Slutat

Välkommen! Forum Dagbok Slutat

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81746
    Slutat
    Medlem

    8 års snusande, inte en timme utan snus dom senaste två åren, med två prillor under läpparna samtidigt, varje dag, varje minut…förbereder nya portioner innan jag hunnit spotta ut dom slitna

    Men nu har jag varit snusfri i snart 60MIN.
    Jag för dagboken för min egen skull.

    #81749
    martin_1
    Medlem

    Lycka till!

    #81750
    Henrik 77
    Medlem

    Klara du de första 5 dagarna så är alla sköna skakningar ute ur kroppen. Efter det är det ”bara” hjärnspöken kvar. Lycka till!

    #81751

    2 år med ständigt snus inne blir 2x365x24 = 17520 timmar på raken… Om du nu efter 7 timmar mår lite mysko, så förstår du varför… En timme i taget blir till dagar och om fem dagar är nikotinet ur kroppen. Smart att ta det värsta i helgen! Lycka till! Det här fixar du!

    #81752
    Jajo
    Medlem

    Woho! Heja heja! Det är en utomjordisk upplevelse att sluta snusa, men det behöver inte vara hemskt på något vis. Jag har slutat +5 gånger och varje gång har det varit helt olika det till abstinensbesvär. När jag slutade sista gången blev jag uppmuntrad av de få jag fick, det var härligt att märka hur skiten lämnade kroppen.

    Du kommer att klara det, ta en dag i taget och TA FASTA PÅ DET POSITIVA SOM SKER! Att observera varje abstinensbesvär och negativ känsla med hökögon är en farlig väg att gå. Tänk tankar som gör dig glad och tänk ”en dag i taget” när något känns jobbigt.

    Ett väldigt bra knep mot de galna cravings som kan komma är att klocka dem. starta ett tidtagarur när du känner desperationen komma krypande och följ tiden stod för sekund. Efter tre minuter har har känslan försvunnit, medan den utan klocka kan verka oändlig. Och efter tre dagar är det lugnt det till cravings! 😉

    Kämpa! Det är så värt det! Just nu sitter jag i sängen och dricker kaffe och njuter av känslan av att vara helt avslappnad medan min sambo var tvungen att köra till affären och handla snus för ett tag sen… 🙂

    #81763
    Slutat
    Medlem

    Tack för ert stöd grabbar.
    Jag har haft huvudvärk och dålig sömn sens jag tog sista portionen.
    Har aldrig haft det så jobbigt med att sluta tidigare så som jag har det nu, jag tror att det beror på att jag verkligen bestämt mig för att sluta den här gången. Tanken om att jag ALDRIG mer ska använda mig av nikotin gör att det hela blir mera realistiskt…

    Jag kommer nog inte vara lika lojal som ni andra här. För så fort jag avvänjt mig snusandet så slutar jag besöka den här sidan. Jag vill glömma bort snusandet helt och hållet, vill inte tänka i framtiden att jag varit snusfri i 500dagar…men jag ska i alla fall försöka stödja er andra med sålänge jag e här =)

    #81764

    En rätt vanlig reaktion… Intensivt deltagande tills man är klar och sen försvinner man härifrån för att man vill glömma snuset. För att sen dyka upp igen när snusdemonerna plötsligt slår till som en blixt från klar himmel… Vi har alla olika sätt att bli framgångsrika i vårt slutande. Att bli överliggare här kan vara ett bra sätt att aldrig glömma varför man slutade. I mitt fall drog snustrollet undan mattan under fötterna på mig efter 18 månader… Jag trodde jag var frisk och hade glömt…Den här gången gör jag annorlunda, jag vet nu att man aldrig blir botad, man lär sig bara att förhålla sig till snus på ett vuxnare sätt. Förmodligen försvinner jag med efter ett tag, på den andra siten finns det de som hängt kvar i över fyra år… Den tanken är faktiskt riktigt skrämmande…

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 5 månader sedan av cumulusnimbus.
    #81766
    Jajo
    Medlem

    Tre dagar, det fysiskt värsta är avklarat! Heja heja! 😀

    Och sen finns det ju olika sätt att vara överliggare på! Jag har känt mig väldigt klar med snuset och cigaretterna i flera månader (och har egentligen aldrig sökt stöd här) men jag tycker om att läsa om folk som tar sig ur nikotinets käftar. Det gör mig glad. Jag tycker nikotinmissbruk är väldigt intressant i sig och hänger ofta på whyquit.com för att lära mig mer och få insikter så att jag kan ge bra svar och information till de nära och kära som vill sluta (min lillasyster har slutat röka tack vare mig!)

    Jag förstår att det ni menar är att sitta här efter fyra år för att en är livrädd för att falla dit igen – det skulle vara väldigt sorgligt. Men att skjuta undan varje tanke på snus och nikotin går ju inte! Jag tänker på snus och cigaretter varje dag: varje gång jag känner någons cigarettrök äcklas jag och varje gång jag ser min sambo snusa så blir jag ledsen för hans skull och vill att han ska sluta. Och framför allt så fylls jag med en stor glädje varje gång jag blir påmind om att jag slutat! Det är så jag avbrutit varje suktande tanke sen dag ett, med ett ”det är underbart att vara fri”. Fake it til you make it, var min – fungerande – devis.

    (Förtydligande: jag tänker bara på nikotin när jag ser folk snusa eller röka, eller ser min sluta-röka-app på telefonen. Jag fantiserar aldrig någonsin om det och tänker heller aldrig tanken att jag skulle röka eller snusa igen!)

    Att vara rädd för snus och cigaretter och aldrig vilja tänka på dem igen är en omöjlighet. Men att tänka på snus och cigaretter och bli glad och tacksam över tanken är en högst realistisk dröm!

    Och jag är ingen grabb… 😉

    #81767
    Jajo
    Medlem

    Litet förtydligande igen: Att aldrig tänka på snus och cigaretter igen är en omöjlighet. Men att tänka på snus och cigaretter och bli glad och tacksam över tanken är en högst realistisk dröm!

    #81771
    martin_1
    Medlem

    Kul att ha dig här så länge! Kämpa på!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.