Nyårslöftet

Välkommen! Forum Dagbok Nyårslöftet

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68759
    Fotboll
    Medlem

    Hej,

    Jag hittade denna sida av en slump, tack för att den finns och för att ni lagt ner tid på att hjälpa folk som vill sluta sluta. Uppskattas väldigt mycket så bestämde mig för att skriva här.

    Jag har som säkert många andra här bestämt sig att sluta snusa som nyårslöfte så jag tänkte skriva och så kan vi alla hjälpas åt att klara detta.

    För mig är snus bland det bästa jag vet. Jag älskar snus, det är typ som min bästa vän, att bara ta en när man mår dåligt, efter man borstat tänderna, att missbruka snus när det är stressigt på jobbet men ändå må bra utav det, efter maten, när man vaknar. Det är en dröm, älskar det så mycket, kan fortsätta i dagar att skriva scenarion.

    Hur som helst så har jag snusat i 6 år och bestämt mig för att sluta, det är dyrt, dåligt för hälsan och jag har hört hemska historier om hur svårt det är att sluta snusa när man gjort det så länge som vissa av er gjort i forumet så vill få det gjort nu!

    Idag är min 3e dag, det har vart extremt jobbigt. Igår bråkade jag med tjejen om exakt ingenting men det urartade och blev så stort att jag uppmanade henne till att göra slut. Helt sjukt nu när jag tänker på det eftersom jag aldrig gått så långt i ett bråk förut. Det skrämmer mig. Påverkas så mycket av att inte snusa och är så irreterad hela tiden. Känner inte igen mig själv och känns typ som man är hälften av vem man brukade vara.

    Hur har ni det? Hur funkar det för er ?

    PS. Jag bestämde mig för att inte köra något nikotintuggumi eller nikotinfritt snus då jag inte tror på det, tror man ska slut tvärt och kriga på bara. Hur tycker ni?

    #75924
    Strid
    Medlem

    Hej! Bra att sluta tvärt! Blir enklare i längden tror jag! Försök att förklara för din tjej hur man blir utav att sluta med snus, Det är en drog. Försök att få henne att läsa i forumet så kanske hon får förståelse till varför du har sådan kortstubin över ingenting. Lyckatill!

    #75925
    Fotboll
    Medlem

    Strid, tack för din respons. Angående henne så är det lugnt nu, hon förstod och det är löst.

    Kul att du har samma uppfattning som mig när det gäller att sluta tvärt. Jag vill så gärna ta en nikotinfri snus, skulle vara så underbart men samtidigt skulle det vara fuskigt tror jag för man får själva känlsan av att ta en snus och det är nog inte så smart om man vill sluta. Hur går det för dig Strid?

    Idag har det gått bra, har införskaffat fullt med extra tuggumin som jag stoppar in som en galning efter varann men det hjälper och får mig att hålla tankarna borta från snus.

    Får fortsätta kämpa!

    En vän till mig som hade vart snusfri i ca 1 år sa allid till mig han mådde lika bra utan snus som han mådde med snus när han försökte få mig att sluta. Jag nickade alltid men jag trodde honom aldrig, hur kan man liksom må bättre av att inte snusa? Alla vet hur underbart BRA man mår när man får snusa, dödar alla bekymmer oftast! Men nu när jag tänker på det så kanske han har rätt i alla fall.. ska fundera mer på detta

    #75926
    Strid
    Medlem

    Jag håller på att trappa ner lite försiktigt, den 9/1 kommer smällen för mig. har dragit upp en ”dagbok” här med ett inlägg i. Kommer uppdatera den dagligen från den 9e.

    Fortsätt med tuggummin! Det kommer jag att göra!

    Jo snus är livet. men man inbillar sig det säkert för att kroppen har en sådan behov att få det för att kunna koppla av. :)

    Kämpa!

    #75927
    Jarre
    Medlem

    Om du redan klarat 3 dagar utan hjälpmedel, så är det ingen mening att börja med något heller. Lycka till och kom ihåg att det blir bättre med tiden:)

    #75928
    DanneSLUTAR
    Medlem

    Hittade denna sida av en slump jag med… varit utan i en dag o de e hemskt just nu…. Tänderna sitter plötsligt snett o kliar… halsen e torr o gör ont o ja känner mig nästa berusad. De e kaos men de ska gå o bli av me de där hemska men ack så älskade giftet.

