Nu måste jag motstå snuset

Välkommen! Forum Dagbok Nu måste jag motstå snuset

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68232
    Kent58
    Medlem

    16 000 dosor. Och om jag räknar med 20 spänn per dosa så har jag snusat upp 320.000 kronor på 45 år.

    Har försökt att sluta tidigare. För några år sedan höll jag upp i 5 månader. Men, under en trevlig kväll tillsammans med några vänner så tiggde jag till mig en cigarill. Det skulle jag inte ha gjort för det var startskottet till att jag började snusa igen. Alla mina ansträngningar som ändå lyckades efter 5 månader grusades helt pga en cigarill.

    Nu gör jag ett försök igen. Har hållit upp med snuset i 2 dagar. Tyvärr måste jag köra nikotin tugggummi. Det funkar hjälpligt så här långt. Men jag vill inte få ett beroende av nikotin tuggumi. Har en kompis som slutade röka för sju år sedan. Han kör fortfarande nikotin tuggummi. Och det är ju inte heller så lyckat tycker jag.

    Det känns ändå som att snuset givit mig lung och ro. Skänkt mig harmoni, troligen falsk. Jag var 13 år när jag började snusa. Förstår egentiligen inte varför man började, det var ju faktiskt äckligt i början. Man höll ju på att ”dö” när man satt en hel lektion i skolan och svalde och svettades då det började rinna från lössnusen.

    Att jag nu vill sluta beror på flera saker. Ständigt denna koll på att det finns snus på lager och jakt efter de bästa priserna. Vilket sjukt engagemang egentligen.

    En stor anledning för mig nu är att jag inte mår bra av snuset. Har fått symtom som stör både mig, min fru och omgivning. Är i princip snusförgiftad. Så känns det. Hjärtfrekvensen har ökat, har ständigt harklingar pga slem i halsen. Det senare stör min fru. Och även mig eftersom jag även har drabbats av stora sömnbesvär. Lider sedan några år av klåda på en del ställen. Jag tror det beror på den stora koncentrationen av snus i kroppen.

    Min kropp säger nu ifrån och det jag vinner på att sluta är: spar pengar och slipper jaga snus, pulsen kommer gå ner, harklingarna försvinner, klådan försvinner och jag kommer kunna sova. Och så får jag förstås bättre munhygien. Jag är noga med tänderna och använder tandtråd etc. Trots det så kan jag blöda från tandköttet då jag borstat tänderna när jag har snusat. Och, det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att man har snus inne i munnen 18 av dygnets 24 timmar. Redan nu efter 2 dagar utan snus så mår tandköttet kanon. För att skingra tankarna så har jag börjat med längdåkning 2-3 ggr i veckan. Får se om jag klarar det här, det kan vara så mycket runt omkring en som händer att jag börjar snusa igen.

    #74167
    Snusmupp
    Medlem

    Det finns många hårdkokta snusare som förespråkar att doskan skall kastas direkt och att man skall ta skiten i ett lass och härda ut. Ja, det funkar. Jag valde en annan variant. Det som i slutänden räknas är att nikotintillförseln totalt upphört! Hur man tar sig dit är mycket individuellt. Det ena är inte sämre än det andra så länge man inte byter en form av nikotinberoende mot en annan. För det är ju trots allt nikotinet och det beroendet vi vill bli av med.

    Lite av hela idén med att skriva på ett forum är ju att finna stöd genom andra som går igenom samma avgiftning. Denna sidan är ett alldeles förträffligt sätt att bearbeta svårigheterna tycker jag.

    Mycket bra beslut av dig att sluta snusa! Det går bara man vill! Har du konsulterat sjukvården angående din avvänjning? 45 år är en lång tid av missbruk och det är en helvetesresa du har framför dig, men du klarar det bara du vill!!! Det har vi alla gemensamt här inne, vi klarar det bara vi vill. Vilket många har gjort! Många snusar i tiotals år men är inte beredda att lägga ens två år på avvänjning och ett liv i frihet. Det tar tid att bli fri, men när du kommit en bit på vägen är lyckan oslagbar!

    De fysiska förbättringarna kommer snabbare än du anar!

    LYCKA TILL KENT!!!

    //Snusmuppen (Min dagbok: 44+0)

    #74168
    TLiman
    Medlem

    Lycka till Kent!

    Själv började jag sluta idag ungefär… Har dock inte snusat så länge som du. Men 18 år räcker en bit det också.

    Slutade rakt av en gång för sex år sedan (höll upp i ett och ett halvt år), och det var det djävligaste jag varit med om. Två dagar av frossa, så nu gör jag som du och skaffar nikotintuggummi i kväll. Men jag jobbar idag på att minska snusandet och jobba med självkontrollen. Bara två portionspåsar sedan detta dygnet än så länge.

    Keep up the good work!!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.