Grattis och lycka till!

    Det är ganska sjukt att man känner sig som man gör när man har lagt av med snus eller nikotin överlag, dimmig, yr m.m
    Och mår man så bara för att man inte får sin dagliga dos nikotin så vet man ju om att skiten inte är bra för kroppen.

    Intala dig själv detta så hoppas vi att det lindrar lite i slutandet 🙂

    #87318
    micko
    Medlem

    Tack för ert stöd!
    Har precis passerat 4 dygn. Dagen gick bättre än de tidigare. Men jag var och handlade mat samtidigt med hela stan, trångt, varmt. Då var paniken nära kan jag lova. Köpte Oniko att stoppa i munnen när det är som värst. Nu ligger jag vaken, somnade till lite kort men vaknar snabbt igen lite svettig. Detta hoppas jag snart går över, har ett stort sömnunderskott nu.

    #87319
    mumintrollet
    Medlem

    Starkt jobbat!
    Många sliter med sömnen ett bra tag innan det stabiliseras, själv hade jag problem i knappt en vecka men efter det började jag sova bättre än jag gjort de sista 20 åren!
    Det är bra att stå emot snusattackerna i julstressen, om du har möjlighet så skippa även Onico, i längden är det till mera skada än nytta. En av veteranerna cumulusnimbus har skrivit en hel del läsvärt om detta.

    Det är bäst att kapa alla band med snuset, gäller även nikotinfritt. Det gör ens resa så mycket enklare.

    Kriga på!

    #87335
    micko
    Medlem

    Då var julen över. Jag klarade det utan återfall, är nu inne på 9 snusfria dagar! Humöret har väl inte varit det bästa har jag förstått.. Men det går lättare nu för varje dag. Tyvärr sover jag inte än och det påverkar naturligtvis humöret och att allt känns dystert och tråkigt. Ska försöka att börja träna lite i veckan, utnyttja rastlösheten till något nyttigt.

    #87337
    Vante Ante
    Medlem

    Du är duktig micko

    Skönt att ta sig igenom julen utan snuset 🙂

    Vi tar ett nyår oxå av bara farten 😉

    Gott slut & God snusfrihet
    Vante Ante

    #87508
    micko
    Medlem

    35 dagar utan snus. Vaknat upp till en riktigt tung dag, värsta humöret, huvudet känns helt tomt och hade jag haft en dosa hemma hade det varit kört. Satte mig i soffan och läste lite dagboksinlägg, och det hjälper. Börjar närma mig dag 40 som tydligen är lite tung för de flesta. Så jag biter ihop och ska väl fixa detta!!
    Tack för alla era erfarenheter, det är ett mycket bra stöd när man mår skit.

    #87511

    Är inne på fjärde dagen och mycket riktigt var dom tre första dagarna jobbiga. Om man behåller minst samma nivå av motivation från och med dag fyra slutar man ju säkerligen med snuset för gott. Då får man äta gott och göra roliga saker för att avleda tankarna från snus.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.