Sluta snusa som ung

Välkommen! Forum Dagbok Sluta snusa som ung

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68764
    Wavee
    Medlem

    Så, nu är det dags att sluta snusa och jag har bestämt mig för att föra en liten dagbok på slutasnusa.se

    Lite information mig mig själv som ska sluta snusa.

    Jag är 17 år gammal. Jag har snusat/rökt i ca 5 år. Vilket inte är länge alls om man tänker efter, men ändå ganska länge med tanke på vad jag har utsatt min unga kropp för i alla dessa år.

    Och pengar för den delen då jag inte har ett jobb eller stadig inkomst vilket motsvarar 1050kr i månaden.

    Sluta röka var nog inte så stort problem då det bara var ersätta det med snuset som jag gillar så mycket mer. Kan hända att jag då och då tar en cigg när jag känner för det, händer mest i skolan då det är som lättillgängligast.

    Vill inte ha några kommentarer om min ålder eller något sådant. Jag la upp denna dagbok endast för att kunna se tillbaka på vad jag har lyckas med och om jag misslyckas, Vad jag misslyckades med och vad jag kan undvika vid nästa försök.

    Jag anser att ett beroende är ett beroende, spelar ingen roll hur länge du har varit beroende. Spelar inte heller roll vad du är beroende till. Har du några motargument mot det så varsågod och skriv.

    Anledningen till att jag vill sluta är nog ganska liknande många andra som försöker.

    1. Bra/Bättre Munhygien

    2. Bättre ekonomi (Nu tänker jag långsiktigt om ca. 10 år, när jag har jobb och en stadig inkomst)

    3. Bättre hälsa

    4. Gladare människor runt omkring mig.

    Hur jag försöker sluta beror mycket på vad jag får för tips.

    Färsk Ingefära är ett tips jag fick från min sjuksköterska i skolan. Vilket har funkat helt okej hittils. (Bättre än förväntat). Men är det någon annan som har ett tips att komma med så var inte rädd att slänga in en kommentar.

    Dag 1 – Denna dag har då inte varit så svår, vaknade runt 11 tiden och jag klarade mig fint tills jag kom och tänka på hur fint det skulle sitta med en snus/cigg. Så dum som jag var så föll jag redan dag ett och tog en cigg vid 13 tiden. Men än är det inte förlorat ska ni se!

    Har klarat mig fint med lätta symptom som rastlöshet och även ovanligt trött under dagen. Tror jag somnade runt 21.00 och vaknade runt 00.00. Har känt mig trött sen dess men hållt mig uppe av någon anledning. Ju längre in i natten/morgonen jag kommer ju mer nikotinsugen känner jag mig. Och jag höll mig förän inte så länge sen då jag gick ut för en cigg.

    Men så som jag ser det så ska man inte vika sig bara för att man tabbar sig.

    Fortsättning följer då jag ska gå och lägga mig nu och sedan logga hur det gick dag 2 får vi väl se imorgon.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.