Okynnessnusande/slentriansnusande

Välkommen! Forum Allmänt Okynnessnusande/slentriansnusande

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #97423
  felixbackgard
  Deltagare

  Hej!

  Jag är ny här på forumet och har ett problem som jag undrar om andra sitter med.

  Under dagarna när jag är aktiv med plugg och annat så tycker jag att mitt snusande stannar vid en rimlig mängd. Ofta blir det en snus i timmen ungefär, vilket känns okej även om jag har en ambition om att minska detta. Problemet infaller ofta när jag kommer hem.

  När jag ligger hemma efter en lång dag kan jag uppleva att jag bara cirkulerar snus konstant utan egentligt syfte. Det är lite samma som när det finns chips hemma, jag har väldigt svårt att äta en rimlig mängd utan oftast ryker hela påsen.

  Finns det andra här som har liknande problem med ”självkontroll”. Finns det snnus hemma går det nästan alltid en mängd som inte känns okej för mig personligen och det hade skönt att höra om det finns andra i liknande sits och kanske hur ni hanterar det?

  Mvh,
  Slentriansnusaren

  #97426
  Snuskalkon
  Deltagare

  Läser du runt lite på forumet här är vi många som haft liknande bekymmer. Typ snusa bara för snusandets skull.. Ingen njutning alls utan bara byta snus för ”det brukar jag göra”…

  Kanske inte vad du vill höra men lösningen på alla snusproblem är att sluta helt med snus 🙂

  #97980
  Micklaren
  Deltagare

  När jag var rökare så hade jag alltid den perfekta cigaretten som en sorts föreställning i sinnet. Den där man tar när man har litet för litet nikotin i systemet och gärna ihop med någon dryck eller efter mat eller upplevelse.
  Fast 99.9% av cigaretterna är bara slentriancigaretter, man är uttråkad och röker en cigarett för att man omedvetet söker den perfekta cigaretten. Eller så är man på flykt från abstinens. Njutningen med nikotin är ju att bota abstinens, inte direkt någon vällustkänsla i sig.

  Mitt allra första steg till att sluta med nikotin, tio år innan jag faktiskt slutade, var att acceptera att den perfekta cigaretten är en myt och en vanföreställning. I verkligheten så är cigaretten slentrianrökande där jag röker trots att jag inte ens har någon abstinens, av uttråkning, och snarast får en vag obehagsreaktion av överdosering av nikotin.

  #97981
  Ziiid
  Medlem

  Ett extremt bra inlägg Micklaren! Det är precis så det är. Även med snus såklart…

  #97987
  himmelstrutz
  Deltagare

  ”Njutningen med nikotin är ju att bota abstinens, inte direkt någon vällustkänsla i sig.”

  – årets citat!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.