Nu var det slut på snus

Välkommen! Forum Dagbok Nu var det slut på snus

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #89398

  Efter drygt fem års snusande, med vissa kortare uppehåll, är mitt mål att nu ta en rejäl paus (eller kanske till och med sluta helt?). Det senaste året har jag snusat lite mer än tidigare år, ungefär en dosa på två dagar. Första delmålet är inställt på att klara 100 dagar utan snus.

  Jag är nu inne på andra dagen. Efter ett tandläkarbesök igår, där det uppdagades att mitt tandkött var väldigt irriterat, bestämde jag mig för att det helt enkelt inte kändes värt att snusa längre. Snusdosorna slängdes i papperskorgen utanför tandvårdshuset och ett liv utan snus fick därmed en början.

  Första dagen gick förvånansvärt smärtfritt. Hade förväntat mig starkare känslor av abstinens. Kände mig lite mer glad, lite mer trött och lite mer irriterad än vanligt, kanske är det vanligt att humöret svänger endel när det inte längre vilar en snus under läppen? Vaknade dessutom väldigt tidigt denna morgon, dag två, kanske hör det också till när nikotinet inte längre flödar in i kroppen?

  Har ramlat in på denna sida vid något tidigare tillfälle och läst några trådar från personer som slutat snusa. Kändes inspirerande att ta del av andras kamp mot snuset, hoppas att den här lilla tråden ska få inspirera någon som går i tanken på att sluta eller kanske redan har slutat.

  Känsla dag 2: det här ska nog gå bra alltså!

  #109655

  På det igen! Slutade snusa i förrgår. Har snusat minisnus (general + rapé) ett rätt bra tag nu – ett par år. Tidigare har jag snusat stora prillor, men det var ett par år sedan. Hade ett rejält uppehåll på kanske två år, men sen åkte jag dit på att jag ”bara skulle ta en snus” vid en födelsedag för kanske 2,3 år sen.

  För första gången använder jag mig av hjälpmedel, nikotinplåster med minsta dosen, som förhoppningsvis ska hjälpa mig genom den värsta perioden under de kommande två veckorna. Varit lite tröttare än vanligt igår och idag, lite illamående och skiftande humör. Men inte så mycket sug eller abstinens, är nog plåstret som underlättar på den fronten. Känner mig motiverad och hyfsat stark hittills. Hoppas att det ska fortsätta på rätt håll och att det ska bli en långsiktig förändring denna gång!

  #109664
  Swirish
  Deltagare

  Bra jobbat så här långt!

  Du är igenom den första risk-fasen, de första 8 dagarna är störst risk för återfall. Visste du att det vanligtvis tar flera försök innan man blir bestående nikotinfri? Sömnbesvär och att känna sig irriterad är mycket vanligt.

  Vi har utvecklat ett sms-stöd där vi peppar och motiverar användare genom hela de första månaderna utan snus. Det är gratis och går att skriva upp sig på här: https://sickofsmoking.app/ Vi är en startup bestående av tobaks-avvänjare och forskare.

  Bra jobbat så här långt och välkommen att höra av dig! Mvh Ingrid

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.