På väg mot frihet efter 20 år

Välkommen! Forum Dagbok På väg mot frihet efter 20 år

Taggat: 

Detta ämne innehåller 13 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av  mumintrollet 2 veckor, 4 dagar sedan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #91881

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (25 dagar när inlägget skrevs)

  Slutade med nikotin för drygt 3 veckor sedan. Har varit en ganska tuff resa änsålänge men står fortfarande bestämt emot hjärnans försök att locka mig ner i fördärvet igen. De senaste dagarna har varit riktigt tuffa så jag tänkte prova på att skriva av mig här och hoppas på en lugnande effekt.

  Började snusa för runt 20 år sedan och har sedan dess legat på ungefär 1 dosa portion om dagen. Har gjort ett par försök att sluta tidigare, uppenbarligen utan framgång. Inför mitt första försök att sluta var det någon som sa till mig att det tar ett par veckor att bli kvitt beroendet, detta var något jag tog som en absolut sanning och var, inbillar jag mig, bidragande till att jag misslyckats tidigare. Var helt inställt på att beroendet skulle vara som bortblåst efter just ett par veckor och så är inte fallet som de flesta här fått känna på. Var inte förrän jag hittade det här fantastiska forumet som jag fått en mycket bättre bild av vad jag har framför mig. Nu är jag inställd på att kämpa länge och att jag aldrig någonsin kan släppa på gardet mot snuset.

  Tack till er alla som hängt i och uppdaterat era dagböcker genom hela er resa, är till en fantastiskt stor hjälp.

  #91886

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (27 dagar när inlägget skrevs)

  Underlig abstinens jag haft de senaste dagarna. Typiskt har jag inte haft några som helst problem på morgonen. Först någon gång efter lunch har abstinensen börjar kännas av för att öka allteftersom dagen går. På kvällarna har det varit extremt, har varit inkapabel att få något gjort över huvud taget. Trist när kvällarna nuförtiden är den enda ”egentiden” man har. (Har 2 barn 2 och 5 år). Nåja, ska inte klaga. Väldigt skönt att det varit ett par dagar där jag kunnat vara fokuserad på jobbet, är också på jobbet jag är som mest rädd för att hjärnan ska lyckas lura mig att smyga iväg till butiken och köpa en dosa. Blir lättare att stå emot om ”du behöver snus för att kunna fokusera” kortet inte spelas.
  När jag tidigare försökt sluta har jag alltid blivit abstinent efter några minuters vakentid, sen har den svajat upp och ner under dagen.

  Är fortfarande rädd för att misslyckas med att sluta snusa. Just nu är kursen stadig men det kan svänga snabbt. Hoppas jag kommer att ha styrkan att hålla ihop och faktiskt sluta på riktigt. Mitt senaste rekord i uppehåll var 21 dagar så det ser i alla fall lovande ut.

  #91893

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (29 dagar när inlägget skrevs)

  Gäller att vara på sin vakt!
  Igår var det en riktigt enkel dag, skulle nästan vilja säga att jag inte hade några problem överhuvudtaget. Hela dagen kändes ”mild”. (Tänkte dock på snus / sluta snusa mer eller mindre konstant). Efter en sån dag gick det väldigt snabbt att börja naivt tänka ”så skönt, nu är det nog över”. När väl snusmonstret slog till idag så var gardet inte uppe, var inte i en situation där jag kunde skaffa nikotin så lyckades hålla mig men det var helt klart en varning att jag inte ska slappna av. Tog lyckligtvis mig igenom dagen utan några missöden.

  Efter imorgon firar jag mitt första större delmål, 30 dagar!

  #91894

  anak1n
  Medlem

  Hej Grabbar!

