Nytt försök…..igen.

Välkommen! Forum Dagbok Nytt försök…..igen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 75 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #83177
  Kalkonen
  Medlem

  Då var man här igen. Slutade med totalkrasch förra gången jag var på forumet och efter det så har jag slutat vid ett flertal tillfällen utan att lyckas mer än max en vecka. Sitter nu och funderar på om jag skall göra ett nytt försök med början idag. Hade planerat nikotinstopp till i mitten av månaden men nu när all tobak är slut så har jag helt enkelt inte lust att köpa mer. Skall försöka ha en liten annorlunda inställning denna gång och inte sitta och räkna dagar, timmar, minuter och kronor hela tiden. Skall helt enkelt försöka sätta hälsan i lite större fokus och verkligen tänka på de positiva effekterna av ett nikotinstopp. Erfarenheten visar ju att energinivån ökar markant i kroppen och lusten att göra saker blir större. Just nu är jag bara en trött tjock gubbe som helst inget gör och det trivs jag banne mig inte med.

  #83178
  Jajo
  Medlem

  Härligt! Spontana försök har visat sig lyckas dubbelt så ofta som planerade nikotinstopp (källa: http://whyquit.com/whyquit/LinksBPlanning.html) – och att gå cold turkey är även det sätt att sluta som ger flest nikotinfria själar. Optimala förutsättningar, med andra ord! 😉

  Hemsidan ovan hjälpte mig enormt när jag slutade, speciellt denna pdf: http://whyquit.com/Tips2007.pdf (jag var förvisso både rökare och snusare, men nikotin är nikotin är nikotin).

  Ett stort lycka till!

  #83179
  martin_1
  Medlem

  Jag fick nog en dag när jag kom hem från affären och hade glömt att köpa snus. Så det är inte alltid nödvändigt att planera tror jag. Bara man är tillräckligt motiverad och redo att offra sitt välmående ett tag så har man en god chans. Lycka till!

  #83833
  Kalkonen
  Medlem

  Fan, denna dag blev inge vidare. Inte så att det blivit återfall eller så men humörmässigt har det varit riktigt sunkigt. Vet inte varför men teorin är nog att det konsumerats på tok för mycket sötsaker och annat som satt systemet ur balans. Skall nog efter att jag sänkt knattarna köra ett riktigt träningspass och sen med spänning invänta morgondagen. Värre kan det i varje fall inte bli. Vet att det bruukar komma en tråkig period vid ca 40 dagar, har faktiskt åkt dit där ett par gånger tidigare och är därför lite spänd inför de kommande dagarna/veckorna.

  #83834

  Det är bara att bita ihop ett par veckor, så är du över toppen sen. Många har skrivit om värsta motlutet just kring den tidsperiod där du befinner sig, men att det sen väntar en lång nedförsbacke. Kämpa på!

  #83900
  Kalkonen
  Medlem

  Fortfarande nikotinfri. Så här länge har jag inte klarat en enda gång sen jag började igen 2010 tror jag det var. Inga planer finns på att börja igen heller. Lika bra går det för frun som slutade röka i samma veva. Enda nackdelen som jag ser det är att vi bägge har lite kortare stubin och att diskussionerna blir lite hetare om vi inte är överens.
  Hoppas det går bra för alla andra kämpar där ute.

  #83905
  Perseus
  Medlem

  Bra jobbat Kalkonen! Jäkligt bra att frun också är med, ni har stöttning av varandra.

  56 dagar. snart igenom alltså. Bara kämpa på. Kost, sömn och motion är nyckeln.

  #83928
  messi
  Medlem

  Du är nära nu kalkonen.. Jag kände mig fortfarande lite låg när jag va på 60 dagar… Men när jag va på runt 80-90 började det kännas riktigt bra! Kör på!!!

  #86880
  Kalkonen
  Medlem

  23 timmar in i senaste sluta projektet. Hur skall det gå? Har misslyckats vid alla tidigare försök, senast efter närmare 70 dagars avhållsamhet. Känns rätt bra just nu, lite yr bara.

  #86881
  DrSnus
  Medlem

  Man kan se det som misslyckanden, eller så kan man se det som träning. Övning ger färdighet! Varje gång du slutar köper du en lott som till sist borde ge vinst. Lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 75 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.