Slut med nikotinmissbruk!

Välkommen! Forum Allmänt Slut med nikotinmissbruk!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73458
    larro
    Medlem

    Hej jag är en kille på 28år snusat sen jag var 14år alltså även snusat i 14år :) Ettan lös är snuset jag kört med sen dess, mellan 3-4 dosor i veckan!

    Dagens Ettan lös på typ Ica kostar ca 50kr det blir ca 200kr i veckan 800kr i månaden 9600kr om året! Oläckert tycker jag!

    För min del så slutar jag för både för hälsans skull och ekonomin!

    I skrivandets stund har jag vare utan nikotin i ca 2,5 dagar! Det jag har läst mig till, är att de är jävligast första 48timmarna då går biologiskt sätt nikotinet ur kroppen! sen trappas suget ner lite grann varje dag till ca 14 dagar då hjärnans receptoarer har förstått att de kommer inte komma nå mer niktotin! Det i sig är inte speciellt lång tid tycker jag! Det jag också lyckades vaska fram på internet var att det ska tydligen vara lika svårt att sluta snusa tobak med nikotin som de är för en heroinmissbrukare att sluta med heroin om det nu är sant så kan man säga att det inte verkar vara nån enkel resa inte för att jag vet nåt om heroin men de tycks säga en hel del om beroendekraften!

    Positivt med att sluta snusa eller produkter med nikotin i är: sömnen ska bli bättre eftersom hjärtfrekvensen blir lägre, du somnar snabbare och sover djupare.

    Blodådror och nervernas kommunikation ska bli bättre blodådrorna vidgas och nervsignalerna ska förbättras även mycket snack om att potensen för män förbättras, kan ju vara bra att sluta för dom som har problem med erektionen eller inte vill få problem med erektionen i framtiden ingen vill väll att kuken ska hänga som en herrmutta!

    Matsmältningen ska tydligen också förbättras eftersom snuset har ett annat ph-värde än det naturliga ph i magen….

    Ganska mycket positivt med att sluta ändå :)

    Hoppas jag kan hjälpa eller inspirera folk att sluta snusa med den Informationen jag har! Testat lite olika snussubtitut som ska hjälpa mig på resan Onico Enbär: lite som göteborgs rape Onico Mint: svider lite underläppen smakar gott XQS Wintert: smakar som tuggumit jenka svider mycket i underläppen bra vid extremt sug måste byta sida hela tiden! OBS undvik snussubtitut som innehåller vete det görs om till socker i käften obra om man vill slippa hål i gaddarna!

    Lycka till och dela gärna med er om min info inte stämmer eller om ni har nåt positivt att berätta om att vara nikotinfri :) Tjao tjao / Niklas

    #78071
    nybrocorner
    Medlem

    Så härligt att höra, en tuff grabb till som vågar lämna nikotinet… du har allt att vinna och inget att förlora…. snus e inge bra på något sätt…

    Lycka till på din resa och tack för ditt pepp…

    Det behöver jag fortfarande…

    #78072
    larro
    Medlem

    Tack ska du ha inne på 5:e dagen nu och det känns underbart :)

    Kämpa på du med!!

    #78073
    nybrocorner
    Medlem

    Då bör det snart vända med det fysiska för dig och börja gå in i det psykiska… lycka till… även om de första dygnen e det jobbigaste så e den psykiska abstinensen som jag tyckt varit det värsta… kolla gärna in min blogg… http://nybrocorner.wordpress.com/

    #78074
    larro
    Medlem

    Okej det kommer alltså eventuellt en sån period också! bra att jag blir förvarnad sjukt bra med mycket kunskap så man kan hantera situationerna bättre! En sak som hjälper sjukt mycket är all träning jag gör är styrkelyftare så blir ganska mycket träning!

    Hur länge hade du snusat innan du sluta? Läste lite på bloggen din 100 dagar är ju sjukt bra de!

    #78075
    nybrocorner
    Medlem

    Jag har gjort 83 dagar tror jag… Kollar när jag närmar mig 100 lite mer… Jag började röka 1981… Gick över till snus 1983… Sen 1989 drog jag minst en dosa om dan… 1990 började jag stödröka lite… Drog 5 till 10 cigg, en och en halv dosa samt ett par pipor… De sista åren…

    #78076

    Hej larro,

    Grattis till ett fantasiskt beslut- Ett halvt liv är en lång tid, men det är enklare än man tror. Efter 38 års snusmissbruk trodde jag att det skulle stå på min gravsten att ¨Här vilar en snusare¨, men jag är inte lika säker på det numera. Bered dig på berg och dalbana, men det går över snabbare än man tror, så det gäller att bita ihop, så går det. Lycka till!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.