  Snusdemonen har varit på mig sen jag var 15 år gammal. Har snusat i 15 år, så halva mit liv. Kan säga jag äntligen har lyckats kämpa mig från white till vanlig portion… Till att nu äntligen tacka fan att jag kan trycka i mig en hel dosa lösing under läppen. Känner mig helt jävla oövervinlig! Ska ut på stan och skinka på nån dam på retro toan med vitt i näsan. Jag kommer aldrig att sluta prilla, det finns inget annat i mitt liv som är så bra som prillan. När jag mår dåligt tar prillan mig på plats igen. När jag mår bra så smäller prillan upp mig ännu mer. Vette fan vad ni svamlar men att sluta att snusa är det värsta jag har hört i hela mitt liv. Har försökt flertalet gången men nu sitter prillan så långt upp under läppen att gudarna har visat sig för mig. Självaste lucifer von prillus har kommit till mig!! DET ÄR SANT VON PRILLUS FINNS! Jag förstår mig inte på varelser som er….. Varför ska man sluta snusa? Vad är då meningen med livet? Jag förstår bara inte varför man ens tänker tanken på sluta. Det är ju guds frukt, guds gåva till människan! Vi nordbor är ju trots allt vikingar. Satt vikingarna och gnällde som ett pack ziggisar över en påse pant, när dom satt kring elden innan striden? NEJ!?!?!?!? Dom tog en fet lösing under ena och en stor jävla flugsvamp under den andra! Sen gick dom ut i krig för att kämpa för våra rättigheter att snusa. Valkyrorna hämtade dessa fallna krigare med varsin stock ETTAN lös för deras insatser när du föll. Jag förstår inte, vart fan är sverige på väg? Hur ska jag kunna öppna min elk 7.2%? Det är dosan som kommer va med mig ändå in i graven, min sista önskan kommer att vara en hel dosa ettan lös under min läpp när jag begravs. Det är i alla fall min slutsats på det hela. Prisa Prillan, bekämpa hatet för snuset!

  Anak1n

  #91900

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1707 dagar sedan
  (1671 dagar när inlägget skrevs)

  Grattis till 1 månad Randig.

  Lägg till något i dina rutiner i vardagen. Då du tagit bort något.
  Kolla mängden nikotin du har brukat.
  Läs runt i dagböcker här. Jag minns någon som ”trappade-ner”med
  ett snus som hade högre halt nikotin i sig…..Ren okunskap.
  Ett tips Ha lite koll.

  Drick vatten hjälp rensningen av kroppen.

  Vante Ante

  #91902

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (31 dagar när inlägget skrevs)

  Tack för kommentaren Vante Ante. Känns som du tolkade inlägget från anak1n ovan som mitt?

  #91903

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (31 dagar när inlägget skrevs)

  Var väldigt nära i söndags att jag lyckades övertala mig att börja igen. Gäller att ge sig tid att argumentera med sig själv, lättare sagt än gjort. När jag väl tänker inser jag att snuset har väldigt få uppsidor, speciellt när man snusat länge. Det enda positiva är att man emellanåt får ett litet nikotinrus. De direkt mätbara negativa sidorna:
  – Ojämn hjärtrytm
  – Ökad hjärtslagsfrekvens
  – Skakiga händer
  – Ångest om man glömmer dosa
  – ”Snusplanering” inför resor
  – Sönderfrätt läpp
  – Årsavgift på runt 18000 kr

  Är för tillfället tillbaks på stabil mark, lyckats mota bort snustrollet för den här gången men jag måste vara på min vakt konstant.

  #91904

  manoeuvre
  Medlem

  Jag vet inte om pengar motiverar dig, men om du tar ett investmentbolag som Öresund så har dom snittat 18% per år sedan 1994. Det betyder att 18000 kr investerade vid ett tillfälle i Öresund skulle ha kunnat gett dig ca 94000 kr på tio år. Tänk om du istället hade investerat 18000 kr PER ÅR! Dina ”snuspengar”.:)

  #91905

  Vante Ante
  Medlem
  Blev snusfri
  2015-06-24
  1707 dagar sedan
  (1672 dagar när inlägget skrevs)

  Hej igen Randig.

  Jag ber om ursäkt för ihop blandningen.

  OCH ber ”anark1n” om att skapa en egen tråd
  som går att följa här.Tack.

  Detta har skett några gånger & blir bara förvirrande
  för båda parter.

  Det finns enbart fördelar med att sluta sitt
  missbruk av nikotin. Men”det är vägen som gör resan”

  Lycka till/
  Vante Ante

  #91909

  Randig
  Medlem
  Blev snusfri
  2019-12-20
  67 dagar sedan
  (34 dagar när inlägget skrevs)

  Känner fortfarande stundvis väldigt intensiv abstinens, det som verkar hända är att det blir kortare ”attacker” och att de händer mer sällan. Har t.o.m hänt nu att det gått en hel timme utan jag tänkt på snus … Kvällarna är fortfarande värst. Ibland undrar om det någonsin kommer att gå över och bli mildare. Tricket är att sysselsätta sig med något, vad som helst, då brukar man rätt snabbt glömma bort sina besvär. Det är något som helt klart skiljer sig från de första dagarna, att ”attackerna” inte är alls lika efterhängsna, det behövs inte lika mycket distraktion nu som det behövdes i början.

  Nästa större mål är 100 dagar. Delmål som ligger närmst är 40 dagar!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.