    Kämpa på nu Fotboll!

    #75929
    Petter
    Medlem

    De är många gånger ett iskallt stålbad, fokusera dina tankar på någonting annat,det hjälper dig att gå vidare.Bästa tips när det är som värst gå ut gå en runda. Inne på min tredje dag utan snus, obs tror ej på plåster el dyl… Go On!!!! 😉

    #75930
    Fyrkanten
    Medlem

    Fan har ni kommit så här långt så är det bara att köra. Dag 3-4 var de värsta för mig. Kommer ni bara förbi dessa är mycket gjort. Har själv hållit uppe i ca 19-20 dagar. Har tyvärr ingen exakt dag. Jag känner mig redan färdig och klar. Det har jag nästan gjort i veckas tid nu. Visst är det fortfarande jobbigt ibland men inte i närheten av vad det var förut. Så kämpa på nu, det blir snart mycket lättare

    #75931
    Fotboll
    Medlem

    Hej igen,

    Tack för alla svar från alla, ni ska bara veta hur mycket det betyder för mig, gör det mycket enklare när man får hjälp!

    Igår kväll var riktigt jobbigt för mig, började ifrågasätta varför jag ens försöker sluta snusa, det är ju så underbart! Hade riktigt dåliga tankar typ som:

    ”Jag kan ju alltid sluta sen”

    ”Jag har aldrig hört någon dö av snus direkt och dom som får sjukdommar har ju typ snusat i 20-30 år så det är nog lugnt om jag fortsätter”

    eller den som säkert alla tänkt på ”En snus kan jag ju ta, lätt att jag klarar det, det är ju bara en snus”. Helt sjukt hur kroppen bara gör allt för nikotinet.

    Vad brukar du få för tankar och hur står du emot dom?

    Jag lyckades stå emot tack och lov och mycket på grund av att jag inte vill se mig själv som en förlorare, jag ska klara det har jag bestämt mig för. Idag går det bättre, har köpt en sån där burk extra med 60 st tuggumin i som jag tar stup i kvarten.

    Laddade även ner en sån där app, där det står hur lång tid man vart från snus samt hur mycket pengar man sparat, hittils har jag sparat 156kr. Inte så mycket alls men i längden och i slutet av månaden kommer man nog förstå hur mycket man sparat.

    Strid.

    Jag hoppas din metod funkar, jag tror egentligen allt handlar om att vara mentalt förberedd på att sluta o då funkar det. Ska in o läsa din sen och se hur det går! :)

    Tack Jarre, det känns skönt att höra att det blir bättre med tiden.

    Danne och Petter tack ni har så rätt det är bara att kriga på, ju längre de går desto enklare blir det. Petter du är inne på samma dag som mig och samma metod, skulle vara intressant att följa hur det går för dig. Vi får kämpa på och inte ge upp.

    Fyrkanten. Tack och stora appolåder till dig som kommit så långt hittils, hoppas de fortsätter. Dock så vill jag bara ge tipset att inte känna dig färdig och klar än, har försökt sluta förut men åkt dit efter 2-3 månader igen för att man trott att man är så stark, man blir lurad och ska vara på sin vakt hela tiden.

    Keep on fighting!

    Lycka till alla!

    #75932
    DanneSLUTAR
    Medlem

    Tankar som :- ”Den polaren snusar så då kan ja fortsätta”

    – ”Jamen ja kan ju ta o snusa vidare o trappa ner sakta senare”

    – ”ja kommer aldrig klara det så kan lika gärna börja nu än om en veckas lidande”

    – ”alla som slutar säger dom är sugna hela livet så varför sluta”

    Sjukt vilken vidrig liten drog de där är…kroppen gör verkligen allt för o lura i dig skiten o de tycker ja är lite spännande att känna av och kämpa mot.

    Tur man fått någon knäpp och är så envis med att aldrig ens titta åt snuset, (har dosa med 7st kvar som stnnar där). De här ska banne mig gå så man slipper vara slav under ett gift.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.