Nu jävlar!

Välkommen! Forum Dagbok Nu jävlar!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68272
    randas
    Medlem

    Jag är inte mycket för det här med bloggar eller blottande av livsbeslut på nätet men det här känns annorlunda. Det kom nämligen plötsligt för mig att mitt nikotinberoende är det absolut mest meningslösa i hela mitt liv. Då pratar jag förstås inte om snuset i sig, det har ju uppenbarligen fyllt nån märklig funktion. Det jag pratar om är ju själva beroendet, är fruktansvärt less på det. Hela tiden går tankarna: hur många har jag kvar? när kan jag köpa ny dosa? helvete jag hinner inte köpa nytt snus innan mötet osv osv osv. För att inte prata om pengarna som bara slängs iväg, skulle ju lika gärna kunna sätta eld på dem. Så nu apropå just denna uppenbarelse beslutade jag mig för exakt en timme sen att ta min sista snus. Jag är jävligt orolig och samtidigt nyfiken på hur det här ska gå egentligen. Tänker inte lägga upp jordens strategi för jag hatar strategier, hela mitt väsen gör bara tvärtemot och uppror. Däremot ska jag tänka ut lite grejer att göra när suget smyger sig på typ ta en promenad eller äta ett äpple (jag vet, det är en strategi men jag intalar mig motsatsen så att det här ska ha en chans att fungera). Så det så, nu får vi helt enkelt se hur det går,

    #74616

    Det blir tøft. Skal du lykkes må du ha et sterkt ønske om å lykkes.

    Jeg er heller ikke så veldig tilhenger av å legge ut livet mitt i forum som dette. Men her er en jo rimelig anonym. Og jeg kjenner ingen andre som holder på å slutte å snuse nå.

    Har funnet god støtte i forumet. Mine ”Virtuelle venner” som pepper meg, kommer med gode tips. Og som jeg må svare for, selv om jeg ikke kjenner de.

    Lykke til Randas. Bit tennene sammen. Dette klarer du. Gi oss en liten rapport nå og da.

    #74617
    randas
    Medlem

    Tack tack. Har nu klarat av min första morgon utan snus på väldigt länge. Man märker så tydligt hur situations- och rutinbundet snusandet är. Svårt att inte ta en snus till kaffet efter frukosten när jag läser tidningen till exempel. Men det går bra, har nu varit utan snus i 18 timmar och tycker faktiskt att det går rätt bra. Går mest och gruvar mig och undrar när abstinensen kommer kicka in på riktigt.. återstår att se. Ny utmaning: första dagen på jobbet utan snus. Intressant. Önska mig lycka till :-)

    #74618
    TLiman
    Medlem

    Rätt beslut!

    Och jag håller med dig, fortfarande efter tre veckor så känns det som att det saknas något när man sitter där med kaffekoppen. Och det kommer nog att vara så ganska länge.

    Och som jag har skrivit till så många andra. Jag tror att det är viktigt att bli medveten om sin beroendepersonlighet, att det är den som hela tiden försöker att övertala en till att ta en snus i alla fall. Har man lyckats bli medveten om denna personlighet så tror jag också att man kan styra sina tankar så att man kan kväva beroendepersonligheten.

    Lycka till och Kämpa på!

    #74619
    randas
    Medlem

    Exakt, jag håller med dig. Det gäller att kartlägga när, var och varför man vill ha snus. Då blir det lättare att motstå. Har nu varit snusfri i drygt två dygn och det har redan kommit ett flertal tillfällen då jag verkligen undrat varför jag ska lägga av, Jag tycker ju om snus :) men då är det bara att ge sig själv en mental örfil och komma ihåg varför man slutade. För mig är det mer en mental kamp än en kamp mot fysisk abstinens, men jag har goda förhoppningar och tror verkligen att jag kommer klara av det här. Tack för stödet!

    #74620
    randas
    Medlem

    Nu har jag varit utan nikotin i 72 timmar, känner mig rätt duktig faktiskt. Men jag kan inte låta bli att längta några veckor framåt när jag verkligen kan säga att jag har klarat att sluta snusa. Måste komma ihåg att fokusera på det jag klarar just nu och vara stolt över det, timme för timme, dag för dag! Tror jag kommer klara det här, hoppas det ialla fall…

    #74621
    Tessan
    Medlem

    Jag hör ju att du bestämt dig och då kommer du att lyckas! Jag tycker verkligen att du ska vara stolt över det du klarat av hittills. Det är motiverande att få vara stolt och få känna hur duktig man faktiskt är. Du kommer att fixa det hela vägen det vet jag! Heja heja heja =o)

    Jag har snart varit snusfri i två månader och jag lovar dig att känslan jag har nu är så galet skön, det är inte lätt att sluta snusa men det är med lätthet värt det! Idag är jag fri!

    #74622
    randas
    Medlem

    Tack för peppen tessan! Och fan va bra du är som har klarat av två månader, grattis! Som sagt, jag längtar till den dagen jag kan säga detsamma men tillsvidare håller jag ut. Drygt 4 dygn nikotinfri, jag ser första veckomålet närma sig och då ska jag minsann fira!

    #74623
    randas
    Medlem

    Igår tog jag mig an en stor utmaning: jag gick ut och festade. Efter första ölen kände jag fan, det här kommer aldrig gå. Efter den andra funderade jag starkt på att gå iväg för att köpa onico, eftersom jag visste att det skulle finnas snusare på festen trodde jag att det inte skulle gå utan nåt substitut. Men jag lät bli och tänkte det får bära eller brista, och det bar! Efter den andra ölen var suget som störst och när jag väl tagit mig igenom den biten var resten av kvällen inga problem. Eller ja, det klart att suget dök upp lite nu och då men det var bara till att slå bort. Det här är ett enormt framsteg för mig, har inte varit på en fest utan att använda nikotin på jag vet inte hur många år så idag är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv!

    Och dessutom kan jag fira en vecka nikotinfri imorgon, idag är en bra dag!

    #74624
    jappecamilla
    Medlem

    Fan vad duktigt du är!!!! själv har jag varit fri ca 20 timmar, trodde det skulle vara värre men det klart ibland känns det jobbigare men över lag är det inte så hemskt! det viktigaste som jag har tänkt på är att inte stressa upp sig när det är jobbigt!

    HEJA OSS SOM FÖRSÖKER SLUTA/HAR SLUTAT!!!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.