Sluta snusa nu

Välkommen! Forum Allmänt Sluta snusa nu

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #73460
  Beatrice
  Medlem

  Shit, vad det är bra med denna sida! Att få läsa om andra som går igenom samma sak som en själv och som tar det på precis lika stor allvar som en själv hjälper otroligt mycket!

  Jag slutade snusa för 4 dagar sen då jag glömde dosan hemma när jag gick till jobbet. Väl på jobbet fick jag såklart panik och ringde min sambo ”kom hit med min snus!!”. Men han jobbade till 18.00 så jag hade inget val än att vänta i 3 timmar! Under dessa 3 timmar sökte jag på nätet om snus och hur det påverkar kroppen. Jag hamnade då på slutasnusa forum och fick läsa om hur folk känner sig piggare, gladare, helt enkelt bättre utan snus även om det är fruktansvärt vissa dagar och allt man kan tänka på är att få en härlig kick av nikotin i blodet.

  Jag blev inspirerad och bad min sambo köpa en onico istället för att ta med vanlig snus. Jag kände en riktig nyfikenhet av att se hur jag var utan nikotin. Hur jag mår utan nikotin i kroppen. Så jag sa okej, jag provar i 2 dagar för att se hur det känns. Skrev det på en lapp brevid texten ”Jag får göra vad jag vill, bara jag inte snusar”.

  Det har gått otroligt bra måste jag säga och då kan jag tillägga att jag var en av dom som Alltid hade en snus inne.. även när jag sov! (mest för att jag Råkat somna med en snus men ändå..!)

  Jag kör på onico och det funkar jättebra! Ska se till att inte göra det för länge dock, man måste ju lära av sig detta med att ha något under läppen!

  Men jag har känt mig gladare i allmänhet, vaknat glad och peppad! Jag brukade oftast må väldigt illa när jag vaknade på morgonen och ha en väldigt märklig känsla i min mun och mage.

  Jag äter nu frukost varje dag och mycket frukt. Och detta med att andas djupa andetag och fokusera på annat än snus för en stund hjälper när jag får abstinens.

  Igår, 3e dagen, var den värsta! Jag var såå irriterad och förvirrad. Kändes som att jag levde i en helt annan värld. Då sa min sambo: Men du gör ju det, du har ju levt i en annan värld i 7 år och nu har du brytit detta. Klart det känns lite märkligt!

  Det jag kände var: yr, såg suddigt, kände mig halvt hög faktiskt. Men jag kämpade vidare och försökte göra det till en positiv känsla.. Tänka glada melodier i huvudet istället för att tänka negativa tankar som ”helvete, jag vill ha en snusjävel!! Hatar att sluta snusaaaaa!”

  Jag vet att det endast gått 4 dagar för mig än men jag är superstolt över mig själv och vill inte misslyckas! Accepterar att jag kan misslyckas men fasen vad jobbigt att måsta göra det här igen!

  #78078
  nybrocorner
  Medlem

  Välkommen med i gänget… Kolla gärna in min dagbok här och min blogg… Länk finns i min dagbok…

  #78079
  AndersI
  Medlem

  Nu börjar det för mig. Tog sista snusen igår kväll och det känns bara fint än så länge. Det blir en ganska tuff vecka kan jag tänka mig, men med lite olika aktiviteter så ska det här nog gå.

  Jag har under det senaste året bara snusat hemma på kvällar och helger och hoppas att detta kan vara en bra nedtrappning. Men å andra sidan så har jag längtat efter snusen när jag kom hem.

  Nu är det slut med det!!!!

  #78080
  nybrocorner
  Medlem

  vi står på din sida i de blåsiga dagar som kommer nu… kör hårt – vi finns här

  #78081
  AndersI
  Medlem

  Tack för det!!! Jag känner stödet – jag ska fixa det här!

  #78082
  AndersI
  Medlem

  Klarade måndagen utan snus men det var tufft på kvällen. Nu ska jag se till att klara den här dagen också. Det går mycket lättare på jobbet än hemma. Det var konstigt hur många gånger snuset kom i mina tankar under gårdagskvällen. Riktigt skrämmande vad nikotin kan göra med kroppen.

  Det jag undrar egentligen är – hur kunde jag en gång börja???? Så fruktansvärt dumt att det inte ens finns på kartan.

  Nu kör jag hårt med träning och tuggummi, samt allt annat med barnen.

  #78083

  Beatrice och Andersl,

  Grattis till ett fantastiskt beslut och välkomna hit.

  #78084
  AndersI
  Medlem

  Tack för det! Det känns bra att ha stöd under dessa svåra dagar. Ibland vill jag bara skita i det och köpa en dosa…. men det ska aldrig hända!!!

  #78085
  Beatrice
  Medlem

  En vecka utan nikotin imorgon! Och vad härlig min mun känns, låter gross men det är rätt trevligt att stoppa tungan under läppen och känna att det faktiskt är lent! :O

  Det går faktiskt riktigt bra för mig fortfarande! (peppar, peppar!) Jag har dock haft mina stunder då jag har velat kasta ut allt jag äger ur fönstret samtidigt som jag sliter av mig allt hår. Men det har snabbt gått över. Det jag har förstått med mig själv är jag behöver komma över den känsla man får när man tänker att man ska få ta en snus efter maten till exempel. Att snus är något roligt.. att man ser framemot en snus. Det är den känslan som sätter igång allt de andra. Irritationerna, suuuget, trycket över bröstet.. Om man slutar se snus som något roligt och positivt så skulle allt bli så enkelt. Nu är det ju dock inte enkelt och man får kämpa vidare mot den glädjefulla snusen. Jag försöker iallafall att ”trycka ner” snusen i det negativa träsket genom att säga till min sambo (han snusar litegrann efter att ha slutat röka för ett år sedan) att ”snus är rätt äckligt” och ”jag tror du har ont i huvudet för att du precis tog en snus”. Inte så snällt mot han men det hjälper, bara att höra orden ”snus är inte bra” kanske kan ha en liten effekt på hur min kropp ”tänker”. En annan sak som är en riktig kick in tha bum är att jag har sagt till mina föräldrar att jag har slutat och det skulle ju kännas såå tråkigt att komma hem nästa gång och ba stoppa in en prilla..! Jag vill visa för dom att jag faktiskt är så bra som dom tror ;)

  #78086
  Beatrice
  Medlem

  Hur går det för alla andra här?? :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.