Nya regler hotar snuset!

Välkommen! Forum Allmänt Nya regler hotar snuset!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73577
    lufttork
    Medlem

    http://www.sydsvenskan.se/Pages/ArticlePage.aspx?id=685256&epslanguage=sv

    Vad tycker ni?

    Jag tycker att det är helt fel väg att gå. Lite som att förbjuda godistillverkare att göra godis som smakar gott för att undvika diabetes och fetma. Förbjud nikotinet och andra ämnen som har en beroende framkallande verkan.

    #78515
    Martinan
    Medlem

    Jag har rätt att förbjuda mig själv att använda snus.

    Jag har INTE rätt att använda våld och tvång för att förbjuda andra medborgare att snusa. När man snusar så skadar man bara sig själv.

    Det handlar om tolerans och respekt för andra. Använd uppmuntran och information istället om du vill hjälpa andra att sluta snusa eller låta bli att börja.

    #78516

    Om hasch, amfetamin och heroin var tillåtet att sälja på vilken mack som helst till ett överkomligt (och naturligtvis av staten skattat) pris, så skulle användandet öka, fastän alla vet att dessa substanser är väldigt onyttiga och beroendeframkallande. Det finns ett starkt vetenskapligt samband mellan tillgänglighet och konsumtion när det gäller beroendeframkallande substanser. Utan att tveka skulle myndigheterna ta till både våld och tvång för att se till att det inte blir av, och beslutet skulle vara demokratiskt förankrat i befolkningen. De flesta vill inte ha knark och narkomaner i sin närmaste omgivning….

    Om snus aldrig funnits i Sverige, så skulle Swedish Match bli tvungen att använda seriös lobbying och mutor för att lyckats med att få tillstånd att marknadsföra en sådan giftig och beroendeframkallande produkt som snus även i Sverige. Eftersom det är etablerat, kommer de undan med att profitera på människors beroende och lidande, och även med att rekrytera nya unga människor till giftet.

    Här vet vi av egen bitter erfarenhet vilket potent gift nikotin är, och vilket lidande som är förknippat med att rätta till sitt stora misstag. Vi vill inte att våra barn och våra nära ska tvingas lära sig detta den hårda vagen, så som vi fick göra.

    Är det då så konstigt att andra länder med betydligt större folkmängder än Sverige inte vill ha in skiten i sitt land? De har sett vad andra nikotinprodukten gör, och de är helt enkelt inte intresserade av att bredda nikotinmissbruket. De har all rätt, och moralisk skyldighet, att skydda sin befolkning från etableringen av nya beroendeframkallande droger i sitt land. Om en ynka miljon snusmissbrukare i Sverige kommer i kläm väger säkert lätt för dem.

    Det finns andra svenska traditioner än snuset som vi borde vara mer måna om att värna. Jag kommer inte att sakna snuset i Europa.

    #78517
    Martinan
    Medlem

    Jag tycker inte jag har rätt att använda tvång för att hindra andra myndiga medborgare att använda hasch, amfetamin och heroin heller, så länge de nyttjas på ett sätt som inte utsätter andra för fara. Är man myndig är man ansvarig för sina handlingar. På gott och ont.

    Om du vill ha rätt att hindra dina barn att använda nikotin et al bör du argumentera för att föräldrar skall få större makt över sina barn istället? Det tycker jag är logiskt, barn är beroende för sin försörjning av sina föräldrar och föräldrar är dessutom ansvariga för barnens handlingar, då bör föräldrar ha mycket långtgående befogenheter gentemot sina barn.

    #78518
    Martinan
    Medlem

    Att använda polismakt och lagtvång (alltså våld) för den här sortens saker är helt enkelt oetiskt, omoraliskt, fel. Det vittnar också om ett läskigt, totalitärt förhållningssätt till världen. Jag ser framför mig ett gäng likriktade moralistiska fanatiker med stirrande blick som är redo att gå över lik för att bygga sin utopiska värld där inget lidande finns och där ingen omoral finns och som det inte faller in att fundera på om de har rätt att tvinga andra. Det är ju för den goda sakens skull! Alla medel är tillåtna! Sånt har slutat med miljontals döda människor, historiskt.

    DU HAR INTE RÄTT ATT TVINGA ANDRA. Om inte deras beteende är till skada för dig.

    #78519

    Vi utsätts för tvång varje dag. Majoritetens diktatur där 51% av människorna bestämmer över de övriga 49% liv. Det kallas för demokrati…

    Rom byggdes inte på en dag

    Och tärningen är kastad och världen ligger klar

    Det här är ett korståg, tra la la

    Så skål mina herrar, blott stjärnorna är kvar

    Vi är fredskorpar, Kalashnikovkamrater

    Coca-Cola Cowboys, och pojksoldater

    Hello Hurray, we are the Great

    We are the soldiers of the human race

    Hello Hurray, we are the Great

    We are the soldiers of the human race

    Öst är mest, men väst är bäst, kamrat

    Vi kommer från Metropolis, men passen är från Moskva

    Och allting här är gratis om du svär

    Att skyldra ditt gevär och va en baseboll proletär

    Vi är fredskorpar, Kalashnikovkamrater

    Coca-Cola Cowboys, och pojksoldater

    Vi älskar er med vår mission

    Vi älskar våran religion

    Vi älskar er i vårat våld

    Vi älskar vår paroll

    Hello Hurray, we are the Great

    We are the soldiers of the human race

    Hello Hurray, we are the Great

    We are the soldiers of the human race

    We know it’s best for you!

    Vi kommer och vi trampar på er jord

    Och dem som inte är med oss är emot

    Spela inte hjälte, vår dröm den är global

    Imperiet skall segra, tra la la ha ha

    Hello Hurray, we are the Great

    We are the soldiers of the human race

    Hello Hurray, we are the Great

    We are the soldiers of the human race

    We know it’s best for you!

    #78520

    Tilläggas ska väl att jag är en riktig vindflöjel. För ett halvår sedan skulle jag ställt mig på barrikaderna och kämpat minoritetens kamp emot det stora EU monstret. Eftersom jag inte behöver snuset längre, och inte kommer att göra det i fortsättningen heller 8) , så kan det kvitta för mig om det försvinner. Egoistiskt? Jepp!

    Gillade för övrigt din målande beskrivning av det totalitära samhället Martinan, frestelsen att lägga upp Imperiets låt blev bara för stor…

    #78521
    Martinan
    Medlem

    Snus är dåligt! Så låt oss BERÄTTA om hur dåligt det är. Och gratulera oss själva när andra medborgare lyssnar på oss? Låt oss stödja varandra att bli friare människor genom att upphöra med en dyr och dålig vana som vi själva VALT att skaffa oss?

    Och tack för låten och tack för de förbindliga orden när jag är så högljudd.

    #78522
    lufttork
    Medlem

    Staten vill inte att snuset förbjuds. Det är en kassako för staten som finansierar mycket politisk dumhet. Swedish match har en vinstmarginal på 40% och vilket företag har det. Det är tack vare alla dumma själar som hela tiden börjar med skiten.

    #78523
    nybrocorner
    Medlem

    Jag har på mindre än 6 månader sparat 13 000 kr… vilket säkert staten sett som minskat skatteinflöde och SM sett som minskad vinst… får jag välja så skall jag aldrig skatta så igen och gynna detta företag…

    Ingen skulle vara gladare än jag om det blev lite restriktioner kring snuset… framför allt enstandarddosa alla ser likadana ut… med namnet väldigt litet…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.